Sivasspor’da hazırlık doneminin yıldızı olan Mert Hakan Yandaş, sezonun ilk macında Beşiktaş’a karşı da muhteşem bir performans ortaya koyunca, “Herkes kim bu cocuk?” dedi. Gecen sezon Hakan Keleş’in şans vermediği 25 yaşındaki futbolcu; Tire’de 21 golle krallık, Menemen 16 golle şov yaptıktan sonra geldiği Sivas’la ayrılma noktasındaydı. Ta ki Rıza Calımbay gelene kadar... “Allah razı olsun” diyerek başlıyor Rıza hocayla actıkları yeni sayfayı anlatmaya Mert Hakan... Sonrasını ondan dinleyelim... ‘Rıza hoca gelmeseydi’ “Gecen cok kotu ve zor gunlerim gecmişti. Sezon bittiğinde ayrılmak istiyordum. Bunu kesin olarak kafama koymuştum. Ancak Rıza hoca goreve gelince her şey değişti. Cunku başımıza adaletli biri geldi. Şans verdi. Beşiktaş macında bunun karşılığınız biraz verebildiysem ne mutlu bana. Allah Rıza hocadan razı olsun.” ‘4-0 icin bağırıyorduk’ “Beşiktaş macına cok iyi hazırlandık. Hocamız ve ekibiyle birlikte cok verimli bir kamp donemi gecirdik. Zaten hazırlık karşılaşmalarında da bunu fazlasıyla gostermiştik. Beşiktaş’a karşı da tum gucumuzle sahaya cıktık. O kadar guclu hissediyorduk ki kendimizi... Mac 3-0’a geldikten sonra bile 4’u bulmak icin saha icinde birbirimize bağırıyorduk. O kadar hırslıydık yani. Dakika 80-85 hic farketmedi. Koştukca koşasım geldi, mactan o denli keyif aldık.” ‘Koşan 10 numarayım’ “Saha icerisinde cok yer değiştirdiğim icin mevkiim tam olarak anlaşılmıyor olabilir. Ancak 10 numarada oynuyorum. Tabii 10 numara deyince akla eski bekleyen oyuncular geliyor. Artık gunumuz futbolunda oyle bir şey kalmadı. Takıma her an destek veren, aynı zamanda skora da katkı yapan bir oyuncu olmaya calışıyorum.” ‘Hayallerim icin’ “Takım olarak yıldızlardan değil, guzel yurekli oyunculardan kurulu bir kadromuz var. Cok guzel bir ortama sahibiz. Herkes saha icerisinde faydalı olma duşuncesi icerisinde. Bu da başarının kaynağı olacak. İnanıyoruz. Sivasspor’u bu sene Avrupa’ya taşıyacağız. Benim hayalim Avrupa’da oynamak. Daha 25 yaşımdayım. Bunu başarabilecek zamanım var. Sivas’la oralara giderek orada kalmak istiyorum.” gunluk gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Mert Hakan Yandaş: Sivas ile Avrupa'ya!