Yonetim Kurulumuz Profesyonel Disiplin Kurulu'nun almış olduğu kararlar uzerine bir acıklama yaptı. Profesyonel Disiplin Kurulu’nun 22 Eylul 2013 tarihinde İstanbul Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan ve seyircilerin sahaya girmesi nedeniyle yarım kalan olaylı mac hakkında verdiği kararı, kural ve talimatların macı oynayan kuluplerin isimlerine gore uygulandığına dair toplumsal kanıyı guclendiren bir karar olarak algılamaktayız. Bursaspor Kulubu, TFF catısı altında gorev yapan tum kişi ve kurumların, calışmalarını toplum vicdanını rahatlatan uygulamalarla sonuclandırmasını beklemektedir. Ayrıca 2011-2012 sezonunda Bursa’da oynanması gereken ve saatler once stadyum dışında meydana gelen olaylar nedeniyle iptal edilen Beşiktaş macının ardından Kulubumuzun Turk futbol tarihinde eşine hic rastlanmayan bicimde cezalandırılmış olması da bu konunun uzerinde hassasiyetle duruşumuza temel oluşturan acı bir deneyimdir. Saha ici, saha dışı ya da psikolojik şiddetin her turlusune karşıyız ve bunun onune gecilebilmesinin yasalarla birlikte başta futbolumuzu yoneten kadrolar olmak uzere futbolun tum aktorlerinin gayretiyle mumkun olabileceğine inanmaktayız. Dolayısıyla Bursaspor camiasının tek yurek olarak bu mucadelenin icinde olabilmesi PFDK, Tahkim ve TFF Yonetiminin ozellikle soz konusu olay başta olmak uzere her konuda kararlarını hicbir ayrıcalık gozetmeksizin en adil bicimde vermesine bağlıdır. Son olarak sadece Bursaspor camiasıyla sınırlı olmadığını bildiğimiz ve futbol ailesinin buyuk bir bolumunu vicdanen rahatsız eden Disiplin Kurulu kararının, TFF’nin kendi ic işleyişine uygun olarak adalet ve eşitlik duygusu zedelenen futbol ailesini tatmin edecek bicimde Tahkim ve TFF Yonetimince revize edileceğine inanmak istiyoruz. Bursaspor Kulubu olarak, gerek kolluk kuvvetlerinin yasayı uygulama noktasında yapacağı işlemleri gerekse TFF bunyesinde devam edecek sureci buyuk bir dikkatle izlemekteyiz. Saygılarımızla.. Bursaspor Kulubu Yonetim Kurulu
- ReadBull.net
- Spor
- Futbol
- Yonetim Kurulumuzdan Acıklama !