Bursaspor'un tarihi Trabzonspor macında takımın başında cıkan Mustafa Er, Bursa Hakimiyet'e ozel acıklamalarda bulundu. Trabzon macı oncesi ve sonrasını en ince ayrıntısına kadar anlatan Er, "Bizim icin onemli olan mental eşikti. Takımın geldiği durum belliydi. Genclerbirliği macı sonrası olumsuz hava oluştu. Karadeniz'e erken gittik. Ordu'da calıştığımız ortam cok guzeldi. Sadece biz vardık. Ben orada futbolculara 'Buraya hocalık yapmaya değil abilik yapmaya geldim' dedim. 'Mental olarak tum sorunlarımızı paylaşalım' dedim. 24 kişi de aynı hisle sahaya cıktık" ifadelerini kullandı. FUTBOLCULAR PES ETMEDİ "Takımın abileri cok ciddi sorumluluk aldılar" diyen Mustafa Er, şoyle devam etti: "Biz onlara sadece yol gosterdik. Bu işin mimarı futbolcular. Sahada inanılmaz durdular, pes etmediler. Gol yedikten sonra demoralize oluyorduk. Ama bu kez soz verdik ve başlarını one eğmediler, savaşmaya devam ettiler. Biz butun şehrin duasını hissettik. Tribunde Kuran okuyan varmış. Belki de boylesi daha hayırlı oldu. Antalya veya Genclerbirliği macında bu işi halletseydik boyle kenetlenemezdik. Tek paydanın Bursaspor olduğunu herkes anladı. Sadece takıma destek vardı ve takım bunu hissetti." KARARI BEN VERDİM Takımı Batalla'nın kurduğu yonunde cıkan haberlere de gulerek cevap veren Mustafa Er, şunları soyledi: "Pablo senelerdir burada. Beni de az cok tanıyorsunuz. Doğma buyume Bursalıyım. Sahada oynayanlar onlar. Ama, 'Kararı ben vereceğim hepinizi de saygılı olacaksınız' dedim. Pablo başta olmak uzere hepsi saygı gosterdi. Bizim icin performansın onunde mental acıdan hazır olmamız gerekiyordu". CURUK ELMALARI ORAYA GOTURMEDİK Macın icinde ve dışında yaşanan duygusal anlarla ilgili de yorumda bulunan Mustafa Er, "İkinci golden sonra futbolcular ağlamaya başlamış. Cris, Erdem, Sercan ağlıyor... Mac bittiğinde saha icinde herkes kemikleri kırarcasına sarılıyordu. Personelimiz inanılmaz mucadele etti. Soyunma odasına 40-50 kişi omuz omuzaydı. İceride butun oyuncular ağlıyordu. Oyunculara şehirde tepki oldu. Anlayabiliyorum. Ama oyuncuların hepsi karakterli. Curuk elmaları zaten oraya goturmedik. Ertuğrul'u dışarıda tutuyorum. O ameliyat oldu. Herkesin kapasitesi bellidir ama onemli olan kalp. 24 oyuncu da elini taşın altına soktu. Ayrıca, Omer Erdoğan'a, oynayamayacağını bile bile yanımızda olan ve futbolcuları yalnız bırakmayan Serdar Kurtuluş'a, Ordu'da evimizde gibi hissetmemizi sağlayan Omer Kılıc'a, takımı ziyaret eden Murat Sozkesen'e cok teşekkur ediyorum" dedi. HEPSİ KARAKTERLİ OYUNCULAR Mustafa Er, mactan once futbolculara izletilen ailelerinin yer aldığı videonun cok etkili olduğunu belirterek, "Cok guzeldi. Yurtdışında da orneği var. Oyuncu arkadaşlarımızın haberi yoktu. 30 kişilik kucuk bir oda istedik. Bunu mactan hemen once soyunma odasında da yapabilirdik. Ama tamamen o psikoloji ile sahaya cıkmak da doğru olmazdı. Butun şehrin arkamızda olduğunu, ailelerin, cocuklarının onlarla birlikte olduklarını hissetsinler istiyordum. O anda ben de icimden geleni soyledim. Onlar bize, biz de onlara inandık. Hepsi karakterli oyuncular" dedi. İCİMİ ACITTI Bilal Kısa'yı ilk 11'de sahaya suremediği icin cok uzgun olduğunu dile getiren genc teknik adam, "Bilal'i dışarıda bırakmak beni uzdu. İcimi acıtıyordu. Onunla da paylaştım. Sahada olması lazımdı. Ama onu da oynatmak icin bazı yerlerden taviz vermem gerekiyordu. Son 15 dakika Batalla sola dayandı. Farklı taktikler de calıştık. Ama 'Riskli olabilir' dedik. Bilal, 'Hocam hic problem değil ben senin yanındayım' dedi. Biz bu yuzden, oyuncularımızın inanclarıyla kazandık" ifadelerini kullandı. ACELECİ DEĞİLİM Gelecekle alakalı da konuşan Mustafa Er, şunları dile getirdi: "Hep şukrediyorum. Futbola Bursaspor'da başladım. Futbolu bıraktım antrenorluğe de burada başladım. A takıma gideceksin deyince dunyalar benim oldu. Surec benim icin cok hızlı ilerliyor. A diplomayı da aldım. Emekleyerek gideceğim. Ben nerede olduğumun farkındayım. Bursaspor'a teknik direktor olma hedefim de var. Ama bunun sağlıklı yoldan olmasını isterim. Ben oraya nasıl gelirsem oyle giderim. Benim hedefim sadece Bursaspor'a hizmet etmek. Aceleci değilim. Hangi antrenenor gelirse gelsin ona yardımcı olmak icin elimden geleni yapacağım." BUYUKLUĞUMUZUN HİSSEDİLMESİ LAZIM Mustafa Er, bu sezondan herkesin ders cıkarması gerektiğini belirterek, "A'dan Z'ye herkesin ders cıkarması lazım. Kendi cıkarlarımızdan once kulubun cıkarları gelecek. Kulup kazanırsa zaten hepimiz kazanacağız. Ben sadece bir şeyim ama kulup her şey. Kulup yukselirse ben de yukseleceğim. Rizespor kendi sahasında 3 bin kişiye oynuyor. Biz Trabzon'a 3 bin kişiyle geliyoruz. Bizim buyukluğumuzun hissedilmesi lazım" şeklinde konuştu. Bursasporluyuz.org
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Mustafa Er "Takımı Batalla kurmadı"