Erciyesspor 17 futbolcu alacak Turkcell Super Lig'e huzunlu bir şekilde veda eden Kayseri Erciyesspor, İkinci Lig A Kategorisi icin sıfırdan takım kuruyor. Kadrosundaki hemen hemen tum futbolcuları kaybeden mavi siyahlılar, yeni sezona en az 17 futbolcu transfer ederek girmeyi planlıyor. Teknik direktor adayı Mehmet Bulut, transfer listesinin hazır olduğunu ancak, goruşmeleri resmileştirmek icin Cumartesi gunu yapılacak kongreyi beklediğini soyledi. İkinci Lig A Kategorisi'nde ilk sezon oncelikli hedeflerinin kalıcı olmak olacağını belirten teknik direktor adayı Mehmet Bulut, "Super ligde mucadele eden Kayseri Erciyesspor'un kadrosunda yer alan futbolcular ne yazık ki dağıldı. Sıfırdan takım kurmak zorundayız. Alt yapıdan gelecek futbolcular dışında en az 16-17 futbolcu almamız gerekir. Yaklaşık 100 futbolcudan oluşan alternatifli bir transfer listesi hazırladım. Bu sayıyı 50'ye duşurup yarın yonetim kuruluna ek transfer listesi olarak sunacağım. Butcemize ve yapımıza uygun, bizi hedefe taşıyacak isimleri kadroya dahil etmeye calışacağız" dedi. Elinde sihirli değnek olmadığını, iyi bir kadro olmadan birşey yapamayacağının bilincinde olduğun da ifade eden Bulut, "Once cok iyi bir kadro kuracağız. Bunun yanında takıma genc futbolcuları da kazandıracağız. Kayserispor'dan Alaattin, Koksal, Altan ve Enver ile Altay'dan İbrahim Ozturk'u istedim. İbrahim Ozturk'un bonservis sorunu cozulebilirse mutlaka kadromda gormek istiyorum" diye konuştu. TARAFTAR KEYİF ALACAK Kayseri Erciyesspor'da daha once de gorev yaptığını ve 2002-2003 sezonunda takımı B Kategorisi'ne cıkarttığını anımsatan Bulut, "Taraftarımız endişe etmesin. Onlara keyifle izleyecekleri bir takım sozu veriyorum. Bunu gecmişte başardık. Kayseri Erciyesspor, spor kamuoyunda kazandığı sempatiyi surdurecek. Taraflı tarafsız herkesin beğeniyle izleyeceği bir takım oluşturacağız" şeklinde konuştu. UEFA'DA ŞANSLI KURA BEKLENTİSİ Kayseri Erciyesspor'un UEFA'da tarihi bir sınav vereceğini de anımsatan teknik direktor Mehmet Bulut, "Hem ulkemiz hem de Kayseri acısından UEFA maclarında da elimizden gelen başarıyı elde etmek istiyoruz. Eğer şanslı bir kura cekebilirsek, iyi bir hazırlık donemiyle UEFA'da da ses getireceğimizi duşunuyorum. Hic bir mac oynanmadan kaybedilmez. UEFA maclarına da ciddi şekilde hazırlanarak ulkemizin yuzunu guldureceğiz" ifadelerini kullandı. Bulut, 16 Ağustos'ta UEFA'da ilk macın oynanacağını da anımsatarak, bu doğrultuda transferin 1 Temmuz'a kadar bitirilmesini istedi. EREN, ADAY OLMAYACAĞINI YİNELEDİ Ote yandan, kongrede aday olması icin imza kampanyası başlatılan Ziya Eren, "İmza kampanyasını kimler başlattı bilmiyorum. Gorev almam icin 15 bin imza toplanmış olması beni mutlu etti, gurur verdi. Ancak kararımızı daha once kamuoyuyla palylaştık. Bunun donuşu yok" dedi. 19.06.2007 Kaynak : DHA alıntıdır kayserispor.org __________________