Kalede hoca var
Futbol0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Kalede hoca var
-
05-10-2019, 00:21:04Turkiye'de caresizlikten beslenen, dini kullanarak gizli guclerden rant sağlamaya calışan hokkabazların en buyuk gozdelerinden birinin futbol kulupleri olduğu ortaya cıktı. Antakyalı olduğu soylenen, isminin Nizamettin Berber olduğu ileri surulen kurnaz bir ufurukcunun yaptığı muthiş calımlar gundeme bomba gibi duştu. 3 Aralık 2006'da ligde kotu gunler yaşayan Bursaspor'un, sahasında Vestel Manisaspor ile oynayacağı mac oncesi Başkan Levent Kızıl'ın kapısını calan nefesi kuvvetli (!) bir hoca, rakibin basiretini bağlayabileceğini soyluyor. Hatta ileri gidip, "Kalenizin arkasına gecip, ozel guclerimi kullanarak gol yememenizi sağlayacağım. Ancak bunu bir siz, bir kaleci, bir de ben bileceğim. Ayrıca atacağınız gollere karışamam" diyor. Ardından ağzından baklayı cıkarıp, istediği rakamı acıklıyor. Kızıl kapıyı gosterdi Şark kurnazı, referans olarak da 29 Ekim'de Gaziantep'in, Sivas'ı 1-0 yendiği macı gosteriyor, "Ben Gaziantep kalesinin arkasındaydım, gol yemedi" diyor. Bursaspor Başkanı, hayretler icinde dinlediği şahsa kapıyı gosteriyor. Ufurukcu hocamız pes etmiyor, kendisine yeni bir adres belirliyor: Vestel Manisaspor. Levent Kızıl ile yapılan goruşmeden bir gun sonra rakip Manisa Başkanı Haluk Cubukcu'ya yonelen şahıs, burada da umduğunu bulamıyor, avantasını koparamıyor. Taraflar "Ali Cengiz oyunu" bitti diye duşunurken, tiraji komik gelişmeler 12 Kasım'daki Gaziantep-Bursa macından sonra bambaşka boyut kazanıyor. 2-1'lik galibiyet nedeniyle futbolcuları tebrik icin soyunma odasına yonelen Bursaspor Başkanı Levent Kızıl, ufurukcu hoca ile karşılaşınca neye uğradığını şaşırıyor. Kızıl'ın, "Ne oldu hoca, gizli guc işe yaramadı' sozleri uzerine gorevli kartı bulunan bu kişi arkasını donup, tabanları yağlıyor. Levent Kızıl, 14 Kasım'daki Kulupler Birliği toplantısında diğer başkanlara yaşadığı komediyi anlatırken, Haluk Cubukcu'dan ufurukcu hocanın kendilerine de geldiğini duyunca, kucuk dilini yutuyor. Bursa'da Olay Gazetesi Spor Muduru Suat Pacacı konuyu koşesine taşırken, Spor Yazarı Okkeş Ozekşi tarafından haberin yerel Gaziantep 27 gazetesinde yer almasıyla Gaziantepspor karışıyor. Mamatoğlu doğruladı Kırmızı-siyahlı kulup, kısa acıklamayla boyle bir olayın gercekleşmediğini savunuyor. Ancak Asbaşkan Bulent Mamatoğlu, bu şahısın Bursaspor karşılaşması oncesi kendisiyle telefonla temasa gectiğini doğruluyor. Yapılan yoğun araştırmalar sonunda ufurukcu hocanın, işbirlikci arkadaşıyla reklam ve pano gorevlisi olarak sahaya girdiği, kimlik bilgilerinin de sahte olduğu ileri suruluyor. Nizamettin Berber olduğu iddia edilen bu şahsın cesareti ve pes etmeyen karakteri, ulkemizdeki tum liglerde acaba "Bu tur hokkabazlıklara prim tanınıyor mu ?" sorusunu akla getiriyor. NE DEDİLER? Levent Kızıl (Bursaspor Başkanı) Bir iş adamı arkadaşım bana bu konuyu actı. Onu kıramadım, nezaketen şahısla goruştum. Adam, babamın rektor olduğunu bile oğrenmiş. İsmini bilmiyorum, fotoğrafını gorsem tanırım. Kendisine 'Boyle şeylere inanmam, işimiz olmaz' dedim. Gaziantep macında bir baktım, gorevli kartıyla rakip kale arkasında. Gozluk takıyordu ve uzerinde pardesu vardı. Mecnun Odyakmaz (Sivasspor Başkanı) Toplantıda konuşuldu, ama bunun basına yansıması Kulupler Birliği'nin ne kadar kalitesiz olduğunu gosterir. Guluşme icin yapılmıştı. Herkesin uğuru vardır. Ben inanclı insanım, ama bu tur şeylere prim vermem. Gaziantepspor macında olmuş mudur, bilemem. Bu tur şahıslar, ancak kulupler akredite ederse sahaya girebilir. Bu karşılaşmada yapılmış olabilir. Ancak ben şu ana kadar boyle bir teklifle karşılaşmadım. Cunku inanclı insanım, hurafelerle işimiz olmaz. Haluk Cubukcu (V.Manisaspor Başkanı) Cumartesi mactan once otelde yanımıza geldi. Eşimle birlikte lobide otururken, danışmaya başvuran bu kişiye beni gostermişler. 'Nedir konu?' dedim, durumu anlattı. Konuşma sırasında da, bedel karşılığında yaptığını, gizli gucleri olduğunu soyledi. Gaziantep'e, Sivas macı icin yaptığını soyledi. Başımdan gonderdim. İlk kez boyle bir şeyle karşılaştım. Bulent Mamatoğlu (Gazintepspor Asbaşkanı) Bir iş arkadaşım vasıtasıyla, adam beni aradı, 'Bursa-Manisa macında, Bursaspor icin dua ettim. Levent Kızıl da yuklu miktarda para verdi' dedi. Ben de, 'Yine onlara dua et' dedim. 'Antakyalıyım, hemşehri sayılırım, size dua etmek istiyorum' dedi. Paramız yok, boyle şeylere inanmam. Dua edersen de, Allah razı olsun dedim, telefonu kapattım. Kimdir bilmem. Burayı her gun on kişi arıyor, kimi buyu yapıyorum, nohut, pirinc okuyorum diyor. Sahtekarlar cok. kaynak:milliyet __________________