’Tek hedefimiz hata yapmamak’
Futbol0 Mesaj
●15 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- ’Tek hedefimiz hata yapmamak’
-
05-10-2019, 00:16:57Onumuzdeki hafta sonuna kadar bircok şeyin netleşeceğini belirten deneyimli calıştırıcı ’Biz Bursaspor’a uzun yıllar hizmet verecek, iz bırakacak isimler uzerinde duruyoruz’ diye konuştu. Bursaspor Teknik Direktoru Hikmet Karaman, dun akşam katıldığı Olay TV’in ekran klasiği FİNAL’de onemli acıklamalar yaptı. Transfer calışmaları icin oldukca titiz davrandıklarını belirten Karaman ’Başkanımız ve yonetimimiz calışıyor. Biz iştişare halindeyiz. Doğru transfer olması icin isimlerin gizli olması gerekiyor. Taiwo’da olduğu gibi’ diye konuştu. Gelecek hafta sonuna kadar transferleri bitirmeyi hedeflediklerini de ifade eden Karaman şoyle konuştu: ’KALICI OLMALI’ ’Şimdi baktığımızda kalecimiz, sol bekimiz, stoperimiz ve orta sahamız yok. Edu, Anton, Scott ve Vederson banko oynadı gecen sezon. Ve bu 4’u bizimle değil. Direkt saha cıkan oyuncularımız yok. Boyle 4 oyuncu istiyoruz. Takviyeler olursa elimiz zenginleşir. Bir de genclerden 3-4 tanesi kullanırsak farklı bir tablo cıkacak. Onumuzdeki hafta sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Doğru transfer icin calışıyoruz. Alınan futbolcuların kalıcı olması lazım. Elimizde 3 yabancı var. Sozleşmeleri nasıl feshederiz diye duşunuyoruz.’ ’DEVAMINI BEKLİYORUM’ ’Bunlar yaşanmamalı. Oyle isimler alınmış ki, hatalar yapılmış. Kulubun yaşaması icin doğru işler olmalı. Boyle hatalar olmamalı. Gonul isterdi ki transfer bitmiş olsun ama şartlar buraya getirdi. Başkanlar hocalar gelip gecici. Ancak futbolcular kalıcı. Biz Bursaspor’a uzun yıllar hizmet verecek, iz bırakacak isimler uzerinde duruyoruz. Taiwo transferinde başkanımız ve yonetimimiz iyi iş cıkardı. Onları kutluyorum, devamını da bekliyorum.’ ’ELEŞTİRİ OLACAK AMA’ ’Ancak yeterli değil. Taraftarımıza sesleniyorum, biz bir butunuz. Yapıcı eleştiriler lazım. Bana, yonetime, futbolcuya. Niye transfer gec oluyor dendiği zaman bazı durumlar oluşmuyor. Ust duzey futbol iyi futbolculardan geciyor. Şampiyonlar Ligi’nde mucadele etmek icin kalite gerekiyor. Ekonomik yapılanma onemli. Minumum hata gerekiyor. Bende istiyorum diğer 4 adam antrenmana cıksın ama bazen şartlar getirmiyor. Birbirimizle kavga etmek olmuyor. Eleştiri yaparken doğrular adına tartışalım.’ ’GENCLER İCİN PLANLARIMIZ VAR’ Hikmet Karaman, kampta genc oyuncuların durumundan da memnun olduğunu soyledi. Gencler icin 2 hazırlık macı daha yapacaklarının altını cizen deneyimli teknik adam ’2 hazırlık macı oynadık. Sonuclar onemli ama iki macta daha cok ikinci 45 dakika oyuna giren genclerin ortaya koyacakları performans ve A takımdaki abileriyle mucadeleleri daha onemliydi. 2 mac daha oynatıp karar vereceğiz. 13’un den sonra birkacını yollayabiliriz. Sonuca gore bakacağız. Onları kazanma adına farklı calışmalarımız var’ diye konuştu. ’BURSA’YI AĞLATMAK İSTİYORUZ’ Karaman, bu sezon onemli başarılarda elde etmek istediklerini soyledi. Takımda onemli eksikler olduğunu da ifade eden Karaman ’Kuvvetli olalım, guclu olalım istiyoruz. Mehterem takımı tuyleremizi nasıl diken diken ettiyse bizde taraftarlarımızın tuylerini diken diken etmek istiyoruz. Ağlatmak istiyoruz. İyi bir takım olursak hep birlikte seviniriz. Butunluk sağlamak bizim elimizde. Eksikler cok. Yalan konuşmam. İnanılmaz eksikler var. Bugunku goruntuyle Şampiyonlar Ligi’nde olmaz. Değiştirmek bizim elimizde. İyi bir takım yapmak, iyi oyuncular secmek bizim elimizde’ şeklinde konuştu. ’GAYRETLİLER AMA... Timsah’ın hocası, Sebastian Pinto ve Ozan İpek’in son durumunu da acıkladı. Karaman ’Bir futbolcu tatil doneminde 30-40 dakika koşmak zorunda. Ama bizde farklı. Biz 2 gunde bir olcu alıyoruz. Bazılarının tatilden geri donuşleri felaket oluyor. Pinto iyi oyuncu. Ama fiziksel anlamda onunda ekstra işler yapması lazım. Ozan icinde bu gecerli. Gayretli devam ediyor’ dedi. ’DUYGUSALLIK YOK’ Hikmet Karaman, transferi gundemde olan Sercan Yıldırım ve Volkan Şen olaylarına da acıklık getirdi. Her iki isminde onemli futbolcular olduğunu vurgulayan Karaman ’Sercan ve Volkan Bursaspor’a şampiyonluk yaşamış. İkisi de iyi oyuncu. Benim kamuoyuna vereceğim mesaj şu. Biz doğru işler yapmalıyız. Duygusallık yok. Kriterler olacak’ dedi. Olayspor __________________