4 yaprak ( adet ) lazanya Kıymalı harc icin:
250 gr kıyma 1 adet soğan 2 adet domates 3 diş sarımsak 1 adet carliston biber 1 su bardağı su Karabiber Kimyon Tuz Başemal sos icin:
4 su bardağı sut 2 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı un Uzerine :
Kaşar

Mrb Elif Atalar’ın tarifinden aldım bunu lazanyayı ilk denememdi cok guzel oldu biz cok sevdik hatta sebzelisini de yaptım o da harika oldu.
Oncelikle lazanyanızın on pişirme gerektirip gerektirmediğini kontrol edin benimki on pişirme gerektirdiği icin onları haşladım uzerinde yazar paketin gerektirmiyorsa haşlamayın yoksa elinizde dağılır.
Baharatları damak zevkinize gore ayarlayabilirsiniz.
Olabildiğince malzemenizi bol kullanmaya bakın her yerine eşit dağıtın bu şekilde lazanyaya hayran kalacaksınız.
Kıymalı harcın sarımsağını kucuk kucuk doğrayıp ocaktan almaya yakın atarsanız haresinin daha belirgin olduğunu goreceksiniz.
Hazırlanışı şoyle bir tencerede lazanyaları haşlayalım. Tavaya kıymaları alıp rengi donunceye kadar pişirelim hafif yağda ( 2 yemek kaşığı sıvı yağ ) soğanı doğrayıp ekleyelim ve karıştıralım. Bir-iki dk sonra da biberleri ekleyip tatların karışması icin karıştıralım ve salcayı ekleyelim. Domatesleri de doğrayıp harca ilave edin. 1 su bardağı suyu koyup harcın ozleşmesini bekleyin. Kendini toplayan harca baharatları ve sarımsağı da ekledikten iki dk sonra ocaktan alalım.
Başemal sos icinse tereyağını eritip unu ve sutu ekleyelim ve karıştıralım. Kıvam alınca ocaktan alalım.
Fırın tepsisini hafif yağlayıp lazanyayı koyalım uzerine başemal sos koyup yayalım onun uzerine de harctan ekleyip yayalım bu işlemi diğer lazanyaları da yapalım yalnız en ustteki lazanyaya sadece başemal sos konacak harcınızı ona gore ayarlayabilirsiniz. Tepsiyi ısıtılmış fırında 15 dk pişirin cıkarıp kaşar rendesini ekledikten sonra 5 dk kaşarlar eriyince kadar daha fırına verin vee hazırrr

www.nefisyemektarifleri.com