Yaşar Universitesi oğrencisi Goztepe sporcusu Fulya Unlu, Profesyonel Ruzgar Sorfu Birliği (PWA) Dunya Kupası'nda dorduncu kez ust uste gencler dunya şampiyonu oldu, yine Turk sporcu Lena Erdil de genel klasmanda dunya 2'incisi olmayı başardı. 4-9 Eylul arası Danimarka'da gercekleştirilen Profesyonel Ruzgar Sorfu Birliği (PWA) Dunya Kupası'nın son ayağında genc sporcular Fulya Unlu ve Lena Erdil Turkiye'nin gururu oldu. Yaşar Universitesi Uluslararası Lojistik Yonetimi Bolumu oğrencisi Fulya Unlu, Turkiye'nin ruzgar cenneti Alacatı'da, "Kurs yanmasın" diye ağabeyinin yerine 2007 yılında başladığı ruzgar sorfunde başarılarına her gecen gun yenilerini eklemeye devam ediyor. Uc kez ust uste "Genc bayanlar" dunya şampiyonluğunu kazanan Fulya Unlu, dunyanın en iyi slalom ruzgar sorfculerini buluşturan PWA Dunya Kupası'nın Danimarka'da yapılan final yarışlarında, dorduncu şampiyonluğuna da ulaştı. Bu başarıyı elde eden ilk sporcu olan Fulya Unlu, "Danimarka'daki yarışlarda genclerde ust uste dorduncu şampiyonluğu kazanmanın yanı sıra buyukler genel klasmanında 5'inci oldum. Ulkeme bu şampiyonlukla doneceğim icin cok mutlu ve onurluyum" dedi. Sevincini Turk Bayrağı acarak kutladı Gecen ay Goztepe ile anlaşarak sozleşme imzalayan Fulya Unlu, "Her şeyden once bir Goztepe taraftarı olarak ayrı bir heyecanım var. İlk kez uluslararası bir yarışmada, Goztepe'nin desteğiyle yarıştım, universitemin ve Goztepe'nin gucunu hep arkamda hissettim" diye konuştu. Turkiye Windsurf Ligi'nde de birinci sırada bulunan 20 yaşındaki İzmirli sporcu, amacının, gelecek yıl hem buyukler de hem de genclerde dunya şampiyonluğunu kazanmak olduğunu soyledi. Danimarka'daki yarışta Turk sporculardan Lena Erdil de genel klasmanda dunya 2'inciliği kazanarak ulkemize gurur yaşattı. Unlu ve Erdil kupa sevincini Turk Bayrağı acarak kutladı. Fulya Unlu 2010-2011-2012-2013'te Turkiye Genc Bayan Şampiyonu, -2014 Turkiye Bayanlar Kategorisi 2.'si, 2015 Turkiye Bayanlar Kategorisi 2.'si, 2013 IFCA Dunya Genc Bayan Şampiyonu, 2014 PWA Dunya Genc Bayan Şampiyonu, 2015 PWA Dunya Genc Bayan Şampiyonu, 2015 PWA Dunya Bayanlar 4.'su olmuştu Haber Kaynak : İHA __________________