Sezon başında Fransa 2. Lig takımı Brest'den Bursaspor'a transfer olan Senegalli futbolcu Yaya Sane, transfer surecini ve Bursa'daki durumunu anlattı. Gecen sezon 18 macın 16'sında forma giydiğini belirten Senegalli futbolcu, ''Brest bana 2-3 yıllık sozleşme onerdi ancak ben 6 aylık bir sozleşme yapmak konusunda direndim. İlk başta kabul etmeselerde, sonradan kabul etmek zorunda kaldılar. Brest'de oynadığım surede takımın en iyileri arasındaydım. O donem birkac Ligue 1 kulubuyle goruşmeler gercekleştirdim. Bu yuzden Bursaspor'a imza atmadan once bir sure bekledim. Sonuc olarak Lig 2'de forma giymek istemiyordum. Yeteneklerimle ust duzey bir kulupte oynayabileceğimi duşunuyordum. Brest'deki insanlar bu kararımdan dolayı uzgun olabilirler ancak beni anlamalılar.'', dedi. Fransa'dan teklifler olmasına rağmen neden Bursaspor'u sectin sorusuna ise ''2015 kış donemi benim icin oldukca hareketli gecti. O donem Saint-Etienne benimle ciddi bir şekilde ilgilendi. Bir kontrat onerdiler ve beklememi istediler. Bu surede bircok kulubun teklifini de reddettim. Ancak o donem Saint-Etienne'in hucum oyuncusu sakatlandı ve benim yerime o bolgeye takviye yapmak zorunda kaldılar. Gercekten hayal kırıklığına uğramıştım. Bursaspor'da herkesin kendisine iyi davrandığını belirten Senegalli futbolcu, ''İlk zamanlarda cok zor gunler gecirdim cunku takıma sakatlığım yuzunden katılamıyordum. Sakatlığım gectikten sonra takıma alışmaya başladım. Ve şuan da cok iyiyim. Turkiye Kupası'nda bir mac forma şansı buldum. Gelecek hafta ligde de forma şansı bulacağımı duşunuyorum.'', dedi. Bursasporluyuz.org