Medipol Başakşehir Teknik Direktoru Okan Buruk, transfer doneminde adı bircok takımla anılan Rizespor'un forveti Vedat Muric ile ilgili konuştu. Okan Buruk, 2019-2020 sezonunun hazırlıklarına başlayan turuncu-lacivertli takımın antrenmanından once basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Transfer calışmalarıyla ilgili bilgi veren Buruk, Vedat Muric'le ilgilendiklerini acıklayarak, "Vedat Muric de bizim duşunduğumuz, istediğimiz oyunculardan biri. Burada hem Galatasaray'ın hem Fenerbahce'nin Vedat Muric'e yaptığı teklif var. Değerli bir oyuncu, ozellikle onu cok yakından tanıyan bir teknik direktor olarak ben de tabii ki Vedat'la calışmayı cok isterim. Bununla ilgili bizim de goruşmemiz oldu. Şu anda tabii ki Rizespor'un bu anlamda bir beklentisi var. En doğru kararı verecek takım Rizespor ama Vedat gibi bir oyuncuyu biz de kadromuzda gormek isteriz. Goruşmemiz oldu. Fiyat uzerinden resmi teklifimiz olmadı ama Vedat'la ilgili goruşmelerimiz oldu." ifadelerini kullandı. Okan Buruk, "Azubuike ile ilgili de bir girişiminiz oldu mu?" sorusuna, "Azubuike ile ilgileniyoruz. Burada oncelik Rizespor'undu. Rizespor ile arasında anlaşma olmadı, benim de duşunduğum, beğendiğim oyunculardan biri, onu da kadromuzda duşunuyoruz, goruşmeler suruyor. Onun dışında 3 oyuncu ile goruşmelerimiz suruyor. Cok kısa bir suremiz var, bu sure icerisinde en doğru şekilde transferlerimizi yapıp kadromuzu guclendirerek Şampiyonlar Ligi on eleme macına cıkmak istiyoruz. Savunmamız bizim icin cok buyuk oncelik. Savunma bolgesine 2 stoper almak istiyoruz. Onlar bizim icin oncelik. Onları aldıktan sonra cok daha guclu bir kadro olacağız." cevabını verdi. "İlk hedefimiz Şampiyonlar Ligi'ne girebilmek" Cok onemli bir goreve geldiğini belirten Okan Buruk, yeni sezona onemli hedefleri gercekleştirmek icin başlayacaklarının altını cizerek, şoyle konuştu: "Oncelikle hepimiz icin cok onemli bir gorev. Benim ekibim ve futbolcular icin de baktığınızda yeni sezon, yeni hedefler. Bizlerle birlikte bu yenilik burada başladı. Hedeflerimiz buyuk. Bundan onceki yıllarda Başakşehir takımının hedefleri neyse bu sene de aynı hedefler doğrultusunda yolumuza başlıyoruz. İlk hedefimiz tabii ki Şampiyonlar Ligi'ne girebilmek. Şampiyonlar Ligi on eleme macları başlayacak 6-7 Ağustos'ta, ilk hedefimiz buna hazırlanmak. Şu an 5 haftalık bir suremiz var, en iyi şekilde hazırlanıp Turkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde temsil etmek, takımımızı Şampiyonlar Ligi'nin icinde gorebilmek bizim icin cok onemli. Hem benim icin hem oyuncularımız icin cok değerli ve onemli bir hedefle başlıyoruz. İnşallah da buna ulaşırız. İki on eleme oynayacağız, ikisini gecersek Şampiyonlar Ligi'ne girmiş olacağız. Daha sonra lig yarışı başlayacak. Burada da diğer takımlarla birlikte bu yarışın icerisinde olan, ust sıralarda olan, şampiyonluk hedefinden hicbir şekilde vazgecmemiş bir takım olarak bu seneye devam etmek istiyoruz." Okan Buruk, Mevlut Erdinc'e gelen tekliflerin hatırlatılması uzerine ise, "Yerli futbolcu planlaması olarak Aziz Eraltay, Muhammet Demir ve Furkan Soyalp, bu takımın benden once anlaştığı oyunculardı. Daha sonra Fredrik Gulbrandsen'i Salzburg'dan kadromuza kattık. Dort transfer yaptık, bu transferler devam edecek. Hem savunmaya hem de diğer bolgelere transferlerimiz devam edecek. Kadromuzdan ayrılan oyuncular da olacak ama oncelikle kadro yapımızı şekillendirip ondan sonra oyuncularla yollarımızı ayırmayı duşunuyoruz. Cok değerli ve cok onemli oyuncularımız var, burada yeni bir teknik adam var ve ben yeni bir teknik adam olarak hepsine şans vermek istiyorum. Bir kısmını kampa gotureceğiz bir kısmını kampa goturmeyeceğiz. Doğru takviyelerle, takımımızı 1 sene oncesine gore daha guclu bir şekilde hazırlamak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu. Edin Visca ve Mahmut Tekdemir'le ilgili basında transfer haberlerinin cıktığının hatırlatılması uzerine Buruk, "Teklifler olabilir ama baktığımızda da her gun bir oyuncumuz bir takıma, diğer oyuncumuz başka takıma gidiyor. Gazeteden okuduklarımıza inansak sahada belki eksik futbolcu ile olacağız. Tam kadro olarak, elimizdeki tum oyuncuları tutarak, bunların uzerine doğru oyuncuları transfer ederek yolumuza devam edeceğiz. Şu an biz transfer yapabilecek durumdayız ama kadromuzdan hicbir oyuncu bırakmayacağız." diye konuştu. Arda Turan ve Alexandru Epureanu'nun tedavilerinin devam ettiğini kaydeden Buruk, "Arda ve Epureanu, bugun takımla başlamıyor. Epureanu'nun biraz daha uzun sureceğini duşunuyoruz. Arda'nın kamp doneminde takımla birlikte olmasını duşunuyoruz. Milli oyuncularımıza izin verdik. Guzel bir ortam, hem kulup yapısı hem oyuncuların karakterleri, calışma istekleri, onların verdikleri istek cok onemli. Takımımıza, oyuncularımıza cok inanıyoruz. İnşallah burada guzel gunler yaşayacağız." ifadelerini kullandı. Emre Belozoğlu'nun Fenerbahce'ye transferini de değerlendiren Okan Buruk, "Emre, cok onemli ve değerli bir oyuncu. Emre'nin takım uzerindeki kaptanlık rolu cok onemli. Fenerbahce'de de Emre'ye başarılar diliyorum. Emre'nin eksikliğini kapatmak biraz zor ama bize burada oyuncularımızla birlikte buyuk gorev duşuyor. Bu eksikliği doğru bir şekilde kapatıp, takımımızı daha iyi bir yere taşımaya calışacağız." diye konuştu. Kaynak: AA
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Okan Buruk'tan Vedat Muric acıklaması