Gectiğimiz hafta sonu yapılan genel kurul ile birlikte Antalyaspor Kulubu Derneği Başkanı olan Fikret Ozturk, Kulup Başkanı Ali Şafak Ozturk ile Koza TV’de ekranlara gelen Kale Cizgisi programında Koray Gecgel’in konuğu oldu. Dernek Başkanı olmasındaki gerekceyi aktaran Fikret Ozturk, Antalyaspor Vakfı Başkanı olmaya hazırlandığını ilk kez acıklarken, kulubun borc durumunu da resmen acıkladı. Ali Şafak Ozturk’un yukunu hafifletmek icin goreve geldiğini ifade eden Ozturk, “Şafak, hem A.Ş. hem Dernek hem de Vakıf Başkanı olunca uzerinde buyuk yuk oldu. Hepsini dort dortluk yapabilmek kolay değil. Ben ozellikle A.Ş’ye yoğunlaşmasını istedim. Dernek, işin gelir kalemini yaratan şirkettir. Onunla değil, sadece futbolcularla uğraşsın ben de arkasını toparlayayım dedim. Bizim ailemizde oyle bir yapı var. Birimiz onden koşarsa birimiz de arkasını toparlarız. Ben iş hayatımda hep onden koşmuşumdur, benim de arkamı eşim topladı. Ben de oğlumun arkasını toparlamak icin Dernek Başkanı oldum. Vakıf Başkanı da olacağım. Kaynak yaratıp, tek amacımız Antalyaspor’u geleceğe taşımak” dedi. 50 Milyon TL odeme yaptık Ozturk Ailesi olarak Antalyaspor adına 50 milyon TL odeme yaptıklarına dikkat ceken Başkan Fikret Ozturk, “Bu hafta 35 milyon TL verdik, şu anda 50 milyon TL Ozturk Ailesi’nin Antalyaspor’dan alacağı var. Biz ne 1. donemde ne de 2. donemde faiz uygulamadık, uygulamayız da. Yasal olarak zorunlu olsa da o faizi sponsorluk olarak geri oderiz. Amacımız; Antalyaspor’a bir yuk getirmek değil, yukunu hafifletmek” dedi. 450 milyon TL borc var Antalyaspor net borcunu da duyuran Fikret Ozturk, “Şu anda toplamda 450 milyon TL borcumuz var, 230 milyon TL’si 4 yıla yayılmış durumda. Bugun odeyecek olsak 50 milyon TL’si faizlerden dolayı duşer. 50 milyon TL de Ozturk Ailesi’nin alacağı var. Bugun kendine guvenen bir vatandaş varsa ustunu hemen cizerim. 10 milyon TL de Emin Hesapcıoğlu’nun alacağı var, rica ederim O da cizer ve 340 milyon TL’ye duşer. Bankada Antalyaspor imzasıyla 1 kuruşluk borc yok. Altında hep bizim imzalarımız var. Bizim kefaletimiz olmasa zaten kredi vermiyorlar” diye konuştu. Futbol sozleşme fesih edemez Antalyaspor’da kalmasını istedikleri hicbir futbolcunun sozleşmesini fesih edemeyeceğini belirten Ozturk, “İhtar cekenin parası odenir ama ondan sonra da kendi yerinin sağlam olup olmadığına bakacak. Herkesin ayağını denk alması gerekir. Onceki donemdeki oyuncularda da ters duşenler oldu, bizim amacımız kimseyle zıtlaşmak değil” ifadelerini kullandı. Uye kaydı devam edecek Secimden once uye kayıtlarıyla ilgili olarak yapılan eleştirilere de yanıt veren Fikret Ozturk, “İsteyen gelebilir. Her yıl kaydolanların yuzde 20’si kadar uye kaydedilebilir. Gelsinler derneğe katkıda bulunsunlar. Burada cekinecek bir şey yok. Biz gelenlerden hicbirine yok demedik. Kayıt işlemleri devam ediyor. Her sene yuzde 20’yi tamamlayacağız. İsteyen arkadaşlar gelir kaydolur, istemeyenlerin de yerine biz gerekirse tanıdıklarımızdan getirip kaydettireceğiz. Acık ve net soyluyoruz. Antalyaspor’u ele gecirecek diyorlar, bizim ne derneğe ihtiyacımız var ne de Antalyaspor’a… Amacımız burayı en iyi şekilde yonetmek. Antalyaspor duze cıktıktan sonra bana ne verirlerse versinler 1 gun dahi durmam. Borcunu bitirip, Antalyaspor’u garantide gormem lazım” dedi. “Mevlut kalmak istiyor” Transfer ile ilgili olarak bilgi veren Kulup Başkanı Ali Şafak Ozturk de takımda tutulmaya calışına Mevlut Erdinc ile ilgili bilgi verdi. Golcu oyuncu hakkında ovgu dolu sozler kullanan Ozturk, “Mevlut Erdinc ciddi bir performans verdi. Karakter olarak da Mevlut cok farklı bir oyuncu. O’nunla calışmaya devam etmek istiyoruz. Mevlut de Antalyaspor’da devam etmek istiyor. Doğru şartların oluşmasını bekliyoruz. Ben de bir an once takıma katılmasını isterim” diye konuştu. 2 transfer daha bitti Aatif Chahechouhe’nun ardından iki transferi daha bitirdiklerini ifade eden Ozturk, Fatih Karagumruk de Ufuk Akyol ve Bodrum Belediyespor’dan Harun Kavalıdere’yi resmen acıkladı. Başkan Ozturk, transferde adı gecen Doğukan Sinik ve Nazım Sangare ile ilgili olarak da resmi teklifin olmadığını sozlerine ekledi. Nazım Sangare’nin sozleşmesi uzayacak Belcikalı file bekcisi Ruud Boffin ile 3 yıllık yeni sozleşme imzaladıklarını soyleyen Ali Şafak Ozturk, Nazım Sangare ile de goruşmelere başladıklarını ifade ederek, “Nazım Sangare’nin 1 yıllık sozleşmesi var. Kontratını inşallah doğru şekillerde uzatacağız. Nazım da doğru şekilde bize gelmesi lazım. Biraz yuksekten ucuyorlar ama ben bağlayacağımıza inanıyorum, cunku o karakterde bir futbolcu. Olmazsa oraya da bir transfer yapıp cekişmeyi sağlayabiliriz” dedi. Transfer devam edecek Savunmanın soluna takviye yapmak istediğini belirten Ozturk, “Bir de 6 numara transferimiz olabilir. Forvetteki oyuncuların durumuna gore takviye olabilir. 2 tane guclu santrafor duşunuyoruz. Gecen sene Doukara ve Mevlut’tu, mumkun olduğunca calıştığımız isimlerde devam etmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi. Kaynak = Antalya ve spor __________________