Yeni Malatyaspor’un forveti Adis Jahovic, Olimpija’yı eleyeceklerini soyledi: “İlk macın zor gececeğini biliyorduk, kazanabilirdik ama yine de kotu sonuc almadık. Yeni bir ekibiz. İkinci macta daha hazır bir takım olarak Olimpija’yı eleyeceğiz. Malatya bu sene Avrupa’da olacak” Yeni Malatyaspor’un Konyaspor’dan flaş transferi Adis Jahovic, Olimpija Ljubljana ile oynanan ve 2-2 eşitlikle sonuclanan ilk macın ardından FANATİK’e ozel acıklamalarda bulundu. Yeni bir ekip olduklarının altını cizen Makedon forvet, “Bu yuzden ilk macın zorlu gececeğini biliyorduk. Cunku karşımızda hem birlikte oynama alışkanlığı yuksek hem de buralarda oynama pratiği olan bir takım vardı. Yine de iyi bir oyun ortaya koyduk. Hatta kazanmaya da yakın olan taraf bizdik. Ancak başaramadık. Yine de iyi bir sonuc aldığımızı duşunuyorum. İkinci mac icin umutluyuz” ifadelerini kullandı ve ekledi: ‘Zamana ihtiyacımız var’ “Taraftarımız bize cok iyi bir destek verdi. Onlara elbette galibiyetle karşılık vermemiz gerekirdi. Bunun icin elimizden geleni de yaptık. Fakat olmadı. Yeni bir ekibiz. Kaliteli oyunculardan kurulu bir kadromuz var, ancak henuz tam olarak birbirimize alıştık diyemeyiz. Cok kısa bir suredir birlikte calışıyoruz. Zamana ihtiyacımız var. İkinci macta cok daha iyi bir takım olacağız. Kazanıp, Yeni Malatyaspor’la tur atlayacağız. Bu takım Avrupa Ligi’nde olacak.” ‘Sergen Yalcın Konya icin onemli’ “Sergen hoca Konyaspor’dayken kotu bir zamanda takımın başına gecmişti ve bizi kurtarmıştı. Bugun Konyaspor’un Super Lig’de olmasının nedenlerinden bir tanesi de Sergen Yalcın’dır bana gore. Oynattığı futbol ve anlayışı cok değerli. Futbolculuğundan hic bahsetmemize gerek yok, Turk futbolunun efsanelerinden biri. Oynattığı sistemi ben cok tutuyorum ve cok başarılı olacağımıza inanıyorum.” ‘Aykut Kocaman’ın sistemine uymadım’ “Konyaspor’da ilk 11 oynuyordum. Ancak belli bir sure sonra bana herhangi bir acıklama yapılmadan sahanın kenarına koyuldum ve bu da beni rahatsız etti. Sezon bittiği zaman, hocanın sistemine tam olarak uymadığım ve kulup bakabileceğim soylendi. Bu surecte cok teklif aldım. Başakşehir beni istedi. Okan hoca takımında olmamı istiyordu. Ancak kadrolarındaki forvetlerin sozleşmeleri devam ediyordu, bu yuzden olmadı. Yeni Malatyaspor’a Sergen hocanın gelmesi ve beni istemesi hoşuma gitti. Ayrıca mutlu oldum. Bu da Malatyaspor’a gelmemde onemli bir sebep oldu. Cok mutluyum bu tercihimden oturu.” ‘Taraftardan bir ricam var...’ “Burada cok guzel karşılandım. Taraftarlar bana yuzlerce mesaj yolladılar. Bana guzel şeyler hissettirdiler. Bunların hepsinin karşılığını sahada vermek istiyorum. Gollerimle ve oyunumla Malatyalılar’ı mutlu etmek en onemli hedefim. Benim onlardan ricam, bizi desteklesinler, her zaman stadı doldursunlar ve geri kalanı bize bıraksınlar.” ‘3 kulvarda devam etme şansımız var’ “Yeni Malatyaspor’un Avrupa’da on eleme oynaması cok onemli bir şey ve bundan dolayı mutluyum. Bu hem Malatya icin hem de biz oyuncular icin onemli bir şey. İki sene once lige cıkmış ve uzerine koyan bir takım. Cok başarılı gecirdiler gecen seneyi. Elbette gruplara kalırsak 3 kulvarda devam etmek kolay olmayacak. Bunun orneklerini Osmanlı, Akhisar ve Konya yaşadı. Biz aynı sıkıntıyı yaşamayacağız. Cunku kaliteli ve geniş bir kadro kuruluyor burada. Sergen hoca ve yonetim yeterince tecrubeli bu konuda. Yeni Malatyaspor uzerine koyarak devam edecek.” ‘Turk futbolundaki en onemli eksik altyapı’ “Futbolcuyken bu tarz yorumlar yapmak aslında bana duşmez fakat Turkiye’de futbola dair gorduğum en onemli eksiklik altyapı konusunda. Genclere bu ulkede daha fazla değer verilmesi gerekiyor. Bildiğim kadarıyla bu konuda Altınordu cok iyi calışıyor ve cok da iyi işler yapıyorlar. Yıldız futbolculara cok buyuk paralar verilmesi yerine genclere yatırım yapılırsa, onların onu acılırsa bence Turk futbolu cok daha iyi yerlere gelecektir.” ‘Futbolu bırakınca burada yaşayacağım’ “Turkiye’de yaptıklarımla insanlar beni tanıdılar, sevdiler. Ben de buradaki insanları cok seviyorum. Bu ulkenin bendeki yeri cok ayrı. Kariyer planlaması yapılırken nereye gideceğinizi cok bilemezsiniz. Ancak şunu biliyorum ki kariyerim sona erdikten sonra Turkiye’de kalacağım, burada ailemle birlikte mutluyuz. Bu ulkede yaşamaya devam edeceğim.” gunluk gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Adis Jahovic: Malatya bu sene Avrupa’da olacak!