Oynadığı her takımda yuklu miktarlar bıraktı. Eskişehir, Trabzon ve Malatya’dan fedakÂrlıklar yaparak ayrıldı. Ancak sonuncusu farklıydı. Kendi oz evlatları tarafından TFF’ye şikayet edilen Bursaspor’la sozleşmesini feshedip Kasımpaşa’ya imza atan Aytac Kara, Yeşil-Beyazlı kulupte tam 2 milyon TL alacağının uzerini cizdi. Neden mi? Ornek olacak hikayeyi ondan dinleyelim... Altay’ın dikkat ceken ismiydi, 20 yaşında Eskişehir’e geldi, oradan Trabzon’a gitti. Şanssız sakatlıklardan cok cekti, asla pes etmedi. Malatya performansıyla geri dondu, Bursa’da ise kullerinden doğdu, yeniden milli oldu. Futbol dunyasının kirlenmesinde her zaman en onemli sebep her zaman; kazanılan buyuk paralar gosterilir ya hani. Bu roportajı okuduktan sonra lafta değil, gercekten adamca davranmak nedir daha iyi anlayacak parayı her şeyin onunde tutan futbolcular, daha da onemlisi futbolcu adayları... Soz Aytac Kara’da... ‘Devre arası duştuk’ Bursa’da benim icin guzel bir sezon gecti. Kendimden once hep takımı duşundum. Her şeyi yaptım elimden gelen. Ancak takım olarak eksiklerimiz vardı. Devre arası transfer yapmayarak duştuk aslında. Cunku Super Lig artık eksikleri kaldırmıyor. Eksikler belliydi ama tedavi yapılmadı. Kiminle konuşsam, ‘Siz zaten devre arası duştunuz’ diyordu. Bu kadar net. Herkesin bildiği bir şeydi aslında eksikler. Orada kaybettik. Dışarıdan bir insan bile gorup bize eksiklerimizi soyluyordu. Doğru da soyluyorlardı. Fakat dışarıdan bu kadar net gorunen şeyler ne yazık ki iceride halledilemedi. Boyle olunca koskoca şampiyon camia lige veda etti. Cok uzuldum.” ‘Son 3 ay uyuyamadım’ “Benim icin cok kotu bir şey oldu Bursaspor’da kume duşmek. Ben lig oynanırken son 3 ay resmen uyku uyuyamadım. Ailem desteğe geliyordu ama gozume uyku girmiyordu. Abimle evde surekli kağıt kalem elimizde hesap yapıyorduk. Diğer takımlar istediğimiz tum skorları aldı ama biz kazanamadık. Ustumuzdeki takımlar 10 hafta kazanamadı, biz de kazanamadık. Kendi kendimizi duşurduk adeta. Bursa’ya giderken o kadar severek gittim ki en az 3 sene oynarım diyordum. Camia olarak, taraftar olarak gercekten muthiş bir yer. Ama olmadı.” ‘Hepsine donebilirim’ “Oynadığım butun takımlarda dolu dolu yaşadım hep, o yuzden hic pişman olmadım. Her zaman bulunduğum ortamda mutlu oldum, gozum hic arkamda kalmadı. Cunku hep elimden geleni yaptım. Her şeyimi verdim. Ayrıldığım hicbir takımdan sıkıntılı gitmedim. Trabzon’da buyuk bir sakatlık yaşadım ve 7 ay uzak kaldım. Sakatlıklar hep kırılma anlarım oldu ama oynadığım tum takımlara yeniden gidecek gibi ayrıldım. ‘Para değil takım onemli’ “Butun hocalara ve başkanlara cok teşekkur ediyorum. Transfer surecinde cok arayan oldu. Benim bir secim yapmam gerekiyordu. Gecen sene cok zor gecti benim acımdan. Bu yuzden doğru bir secim yapmam gerekiyordu. Kemal Ozdeş hocamla altyaş milli kategorilerinde calışmıştım. Paradan cok huzurlu bir secim yapmam gerekiyordu. Zaten hicbir zaman benim icin para on planda olmadı. Bursaspor’dan ayrılırken kulubu federasyona vermeden 2 milyon TL’ye yakın bir para bırakarak ayrıldım. Bir acıdan bu da onemli. Kulubun altyapısından yetişmiş bir oyuncu bile lig biter bitmez Bursaspor’u federasyona veriyorken ben asla oyle bir şey duşunmedim. Bu benim yapımda yok. Şimdiye kadar hep oyle oldu. Eskişehir’de 500 bin TL bıraktım, Malatya’da 600 bin TL bıraktım. Trabzon’da 400... Hep fedakÂrlık yaparak ayrıldım. Bir kere bile bize fedakÂrlık yapılsın demedim. Benim icin para onemli değil. Takım başarılı olsun, ben başarılı olayım, milli takıma gideyim diye bakıyorum hep.” ‘Once insanlık...’ “Bursaspor’un şu anda transfer yasağını kaldırması icin kulubu şikayet eden bircok oyuncuya parasını odemesi gerekiyor. Elbette benim bıraktığım parayla kurtulmayacak bu kulup. Ancak Bursaspor altyapısında oynayan, geleceğin hayallerini kuran yuzlerce cocuk var. Onlardan umutları olan aileleri var. Benim annem ben futbolcu olabileyim diye yuzuğunu satıp bana krampon aldı. Ben şimdi nasıl gidip Bursaspor’un daha da kotu duruma duşmesine neden olayım ve bunu sadece kendi cıkarım icin yapayım. Yapamam. Futbol camiası icerisindeki herkes şunu bilmeli. Biz secilmiş insanlarız. Bunu kabul edelim. İnsanlar hayatları boyunca okuyorlar, eğitim goruyorlar. Profesor oluyorlar ama bizim kazandığımız paraları kazanamıyorlar. Biz parayı her zaman kazanırız ama once insanız, bunu unutmayalım.” ‘Kasımpaşa’dayım cunku...’ “Tum bu anlattıklarım yuzunden aslında Kasımpaşa’yı sectim. Huzurlu bir ortam istedim. Kasımpaşa ile anlaştığım rakamın cok daha fazlasını veren takımlar oldu, fakat her şey para değil. Şu an 26 yaşındayım. Uzerine koyarsam milli takıma giderim, kariyerimde yeniden bir sıcrama yapabilirim. İnsanın kendisine bağlı bunlar. Ben hayallerimden ve hedeflerimden vazgecmedim. Kendimi saha icinde ve saha dışında geliştirmek; her şeyiyle ornek bir sporcu ve futbolcu olmak istiyorum.” ‘Turkiye’nin en iyisi’ “Kasımpaşa Turkiye’nin en iyi kuluplerinden bir tanesi. Tesisi ulkenin en iyisi. Stadının konumu ve zemini harika. Calışanların kalitesi ortada. Teknik ekip de aynı şekilde oyle. Takıma daha yeni katıldım ama şimdiden doğru bir tercih yaptığımı duşunuyorum. Kasımpaşa bu ligin onemli takımlarından. Kendimiz icin nasıl daha iyi olmak istiyorsak bu kulubu de daha iyi yerlere getireceğiz. Cok guzel bir ortam var. Bu ortam sonuclara da gayet olumlu yansıyacak. ‘Analizsiz duramam" Ben maclardan sonra oturup sadece kendimi analiz ederim. Eve gidip hemen abimle beraber eksiklerimi değerlendiririm. Maclardaki eksiklerimi idmanlarda calışırım. Calışmadan hicbir şey elde edemezsiniz. Ben de bunu bilerek hareket ediyorum. Bunu yapmak istiyoruz. ‘Adalet herkese eşit’ VAR sistemi cok onemli. Eksiklerle başladı. Gecen sezon biz Bursaspor olarak bu eksiklerin dezavantajını yaşadık. Buyuk takımlara hatalar olduğunda oluşturulan kamuoyu ile Anadolu takımlarına yapılan muamele aynı değil. VAR Sistemi adaletin en iyi şekilde uygulanması icin geliştirilen bir sistem. Dolayısıyla adalet onunde herkesin eşit olması gerek.” ‘Tek hedef Ay-Yıldız’ “Her Turk futbolcunun hedefi milli takımdır. Gecen sezon doneceğimi soylemiştim. 5 yıl aradan sonra yeniden secilmeyi başardım. Şimdi yine soyluyorum o formayı surekli giymek istiyorum. Her şey insanın kendisinde biter. Ben de bunun icin vargucumle calışıyorum.” ‘İyi bir teknik direktor olacağım’ Şu an futbolcuyum ama kariyerimden sonrasını da planlıyorum. Ben teknik direktor olacağım. Hem de iyi bir teknik direktor... Bu yuzden şimdiden calışıyorum. Hayatım zaten futbolla geciyor. Surekli Avrupa’da ust duzey liglerde neler, nasıl yapılıyor. Onlara bakıyorum. İnsan kendisini her konuda, her zaman geliştirmeyi bilmeli. Hep hazırlanmalı.” gunluk gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Kasımpaşa'nın yeni transferi Aytac Kara ile ozel roportaj