Alanyaspor'un yeni transferi Tayfur Bingol, Goztepe'de forma giyerken "Uc buyukler"de oynama hedefine yaklaştığını ancak bonserviste anlaşılamaması uzerine transferinin gercekleşmediğini soyledi. Goztepe'de yakaladığı cıkışla dikkati ceken 26 yaşındaki futbolcu, bu sezon daha once de formasını giydiği Alanyaspor'a transfer oldu. Hedefleri yuksek bir oyuncu olduğunu dile getiren Tayfur, daha once "Uc buyukler" olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahce ve Galatasaray'dan birinde oynama hedefine cok yaklaştığını ancak transferinin Goztepe'nin istediği bonservis nedeniyle olmadığını belirtti. Turk futbolunun koklu kuluplerinde forma giyme hedefinin surduğunu aktaran 26 yaşındaki kanat oyuncusu, "Hayaller kurmuştum, kurmaya da devam ediyorum. Goztepe'de oynarken o hayallere ulaşmak uzereydim. Kucuk bir adım kalmıştı ama nasip olmadı. Hedeflerimde 'Uc buyukler'de oynamak var. Olmazsa yurt dışı hedefim var. Bir teklif vardı. O zamanki durumlarda transfer gercekleşmedi ve buyuk takımlara gecişi sağlayamadık. Kulup ve bonservisle alakalıydı." diye konuştu. A Milli Takım'da oynama hedefinin bulunduğunu da aktaran Tayfur, "Onumuzdeki donemde milli takıma gitmek istiyorum. Gidemezsem de sorun değil. Milli takım formasının değerini bilen ağabeylerimiz ve kardeşlerimiz var. Biz de onları takip ediyoruz. Eğer fırsat gelirse gururla o formayı giyeriz." ifadelerini kullandı. - "Yuvama dondum" Tayfur Bingol, yeni transfer olduğu Alanyaspor'un daha once de formasını giydiğini belirterek, "Yuvama donduğum icin mutluyum." dedi. Turuncu-yeşilli kulube gelmesinin duygusal olduğundan bahseden Tayfur, "Alanyaspor, daha onceden formasını terlettiğim bir camia. Buraya, yuvama donduğum icin cok mutluyum. Benim icin cok duygusal ve guzel oldu. Bundan sonraki sureci cok iyi değerlendireceğiz. Lige guzel başlayıp guzel bitirmek istiyoruz." şeklinde goruş belirtti. Başka kuluplerden de teklif aldığını aktaran tecrubeli futbolcu, "Geride kalan sezon Goztepe ile sozleşmem bitti. Bircok kulupten teklif vardı ama Alanyaspor daha once oynadığım ve cok sevdiğim bir camia. O yuzden Alanyaspor benim icin hep bir adım ondeydi. Burayla anlaştığım icin cok mutluyum." değerlendirmesinde bulundu. - "Rekabete hazırım" Tayfur, Alanyaspor'da kanatlarda gorev yapan onemli futbolcular olduğunu aktararak takım ici rekabete hazır olduğunu soyledi. Formayı alacağına inandığını dile getiren turuncu-yeşilli futbolcu, "Kişisel olarak takım icindeki rekabete hazırım. Futbolda forma asılıdır ve calışan, gayret eden, enerjisini sahaya yansıtan o formayı alır. Ben de rekabetin icindeyim. Calışıp, gayret edip o formayı alacağım." diye konuştu. Tayfur, teknik direktor Erol Bulut'un disiplinli bir calıştırıcı olduğunu vurgulayarak, "Erol hoca, disiplinli, A, B, C planları olan, taktik bilgisi cok yuksek ve pozitif biri. Cok iyi bir kamp donemi geciriyoruz. Bunun da lige guzel yansıyacağına inanıyorum." acıklamasını yaptı. Takım olarak hedeflerinin ilk 5 icinde yer almak olduğuna değinen Tayfur Bingol, "Alanyaspor gecen sezon UEFA Avrupa Ligi'ne gidebilirdi. Uzucu bir olay yaşandı. Ondan dolayı takımda motivasyon kaybı oldu. Hedef bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ne katılım hakkı almak. Guzel bir futbol izletmek istiyoruz." diyerek sozlerini tamamladı. Trtspor