Calışma ve Sosyal Guvenlik Bakanı Faruk Celik, Bursaspor`un Spor Toto Super Lig`deki durumuna ilişkin, "Bugun, Bursaspor`a sahip cıkılması gereken en onemli donemdir. Bugun, kavga ve tartışma donemi değil" dedi. Hafta sonunu Bursa`da geciren Celik, AA muhabirine yaptığı acıklamada, cocukluğundan bu yana Ataturk Stadı`nda izlediği, kendisinde ayrı bir yeri ve sevgisi bulunan Bursaspor`un, sezonun ilk 6 haftasında zor gunler yaşadığını soyledi. Yeşil-beyazlı takımın zor gunler gecirmesinde bircok neden bulunduğuna dikkati ceken Celik, ``Biraz fiksturden biraz sakatlıklardan kaynaklanıyor. Tabii biraz da idari ve teknik kadrodaki değişimlerin getirmiş olduğu sıkıntılar var. Bursaspor`un bunu atlatacağı inancı icindeyim`` ifadesini kullandı. Celik, Bursaspor`un, 27 Eylul`de sahasında Akhisar Belediyespor ile oynadığı karşılaşmayı tribunde izlediğini hatırlatarak, macın berabere bitmesinin normal bir sonuc olduğunu anlattı. `PTT 1. LİG`İN NE OLDUĞUNU YAŞADIK` Henuz sezonun ilk haftalarının gecildiğini dile getiren Celik, taraftarların olayı cok buyutmeden takıma sahip cıkmalarının doğru olacağına inandığını bildirdi. Sorunların kişiselleştirilmemesi gerektiğini vurgulayan Celik, şoyle devam etti: "Takıma sahip cıkmak gerekiyor. Cunku Bursa`da, PTT 1. Lig`in ne olduğunu yaşadık ve oradan tekrar cıkış, bir birliktelikle oldu. Oradan cıkış, ardından şampiyon oluş da buyuk bir dayanışma ile oldu. Demek ki bir dayanışma gerekiyor. Bursaspor`da taraftarı, sporcusu, teknik heyeti, yonetim kurulu kadrosuyla dayanışma icinde olunması gerekiyor. Bu konuda bizlere alanımızla ilgili duşecek bir şey varsa her zaman destek olmaya hazırız ama bizim alanla, bizim yapabileceklerimizle ilgili. Yoksa teknik, idari, o boyutlarla işimiz dun de olmadı, bugun de olmaz, yarın da olmaz. `TEPKİYİ ABARTMAMAK GEREKİYOR` Bugun, Bursaspor`a sahip cıkılması gereken en onemli donemdir. Bugun, kavga ve tartışma donemi değil. O yuzden ozellikle seyircilere soyluyorum; sizin tepkiniz sonucu ikazınızı herkes aldı ama bunu daha da abartmamak gerekiyor. Cunku takım daha buyuk zarar gorur. Bu da yeniden maceralara, yeniden sıkıntılı atmosfere girmek demektir. Bursaspor`a bunu yapmayalım." `BURSASPOR`UN YANINDA OLMAK İSTEDİM` Faruk Celik, seyircinin her zaman başarı beklediğini ancak zor gunde takımın yanında bulunmanın onemli olduğunu soyledi. Bir Bursaspor taraftarı olarak her zaman yeşil-beyazlı takımın yanında bulunmaya gayret gosterdiğine dikkati ceken Celik, şunları kaydetti: "Cuma akşamı cok fazla işim olmasına rağmen Bursaspor`un yanında olmak istedim. Gecen haftaki Caykur Rizespor macını televizyondan takip ettim. Daha onceki macları da izledim. Sahamızdaki Beşiktaş mağlubiyetinden sonra Bursaspor`u seven bir taraftar olarak butun işlerimi bırakıp Akhisar Belediyespor macında statta oldum. Bursaspor taraftarı cefakar, cok şey atlatmış bir taraftar. Onların daha sabırla son dakikaya kadar takımlarının arkasında olmasını diliyorum." Milletvekilliğini yaptığı kentin takımı Şanlıurfaspor ile ilgili de bazı sıkıntılar yaşandığını dile getiren Celik, yonetim kurulu ve taraftarların, şampiyonluk konusunda kararlı olduğunu belirtti. Celik, sarı-yeşilli takımın, sezon sonunda Spor Toto Super Lig`e yukselmesini temenni ederek, bunun hem bolge hem de Şanlıurfa icin cok onemli olduğunu sozlerine ekledi. Olayspor
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Bakan Celik`ten taraftara mesaj