Bursaspor ile sozleşmesi biten Cekya Milli Takım Kaptanı Tomas Sivok, Bursa'da gecen son 1 yılını Cek basınına anlattı. Trabzonspor ile olağandışı bir maca cıktıklarını anlatan Sivok, ''Takımımızı yaşatmak icin bir mucadele verdik. Cunku alınacak bir mağlubiyette takımımız kume duşuyordu. Lig'in final macına geldiğinizde alınacak herhangi bir olumsuz sonuc canınızı yakabilir. Fakat bunu maca girdiğimiz andan itibaren unuttuk. Cunku kaybetseydik, kulubumuzde calışan 150 kişiden 110'u işsiz kalacaktı.'' şeklinde konuştu. Bursaspor'un her sezona şampiyonlar ligi parolasıyla cıktığını belirten tecrubeli stoper, ''Başkanımız gercekten cok ciddi bir insan. Fakat etrafı futboldan bilgisi olmayan bircok insanla dolu. Boyle olunca bu seviyelere geldik. Guzel bir sonbahar donemi gecirdik ancak ardından gelen ciddi sakatlıklarla puan tablosunda aşağılara duşmeye başladık. Taraftarlarımız otobuse saldırdı. Bu kırılma anı oldu. Cocuklar bu işin boyle gitmeyeceğini duşunmeye başladı. İdman icin tesislere geldiğimizde, polis panzerlerini ve kalabalığı gormek hoş bir şey değildi'', ifadelerini kullandı. Bursaspor yonetiminin bu sezondan ders cıkarması gerektiğini soyleyen Cekyalı futbolcu, ''Kariyerimde yeni bir sayfa acmak istiyorum. Ailevi nedenlerimden dolayı ayrılacağımı Ocak ayında da belirtmiştim. Her şeye rağmen Bursaspor'da mutluydum. Herkes bana cok iyi davrandı. Gelecek icin ise henuz bir karar vermedim'', dedi. Bursasporluyuz.org