Bursaspor Kulubu’nde İkinci Başkan olarak gorev yapan ve geride bıraktığımız gunlerde gorevinden ayrıldığını acıklayan Ali Ademoğlu, Radyospor’da yayınlanan Haber Aktif programında değerlendirmelerde bulundu. Ajansspor Emrah Karalinc ile İlker Koc’un sorularını yanıtlayan Ademoğlu, istifaya giden sureci anlattı ve Bursa kentinin geride bıraktığımız sezondan ders aldığını dile getirdi. Ademoğlu’nun Radyospor’da yaptığı acıklamalar şu şekilde : “Bursaspor’da ideallerimizi gercekleştiremedik” Bizi ayrılığa goturen surec; Bursaspor’un hedeflerinin buyuk olmasıdır. Bursaspor’da yonetici olan herkes, belirli bir hedef ve ideallerle goreve gelir. Bursaspor’un hedefi en kotu ihtimalle ilk 5 icinde yer almak ve Turkiye Kupası’nda final oynamaktır. Biz bunları yaşadık. Bursa kentine ve Bursaspor’a yakışan şey bellidir. Ben de belli bir hedef ve ideallerle geldim. Ligin ilk yarısında boyle olacağına inanıyordum. İkinci yarıda ise maalesef hak etmediğimiz olayları yaşadık. Lig bitene kadar kimseyi kırmadan devam ettim. Lig bittikten sonra da daha once verdiğim sozu de tuttum ve gorevimden istifa ettim. “Bu kadar teknik adam değiştirmek sağlıklı olmadı” Tek bir yerde hata yaptık demek olmaz. Bircok hata yaptığımızı gormuş olduk. Anı yaşadığınızda bu hataları fark etmeyebiliyorsunuz. Sureci gordukten sonra anlayabiliyorsunuz. Teknik direktor sıkıntıları yaşadık. Bu kadar cok teknik adam değiştirmenin sağlıklı olmadığını goruyoruz. Burada iyi tercihler yapmak lazım. Bursaspor’a dunyanın en iyi teknik adamları geldi. İyi bir teknik direktore ihtiyac var. Buradaki hatadan sonra ikinci bir hata; Bursaspor’un ve taraftarının agresif olmasıdır. Futbolu sert ve agresif seviyoruz. En son ornek; Fernandao, bir Omer Erdoğan gibi… Macı 90 dakika hisseden, tum gucunu ve enerjisini veren sporculara ihtiyac var. Boyle oyuncuları oturttuğunuz zaman sıkıntı yaşamazsınız. “Geleceği daha da karanlığa goturmek istemedik” Sıkıntılı bir donem gecirdik. Aslında cok sağlıklı hareket etmek de pek mumkun olmadı. Hayal ve ideallerimizi uygulayamadık. Bir ekonomik sıkıntı yaşadık. Geleceği daha da karanlığa goturmek istemedik. Bugun İstanbul takımlarının borclarını goruyorsunuz. Onlar belki bu borcları tolere edebilirler. Ama Bursaspor’un boyle bir durumu olmadı. 10 tane cok iyi oyuncu alacağınıza alacağınıza 3 tane dunya markası alırsınız, formasını satarsınız, kombine satarsınız. Tribune gelen insan, iyi futbol ve iyi futbolcu gormek ister. Cunku ; futbol bir temaşa oyunudur. “Yonetim Kurulu ciddi bir ders aldı” Bursaspor ile ilgili bir cok teknik direktor adı gundemde dolaşıyor. Birkac gun icinde yeni teknik direktor belli olacak diye duşunuyorum. Bursaspor’un biraz zamana ihtiyacı var. Psikolojinin de normale donmesi lazım. Bursaspor’un kume duşme macı oynaması kabul edilebilir bir şey değiliz. Hep keşkeler cok yaşandı. Bir cok macta bu yaşandı. Başta yonetim kurulu ve sayın başkanımız cok ciddi bir ders aldı. Kentteki herkesin ciddi bir ders aldığını duşunuyorum. O macı yaşamak Bursaspor icin bir travma oldu. O macı nasıl izlediğimi, macın nasıl bittiğini, kime roportaj verdiğimi bile hatırlamıyorum. Boyle bir durumla karşılaştım. Umarım Bursaspor hak ettiği yerde olur. Bursasporluyuz.org
Ademoğlu'ndan bir acıklama daha
Futbol0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Ademoğlu'ndan bir acıklama daha