Bursaspor’da yonetimin yolları ayırma kararı aldığı Teknik Direktor Hikmet Karaman, taraftarın protestosunda haklı olduğunu belirterek, ’Buradan ders cıkarmak gerekir. Biz kendi payımıza duşen dersi cıkardık’ dedi. Bursaspor’un UEFA Avrupa Ligi 3’uncu on eleme turu rovanşında Vojvodina’ya yenilerek tura veda etmesi ardından yonetim, teknik direktor Hikmet Karaman’la yola devam etmeme kararı aldı. Karaman, ortada turu gecememenin sıkıntısının olduğunu ve bir başarısızlık olduğunu anlatırken, "Camiaya soz vermiştim. Turu atlayamayınca da mactan sonra sorumluluğu ustlendim. Camiaya, takıma zarar verici konuşma yapmak şu an son derece yanlış. Bazı hadiselerin dedikodularla değil de benim ve yonetimin ağzından duyulmasında da fayda var. Taraftar transferlerden memnun değil. Futbolcular cok kariyerli olmalarına rağmen fizik ve kondisyon olarak zamana ihtiyacları var" dedi. "ORTADA BİR YANLIŞ VAR" Taraftarın protestosunda haklı olduğunu anlatan Karaman, DHA muhabirine şunları soyledi: "Transferi teknik direktormu yaptı, yoksa yapmadı mı? Birinde kendimi savunacağım, diğerinde yonetimi suclayacağım. Ortada bir yanlış var, bu bir gercek. Taraftar protestosunda bana da yonetime de haklı. Bence buradan ders cıkarmak gerekiyor. Biz kendi payımıza duşen dersi cıkardık. Bu ders belki de kampta yaşanılanlardan sonra bırakıp gelmekti, ama bunu yapmak istemedik." "BENİMLE KONUŞULACAKTI" Karaman, yonetimin kendisiyle bu konuyu konuşması gerektiğini ifade ederken, "Ben onlara; ’Taraftara soz verdik, sozumuzde duramadık, siz yeni yapılanmaya gidin’ derdim. Bu kararı alıp, bizi suclu olarak gosteriyorsanız yukarıda Allah var. Ben de, onlar da eve gidip yastığa başını koyunca gerceklerle başbaşa kalacaklar. Camiaya soz soylettirmek istemiyoruz. Ama mutlaka yonetenler gerceğin ne olduğunu biliyorlar. Umarım bundan sonra hatayı başka yerde aramadan takımın başarısına katkı yaparlar" diye konuştu. "TAZMİNATIMIZ YOK" Sozleşmesinde tazminat maddesi olmadığını, bu konuda bazı dedikodular duyduğunu anlatan Hikmet Karaman, şoyle devam etti: "Tazminatımız yok. Başarı primi, peşinat almadık. Kulube ekonomik anlamda zarar vermedik. Guvene dayalı sozleşme yaptık. Sozleşmemiz sadece bir kağıt parcasıydı. Kulubu ekonomik sıkıntıya sokacak en ufak bir şey yoktu. Boyle bir kararı acıkcası beklemiyordum. ’Biz bırakalım, size de yardımcı olalım, takımın nelere ihtiyacı var soyleyelim’ derdik. Bir santrafor alabilsek ilk macta farklı olurdu. Bu takımın iyi bir santrafora ihtiyacı var. O bolgede adam yok. Bu gecen seneden beri biliniyor. Ben gittikten sonra transfer olacaksa bu işte bir yanlışlık var." Karaman, "Eğer Semih’i alırsak Enes, Okan gibi genclerimizin onunu kaparız. Alacaksak tabanca gibi birisini alalım" sozlerinin hatırlatılması uzerine şoyle dedi: "Başkanımızla konuştuk. Semih’in cok pahalı olduğunu soyledi. Ben de, ’Şu macı oynayalım oyle durumu gorelim o zaman’ dedim. O an başka bir acıklama yapsam Pinto’ya, Enes’e, Okan’a, Sestak’a karşı guvensiz olduğumuzu ortaya koymuş olurduk. İlk macı oynadık, durumu gorup geldik. Santrafor almamız gerektiğini tekrar soyledim." Olayspor