Fenerbahce karşısında sahasında 2-1 mağlup olan ve ligdeki 2. macından da mağlubiyetle ayrılan Başakşehir’de Teknik Direktor Okan Buruk, macın ardından konuştu. Kazanma alışkanlığını geri getirmeleri gerektiğini soyleyen Buruk, “Kazanan her zaman haklıdır. Fenerbahce’yi tebrik ediyorum” dedi. Fenerbahce ile oynadığı karşılaşmanın ilk yarısını onde kapatmasına karşın, ikinci yarıda yediği gollerle mağlup olan Başakşehir’de Teknik Direktor Okan Buruk, karşılaşmanın ardından duzenlenen basın toplantısında konuştu. Macı değerlendirerek sozlerine başlayan Buruk, “Bu mactan once orta saha bolgesinde eksiklerimiz vardı. Mahmut ve İrfan’ın olmaması bizim icin sıkıntıydı. Mossoro, Azubuike ve Arda’yla 3’lu orta saha yaptık. Macın buyuk bolumunu goturduk, golu de attık. İstediğimiz gibi de gidiyordu. İkinci yarıda macı 3-0, 4-0 yapabilirdik, bu şans bize geldi. Cok net pozisyonları değerlendiremedik. Kolay da 2 gol yedik. 1. Gol yaklaşık 50 metreden defansın arkasına atılan bir toptu. Bu mac en azından berabere bitseydi, kaybedilmeyen bir mac olarak gorurduk. Elia’nın sakatlanması, Arda’nın cok uzun sure oyunu goturememesi değişikliklerde bizi etkiledi. Atamazsanız kazanamazsınız. Fenerbahce atan taraf oldu ve kazandı, kendilerini tebrik ederim” dedi. “Pozisyon yakalıyoruz ama topu iceri atamıyoruz” Sakatların donmesinin ardından milli mac arasının da kendileri icin iyi olacağını ifade ederek sozlerini surduren Okan Buruk, “Ozellikle onumuzdeki hafta Clichy, Mahmut ve İrfan’ın takıma donmesi, milli takım arasından sonra da Epureanu’nun donmesi takımı olumlu etkileyecektir. Ama bizim bir mac kazanmamız gerekiyor. Buna ihtiyacımız var. Bu kazanamama olgusunu gecen senenin devamı olarak da goruyorum. Genclerbirliği macını kazanarak bunu başlatmak istiyoruz” dedi. Takımın gol pozisyonuna girdiğini ancak bir turlu sonuclandıramadığını da soyleyen Okan Buruk, “Hucumda tek sıkıntımız topu iceri atamamak. 4 macta 13-14 net pozisyonumuz oldu. Penaltı da kacırdık. Bugun karşı karşıya pozisyon kacırdık, direkten donen top oldu. Olympiakos maclarının ikisinde de rakibin kalecisi macın adamı oldu. Bugun Altay’ın yaptığı kurtarış belki de Fenerbahce’ye macı kazandırdı. Mac kazanma alışkanlığını tekrar kazanmamız gerekiyor. Yeni gelen oyuncular da var. Bunlarla birlikte diğer isimleri adapte etmeye calışıyoruz. Şu andaki tablo istediğimiz gibi değil. Bu işin sorumlusu benim. Bunu duzeltmek de benim elimde” acıklamasında bulundu. “Kazanan her zaman haklıdır” Fenerbahce’nin de bugun zaman zaman oyundan koptuğunu ifade eden Okan Buruk, “Bugun 2. golu atsak belki daha farklı olacaktı. Arda ve Mossoro’yu 60’ar dakikalık şekilde planlamıştık. Ama Elia’nın sakatlanması, sonrasında Crivelli’nin sakatlanması, macın sonunu istediğimiz gibi getiremememizi sağladı. 1-1’den sonra gol atabilirdik ama dediğim gibi kazanan her zaman haklıdır” dedi. Takımı buyuk olcude gencleştirdiklerini de soyleyen Buruk, “Burada belli kontratlar var ve hemen herkesi gonderemiyorsunuz. Takım icinde gencleştirme yapmaya calışıyoruz ama tabii ki her şey genclik değil. Oyunu doğru oynayan, doğru yerde duran bir Emre orneği var. 90 dakika sahada kaldı” ifadelerini kullandı. “Suat Arslanboğa mac boyu teknik adamları taciz etti” Olympiakos macında daha farklı bir dizilişle sahada olduklarını soyleyen Okan Buruk, “Olympiakos macına başlarken daha farklı bir dizilişte oynayan, 4-2-3-1’i deneyen bir takım olmaya calıştık. Zaman icinde Mahmut ve İrfan’ı bir arada oynatamadık. Gecen hafta Gokhan ve Soner’e forma şansı vermiştim ama tam istediklerimizi veremedikleri icin daha fayda sağlayacağını duşunduğum isimlere fırsat verdik. Bu hafta onemli bizim icin. Sakatların iyileşmesi ve takımın tam hazır şekilde maca cıkması cok onemli olacak” dedi. Macta sarı kart goren tek kişinin kendisinin olması hatırlatılan Buruk, “Sarı kartı niye gosterdiğini anlamadım ben. Alkış falan da yapmadım. Bence bu gelen kurala bir deneme yaptılar galiba. Suat Arslanboğa mac boyunca bizi taciz etti. Maca odaklanacaklarına teknik adama odaklanıyorlar. Bu da zaten o işi tam olarak yapamadıklarını gosteriyor” diyerek 4. hakeme tepki gosterdi. gunluk gazeteler