Sivasspor'da gozler 'yabancı' transferinde Ara transferde 1'i yabancı 5 oyuncusu ile yollarını ayırıp, 4 yerli futbolcu ile anlaşan lider Sivasspor'da gozler yabancı transferine cevrildi. Sezonun ilk yarısında yakaladığı başarıyı ikinci yarıda da surdurmek isteyen Sivasspor'da, yonetim ara transfer doneminde kadroyu guclendirmek icin harekete gecti. Transferin gozde ismi olan golcu Mehmet Yıldız'ı kadroda tutan yonetim, yayın gelirleri ve Valilik onculuğunde başlatılan yardım kampanyalarından sağlanacak kaynakla takımın ihtiyac duyduğu transferleri gercekleştirmek icin calışmalarını surduruyor. Transfer calışmaları kapsamında Mahmut Hanefi, Omer Kaplan, Emre Aktaş ve Onur Tuncer'i renklerine bağlayan Sivasspor, 2'si yabancı en az 4 oyuncuyu daha kadrosuna katmayı planlıyor. Sezonun ilk yarısındaki maclarda forma şansı bulamayan Nijeryalı Bernard Okorowanta, yedek kaleci Harun Avgın ile genc oyuncular Sezgin Bektaş, Ferhat Yayla ve Yasin Karaca ile yollarını ayıran Sivasspor yonetimi, teknik direktor Bulent Uygun'un yurt ici ve yurt dışından transfer edilmesini istediği isimlerle goruşuyor. Transfer listesinde yer alan futbolcularla anlaşma zemini arayan yonetim, transfere ligin ikinci yarısındaki maclar başlamadan nokta koymayı planlıyor. Nijeryalı oyuncu Bernard'ın gonderilmesi ile 6 1'lik yabancı kontenjanında 2 oyuncu transfer etme hakkı bulunan Sivasspor'un, 2 yabancı oyuncuyu renklerine bağlaması bekleniyor. GOZLER YABANCI TRANSFERİNDE Kadrosundaki yabancılarından Avustralyalı kaleci Michael Petkovic ve İsrailli golcu Pini Felix Balili'nin sakatlığının surmesi, Gineli oyuncular Mamadou Diallo ve Kanfory Sylla'nın ise milli takımları ile birlikte Afrika Uluslar Kupası maclarına katılacak olması nedeniyle yabancı oyuncularından ikinci yarıda yeterince verim alamayacak olan Sivasspor'un yabancı transferine ağırlık verdiği belirtildi. Balili, Petkovic, Diallo ve Sylla'nın ozellikle ligin ikinci yarısının ilk haftalarında takımda yer alamayacak olması nedeniyle yabancı oyuncularından sadece Bulgar golcu İvan Petrov Cvetkov'dan yararlanabilecek olan Sivasspor'un yabancı transferinde rotayı Avrupa ulkelerine cevirdiği kaydedildi. Savunma, orta saha ve forvete gerekli takviyeleri yapmak icin harekete gecen Sivasspor yonetiminin, orta sahadan gole donuk Hırvat bir oyuncu ile anlaşma aşamasında olduğu oğrenildi. Sivasspor'un kadrosunda, Petkovic, Balili, Diallo, Sylla ve Cvetkov'un yanı sıra Turk statusunde oynayan Azerbaycanlı Ilgar Gurbanov da bulunuyor.
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Sivasspor'da gozler 'yabancı' transferinde