Ankara Buyukşehir Belediye Başkanı Melih Gokcek, Ankaragucu’ne yardım yapılmasına ilişkin olarak ilk meclis toplantısında karar alacaklarına dair bir soz vermediğini belirterek, “Ankaragucu'ne verdiğim soz doğru. Hatta Sayın Yiğiner'e rakamına kadar soyledim. Ama ilk mecliste karar alacağımı kesinlikle soylemedim” dedi. Ankara Buyukşehir Belediye Başkanı Melih Gokcek, Ankaragucu yonetiminin, “Başkan Gokcek'in verdiği yardım sozu bu ay ki Buyukşehir Meclis Toplantısı'ndan cıkmadı” şeklindeki acıklamasına ilişkin twitter'dan cevap verdi. Twitter’dan yaptığı acıklamada Ankaragucu yonetiminin, “Buyukşehir Belediye Meclisi'nde acıklanan ve beklenen yardım kararının cıkmaması Ankaragucu taraftarı arasında ve camiada hayal kırıklığına yol acmıştır” şeklindeki acıklamalarından uzuntu duyduğunu belirtti. Başkan Gokcek, Ankaragucu Başkanı Mehmet Yiğiner'in yonetimle toplantı yaparak kendine cağrıda bulunduğunu ifade ederek, Ankaragucu'ne verdiği sozun doğru olduğunu ancak ilk meclis toplantısında karar alacağına dair kesinlikle soz vermediğini soyledi. Futbol sezonunun Ağustos'ta acılacağını vurgulayan Başkan Gokcek, “Unutmayın ki onumuzde 8 aylık bir donem var. Sezon Ağustos'ta acılıyor. Biz Eylul, Ekim, Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında eşit taksitlerle yardımımızı yapacağız” ifadelerini kullanarak, gelecek aydan itibaren Ankara eşrafını Ankaragucu’ne yardım toplamak icin bir araya getireceğini kaydetti. “Ankaragucu’nun yoneticilerine başarılar diliyorum” Gokcek, sozlerini şoyle surdurdu: “Bu arada Ankaragucu yonetiminin gecen sezon futbolculara olan borclarını odemesini ve transferleri yapmasını bekliyoruz. Ben Yiğiner’e kesinlikle sezon başında borclarımızı odeyeceğimize dair bir soz vermedim. Ercan bey (Ankaragucu Başkan yardımcısı Ercan Soydaş) olaya tanıktır. Ankaragucu’nu bize teslim edemeyeceklerini soyleyenler kendileri. Biz de saygı duyduğumuzu acıkca soyledik. Birbirimize gene destek olmalıyız. Ben Ankaragucu’nun yoneticilerine başarılar diliyorum.” Taraflardan yonetime tepki Ankaragucu Yonetim Kurulu'nun Buyukşehir Belediye Meclisi'nden yardım kararı cıkmadığı yonundeki acıklamasına tepki gosteren Ankaragucu taraftarlarına da seslenen Gokcek, “Ankaragucu taraftarlarının bu yorumları dolayısıyla kendilerine şukranlarımı sunuyorum. Ankaragucu taraftarına yorumları dolayısıyla cok teşekkur ediyorum. Ama butun bu yorumlara rağmen Ankaragucu yonetimine teşekkurler” şeklinde acıklama yaptı Ajansspor __________________