Bursaspor Kulubu, Alman calıştırıcı Christoph Daum ile 2 yıllık anlaşma sağladı. İspanya’da yapılan goruşmede yeşil beyazlı yonetimin teklifini kabul eden Christoph Daum carşamba gunu Bursa’ya gelerek resmi sozleşme imzalayacak. UEFA Avrupa Ligi’ne Vojvodina’ya elenerek veda edilmesinden sonra Teknik Direktor Hikmet Karaman’ın gorevine son veren Bursaspor yonetimi, Alman teknik adam Christoph Daum ile anlaştı. Mustaf Denizli ile yapılan goruşmeden olumlu sonuc alınamamasının ardından İspanya’ya giden İkinci Başkan Rıdvan Şen, yonetim kurulu uyesi Yuksel Colak ve Genel Direktor Ayhan Barışıcı, Daum ile masaya oturdu. RESMEN DUYURULDU İspanya’nın Mallorca kentinde Christoph Daum ile yapılan goruşmede yoneticiler Alman teknik adamla iki yıllık prensip anlaşmasına vardı. Bursaspor’un teklifini kabul eden Daum, carşamba gunu Bursa’ya gelerek resmi sozleşmeye imza atıp yeşil beyazlı takımla ilk calışmasına katılacak. Bursaspor Kulubu, resmi internet sitesinden, “Yeni Teknik Direktorumuz Christoph Daum” başlğıyla varılan anlaşmayı şu cumlelerle duyurdu: ARAŞTIRMAYA BAŞLADI “Yonetim Kurulumuz, yaptığı goruşmeler neticesinde Alman calıştırıcı Christoph Daum ile prensip anlaşmasına varmıştır. Yeni Teknik Direktorumuz Christoph Daum ve ekibi, 14 Ağustos Carşamba gunu Bursa’ya gelerek kulubumuz ile sozleşme imzalayacaktır.” Daum’un yarına kadar teknik ekibini oluşturup Bursaspor’un mac kasetlerini izleyerek oyuncular hakkında bilgi edineceği ve gorduğu eksiklikler konusunda yonetime rapor vereceği oğrenildi. İspanya’da yapılan goruşmede İkinci Başkan Rıdvan Şen, yonetim kurulu uyesi Yuksel Colak ve Genel Direktor Ayhan Barışıcı, Daum ile anlaşmaya vardı. “TRANSFER CALIŞMALARIMIZ SURECEK” Yeşil-beyazlı kulubun 2. Başkanı Rıdvan Şen, acıklamada, “Cristoph Daum ile yaptığımız goruşmeler neticesinde prensip anlaşmasına vardık. Yeni hocamız carşamba gunu Bursa’ya gelecek. Ozluce Tesisleri’nde imza toreni yapmayı planlıyoruz. Takımın son durumu ile ilgili bilgi aldıktan sonrada yonetim kurulumuza sunacağı liste doğrultusunda transfer calışmalarımız surecek. Yeni hocamız ile bu sene başarılı bir sezon gecireceğimize inanıyoruz” diye konuştu. KARİYERİ TARTIŞILMAZ Beşiktaş ve Fenerbahce’yi ikişer kez calıştıran, 60 yaşındaki Daum, Almanya’da Koln, Frankfurt, Stuttgart, Bayer Leverkusen, Avusturya’da Wien’de gorev yaptı. Alman teknik adam en son Belcika’nın Club Brugge takımını calıştırdı ve bir cok şampiyonluğa imza attı. İPİNİ TİMSAH CEKMİŞTİ Turkiye’de en son Fenerbahce’yi calıştıran Daum’un gorevine son verilmesinde Bursaspor’un rolu buyuk oldu. Yeşil beyazlı takımın tarihinde ilk kez şampiyon olduğu 2009-2010 sezonunun son haftasına bir puan onde giren Daum’lu Fenerbahce sahasında Trabzon ile berabere kalınca, Beşiktaş’ı 2-1 mağlup eden Bursaspor şampiyonluk ipini goğuslemişti. Kaybedilen şampiyonluğun ardından sarı lacivertli yonetim Daum ile sozleşmesini feshetmişti. Daum şimdi Bursaspor ile yeniden Turkiye’ye donuyor. FARUK KORKMAZ TEKNİK EKİPTE Bursaspor’un iki yıllığına anlaşmaya vardığı Daum’un yardımcılarından biri Faruk Korkmaz oldu. Sezon başından buyana A takımda yer alan Genclik Geliştirme Sorumlusu Faruk Korkmaz Alman calıştırıcının teknik ekibinde yer alacak. Daum, diğer yardımcılarını ve kondisyonerini kendisi belirleyecek. Kaleci antrenoru de yerli olacak. Daum ile yonetim kaleci antrenorunu birlikte belirleyecek. DAUM’UN BAŞARILARI Almanya Bundesliga Şampiyonluğu 1991-1992 VfB Stuttgart Turkiye Super Lig Şampiyonluğu 1994-1995 Beşiktaş 2003-2004 Fenerbahce 2004-2005 Fenerbahce Turkiye Kupası Şampiyonluğu 1993-1994 Beşiktaş Turkiye Super Kupası Şampiyonluğu 1994 Beşiktaş 2009 Fenerbahce Avusturya Bundesliga Şampiyonluğu 2002-2003 Austria Wien Avusturya Kupası Şampiyonluğu 2002-2003 Austria Wien Olayspor