- Super Lig'in 2'nci haftasında Galatasaray ile 1-1 berabere kalan Konyaspor'da teknik direktor Aykut Kocaman, musabakanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ligin gidişatı icin cok onemli bir puan kazandıklarını soyleyen Aykut Kocaman, şu ifadeleri kullandı: "Gecen sezondan taşıdığımız bir kırılganlık var, sert bir takım konumunda değiliz. Ligin henuz başı olmasına rağmen ilk haftayı mağlup kapayan son şampiyona karşı, atmosferin cok sert olduğu bir yerde puan almak cok sevindirici oldu. Ozellikle o kırılganlığı uzerimizden atmak ve ozguven sağlamak icin ciddi bir adım olacak." "PANİK VE TELAŞ YAPMADIK, GOL ODUL OLDU" Galatasaray'ın ilk yarıda cok fazla topla oynadığını dile getiren Kocaman, "İlk yarıdaki oyun olumsuz iki tarafıyla olumlu iki tarafını ic ice soylemek gerekiyor. Bizim duşunduğumuzun uzerinde ilk yarıda rakibimiz topla cok oynadı, topun arkasında cok kaldık. Cok koşmamıza ve sıcak havada zorladı. Beklediğimizin uzerinde Galatasaray'ın kontrolunde gecti. Bundan daha buyuk olumsuzluk ise ikinci yarıda gole kadar olan surece care bulamadık. Bunu duşunmemiz gerekiyor. Sevindirici anlamda ise golden sonra hemen reaksiyon verebilmek iyiydi, doğruydu. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra doğru vuruşu ve ortayı bulabileceğimiz yeri beklemek onemliydi. Panik ve telaş yapmadık. Sonucunda gelen gol de odul oldu bizim adımıza" dedi. "BU MALİ DURUM, AVRUPA TAKIMLARINDAN UZAKLAŞTIRDI" Atmosferin sarı kartlar uzerinde etken olduğunu kaydeden deneyimli calıştırıcı, "Sarı kartlar etkili oldu ama atmosfer tabii biraz etkiledi. O baskıda yakalayamadı. Ferhat'ın tamamen durumla ilgiliydi. Ana hedefim bir onceki gelişimde olduğu gibi, takım kalitesini koruyup, ligin orta ust grubu takımı olmamız. Bu arada yaş ortalamasını kucultmek ve kulubun butcesini duşurebilmek. Artık butun takımlar, nihayet, yıllarca soylediğimiz gibi duvara carptılar. Mali anlamda buyuk sıkıntılarla karşı karşıyalar. Bu mali durum, hep soylediğim gibi Avrupa takımlarından da uzaklaştırdı. Takımın yaş ortalamasını ve butcesini duşurmemiz gerek. Bununla beraber de ligde orta ust grup takım goruntusune sahip olmalıyız. Bu lig, bundan sonrası icin de herkes icin, doğru planlama yapanlar icin guzel bir yere gidiyor" ifadelerini kullandı. "GECEN SENENİN USTUNE CIKMA İHTİMALİMİZ YUKSEK" Gecen senenin ortalamasını gececeklerine inandığını soyleyen Kocaman, "Takım planlaması ve benzeri şeyleri, oyuncularla ilgili şeyleri duşunurken, bu sene gol konusunda buyuk sıkıntı cekmeyeceğiz. Omer Ali yuzde 60-70'le oynuyor. Milosevic oyle. Bajic atabilen bir oyuncu. Miya da geldi, belki bir tane daha oyuncu alacağız. Bu sene ritmimizi bulduktan sonra sanki gecen senenin ortalamasının ustune cıkma ihtimali yuksek" diye konuştu. "TFF'NİN FORMUL URETMESİ GEREKİYOR" Yabancı sınırlaması ile ilgili gelen bir soruya yanıt veren Kocaman, şu ifadeleri kullandı: "Federasyonun ve Şenol hocanın hakkını teslim etmek lazım. Surekli değil ama sıkca arıyor, duşunceleriyle ilgili olarak tum teknik adamlarla goruşuyor. Benim kişisel goruşurum şu, cok derin bir konu. Futbolla ilgili değil, ulkeyle ilgili. Bizim uretme kabiliyetimiz, bu kadar yabancı oyuncuya uygun gozukmuyor. Dolayısıyla yabancı oyuncu sayısını ust mertebede gotururken, TFF'nin mutlak bir şekilde oyuncu uretmeye kulupleri zorlaması gerekiyor. Kısıtlama getirmek uretimi artırmaz. Bu şekilde anlatırken konu anlamından oturu anlamından cıkabiliyor. TFF'nin kuluplere uretme zorunluluğu getirmesi gerekiyor. Bu yapılmadan, bu şekilde olduğu surece, faydadan cok orta ve uzun vadede zararın olma ihtimali daha yakın gozukuyor. Benim goruşum, TFF'nin mutlaka bir formul uretmesi ve kuluplere zorunluluk getirmesi gerekiyor. Bir taraftan yarışmak istiyorsunuz Avrupa'daki ust duzey takımlarla. Tuketme anlayışıyla kolaycılık ve ucuzculuk geliyor. Bu denklem kurulabilir mi bilmiyorum. Ama kurmak gerekiyor. Ozellikle futbolun paydaşlarının mutlaka surekli goruş belirtmeleri gerekiyor." "BİZ DİREKT TOPLARLA OYNAMAYA CALIŞIYORUZ" Konyasporlu oyuncuların sure gecirmesine yonelik konuşan Kocaman, "Benim kafamda oyle bir şey yok. Oyunun ritmini yakalamak başka bir şey. Biz direkt toplarla oynamaya calışıyoruz. Bu bir zaman. Bu bizim tarzımız. Sakatlıkla ilgili problemler oldu. 1-0'dan sonra Galatasaray da oyunu cok durdurdu. Bu benim tarzım değil, istediğim bir şey de değil" dedi. "BİZİM TARZIMIZLA İLGİLİ BİR ŞEY" Alan savunması oynadıklarını belirten Aykut Kocaman, "Bu bizim tarzımızla ilgili bir şey. Alan savunması oynuyoruz. Her zaman ve her zaman rakiplerin bekleri bizim karşımızda one cıkacaklardır. Bu bizimle alakalı bir durum" diyerek sozlerini noktaladı. gunluk gazeteler