"Ankaragucu her şeyin onundedir..."
Futbol0 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- "Ankaragucu her şeyin onundedir..."
-
04-10-2019, 23:38:52Ankaragucu’nun unutulmaz kaptanlarından Hayati Soydaş, futbolu bırakmasının ardından, uzun yıllar sonra tekrar Ankaragucu’ne dondu. Ancak bu sefer teknik direktor olarak. Soydaş bugunlerde Beştepe’de yoğun bir şekilde yeni sezonun hazırlıklarını yapıyor. Kendisini ziyaret ettik ve camianın merak ettiği bazı soruları yonelttik. İşte sorularımız ve Hayati Soydaş’ın cevapları Hocam yıllar sonra tekrar yuvaya donuş yaptınız. Ama bu kez farklı bir donuş oldu. Neler hissediyorsunuz? Ankaragucu olarak durumumuz belli. Ankaragucu bizim icin her şeyin onundedir. Bana teklif geldi. Bende Başkanımız Mehmet Yiğiner’e siz benimle calışmak istiyorsanız, ben para konuşmam, tek şartım takımı koruyun, bozmayın dedim. Ankaragucu’ne donduğum icin cok mutlu ve gururluyum. Eski hocalarınız; Fatih Terim ve Samet Aybaba’da ilk kez Ankaragucu’nde teknik direktorluğe başlamış ve başarılı olmuşlardı. Sizde Ankaragucu’nde yeni bir sayfa acıyorsunuz. En buyuk hedefiniz nedir? Gelecek icin kendi adıma, Ankaragucu’nu şampiyon yapıp, Ankaragucu tarihinde adımın gecmesini istiyorum. İmza toreninde eski takım arkadaşlarınız da bulundu. Fazla gorulen bir durum değil. Bu ne anlama geliyor? Gecmişte bu konuda bazı kopukluklar yaşandı. İmza toreninde ozellikle arkadaşlarım birlikte olmak istediklerini soylediler. Benim icin mutluluk veren bir durumdu. Ankaragucu ruhunu tekrar canlandırmak istedik. Sizin bıraktığınız Ankaragucu ile, şimdiki Ankaragucu arasında neler değişmiş? Ankaragucu’nden hicbir zaman kopmadık. Burası bizim evimiz. Ankaragucu’nde esen ruzgardan bile haberimiz olur. Gecmişi fazla irdelemenin gereği yok. Artık geleceğe bakıyoruz. Ankaragucu’ne imza attığınız da ortada belirsiz bir durum vardı. Genel kanı “Takım dağılır, kimse kalmaz. Ankaragucu’nun ici bir kez daha boşalır!” şeklindeydi. Bu şartlarda nasıl cesaret edip geldiniz? Ankaragucu zor gunler gecirmiş olabilir. Ama burası Ankaragucu. Ankaragucu’ne hicbir şey olmaz. Bizde uzerimize duşen gorevi yapmaya geldik. Goreve başladıktan sonra gunlerce oyuncularla goruştum. Kafaları cok karışıktı. Onlara Ankaragucu’nu anlattık. Burada kalırsanız, adınız tarihe yazılır dedim. Başka takımlara giden oyuncuların durumu ortada. Bugun Ankaragucu’nde hicbir sorun yok. Sozleşme imzalayan parasını alıyor, tatile gidiyor. Turkiye liglerinde boyle takım yok. Bu gunlerde en cok konuşulan konu şu: Timur Bayram Ozgoz kalacak mı, gidecek mi? Goruşmeler devam ediyor. Sonucun bizim acımızdan olumlu biteceğini duşunuyorum. Transfer yasağı suruyor. Ankaragucu ile yeniden anlaşan futbolcularımız en onemli transferlerimizdir. Takım kadrosu hemen hemen netleşti. Nasıl bir oyun planı duşunuyorsunuz? Kafamızda bazı oyun planları var. Ancak bunu sezon hazırlıkları başladıktan sonra karar veririz. Oyuncularımızın ozelliklerine gore sistem belirleyeceğiz. Bazen bir oyuncu icin bile sistem değişir. Genc ve dinamik bir takımımız var. Goze hoş gelen, guzel ve baskılı bir futbol oynayacağız. Ankaragucu 2 sezondur kamuoyu tarafından “tecrubesiz” yorumlarına maruz kalıyordu. Ancak artık bulunduğu lige gore tecrubeli hatta bayağı bir tecrubeli durumda. Oyuncuların coğunluğu Super Ligde oynadılar. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Genc ama tecrubeli bir takım olduk. Son 2 sezondur 30 – 40 mac yan yana oynayan oyuncularımız var. Bu bizim icin avantaj olacak. Spor Toto 2.Lig takımlarını taradınız mı, Takımlar hakkında bilgi sahibi misiniz? Tabii ki yardımcılarımla birlikte takımları inceliyoruz. Bilgileri paylaşıyoruz. 2.Lig; Super Lig ve PTT 1.Lige benzemiyor. Oynanan futboldan daha cok verilen mucadele on plana cıkıyor. Size gore ligde kimler iddialı olabilir? Şunu soyleyeyim; burası cok zor bir lig. Cok iddialı ve yuksek butceli bir cok takım var. Ankaragucu’nun bu sezon hedefi nedir? Biz bu sezon hedef takımıyız. Hedefimiz şampiyonluk. Şampiyonluk icin oyuncu satmadık. Yonetim Kurulu ile ilişkileriniz nasıl? Yonetimle cok uyumlu calışıyoruz. Şu ana kadar her istediğimizi yaptılar. Başkanımız Mehmet Yiğiner ve yonetim kurulumuz Ankaragucu’nun bugununu ve yarınını kurtarmışlardır. Ancak bu iş sadece Ankaragucu yonetiminin katkısıyla olmaz. Ankaragucu, Ankara’nın en onemli değerlerindendir. Ankara’daki Sanayi Odası, Ticaret Odası, esnaf ve belediyeler de kulube katkı vermek zorundalar. Kulupte bugun icin neler oluyor? Ankaragucu cok onemli bir yol almış durumda. Her şey cok sağlıklı gidiyor. Beştepe Tesisleri tamamıyla yenileniyor. 2 donem kamp programımız hazır, Bolu Termal Oteli’nde sezon hazırlıları yapacağız. Ankaragucu alt yapısı son donemde kulubu ayakta tuttu. Alt yapı ile ilgili neler soylersiniz? Alt yapı cok onemli. Ankaragucu kulup olarak son yıllarda cok sıkıntılı donemler gecirdi. Ama alt yapı aslanlar gibi calışmış ve onlarca oyuncu cıkarmış. Alt yapıdaki hocaların ozverili calışmasını takdir etmek gerekli. Ankaragucu taraftarı sizi cok sever. Onlara bir mesajınız olacak mı? Ankaragucu taraftarıyla buyuk. Taraftarımıza bu sezon cok buyuk gorev duşuyor. Bizi hicbir macta yalnız bırakmamalarını istiyoruz. Onlardan her zamankinden fazla destek bekliyoruz. Taraftarımızla butunleşip, iyi bir işbirliğiyle hedefe koşmak istiyoruz. Tek başına kimse bir şey yapamaz. Yonetim, teknik heyet, futbolcu ve taraftar butunleşirsek başaramayacağımız hicbir şey yok. Kaynak __________________