25 mac oyna, paranı al
Futbol0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- 25 mac oyna, paranı al
-
04-10-2019, 23:38:46Bursaspor yonetiminin, Ozan İpek’le yeni bir sozleşme yaptığı ortaya cıktı Kendisine kesilen 1 milyon 760 bin liralık cezası affedilen yıldız oyuncunun, 2 milyon 100 bin lirayı bulan bu sezonki ucreti icin de ciddi bir şart getirildi. Gectiğimiz sezonun en cok konuşulan isimlerinin başında geliyordu Ozan İpek… Sivasspor macında Vederson’la yaşadığı tartışma sonrası kadro dışı bırakılan, ardından Mersin İdmanyurdu’na kiralanan ve orada da kadro dışı kalan Ozan, futbolu ozlediğini, 10 Haziran’dan bu yana yaptığı antrenmanlarki performans ve ozel yaşantısına dikkat ederek gosteriyor… Bir sezonda iki defa kadro dışı kalıp, futboldan uzaklaşmak, Ozan’da derin bir etki bırakmış olacak ki, işine dort elle sarılıyor. Ve şu ana kadar da, Avusturya kampında on plana cıkan isimlerin başında geliyor… Boyle devam ederse, Bursaspor Ozan’ı yeniden kazanabilir… Tabii, Ozan İpek’le ilgili merak edilen iki konu vardı. İlki, kendisine gecmiş yonetim tarafından verilen 1 milyon 760 bin liralık tarihi cezanın ne olacağı, diğeri de mevcut yonetim tarafından once gonderilip, 1 saat sonra ise yeniden takıma alınmasının sebebi? Erkan Korustan yonetimi, genc oyuncuya kesilen 1 milyon 760 bin liralık faturayı defterden silmiş. Yani, Ozan’ı affetmiş… Takımda kalmasının nedeni de, hem Ozan gibi bir değeri para kazanmadan gondermemek hem de kendisine bir şans daha vermek icindi… Ayrıca, o bolgede yaşanabilecek sıkıntıyı da onlemek adına boyle bir karar alındı. Tabii, yonetim Ozan’a o şansı verirken bazı şartlar da sunmuş. Mesela, yıldız oyuncuyla yeni bir sozleşme imzalamışlar. Yeni sozleşmeye gore de, bu sezon 2 milyon 100 bin lirayı bulacak ucreti olan Ozan’a parasını tam olarak alabilmesi icin en az 25 mac oynama zorunluluğu getirilmiş. Aldığım bilgiye gore, masadan iki taraf da memnun ayrılmış… Gurbetin zorluğunu yaşayıp goren Ozan İpek’in, gecen sezonki durumundan ders cıkarıp, futboluyla Bursaspor’a katkı koyacağına ve Turk futbolundaki yerini yeniden alacağına inananlardanım… Bursaspor yonetiminin de, kendisini oynamaya teşvik eden bu hamlesini mantıklı buluyorum. Bangura’yı goturmek icin 90 bin Euro istiyor Teteh Bangura, Bursaspor tarihinin en fazla bonservis bedeli odenen futbolcusu… Kendisi de yıllık 500 bin Euro alıyor… Yani, iki sezonda (Yarım sezonluk Şanlıurfaspor macerası haric) Bangura icin kulubun kasasından cıkan para 3 milyon 350 bin Euro… Yeşil beyazlı takıma sağladığı katkı ise yok denecek kadar az… Kulup bulması istenen Sierra Leoneli futbolcuyla ilgili ciddi bir sıkıntı var… Bursaspor’la 2016 yılına kadar sozleşmesi bulunan genc oyuncunun İsvecli menajeri Patrick Mork, Bangura’yı goturmek icin uzun suredir odenmediğini one surduğu 90 bin Euro’luk alacağını istiyor… Daha doğrusu, parasını almadan goruşme tekliflerini kabul etmiyor… Yani, Bangura’yı elden cıkarmak icin once Patrick Mork’u memnun etmek gerekiyor! Transfer ve Lustenau macı Sadece Bursa’da değil Avusturya’da da akıllar transferde... Hikmet Karaman, her konuşmasında yonetimin yoğun bir uğraş icinde olduğunu soyluyor ama şu mesajı da surekli veriyor: “Borussia Dortmund macına kadar transfer bitmeli.” Takımın kamp yaptığı bolge ve antrenmanlardaki tempoda bir sıkıntı yok… Daha onceki sezon başı hazırlıklarında olduğu gibi futbolcular sıkı bir şekilde calışıyor… Ancak,zaman daraldıkca ve kadronun yetersizliği antrenmanlarda acık acık gozuktukce endişe buyuyup tepkiye donuşuyor… Takımdaki futbolcular alınmasın ama Şampiyonlar Ligi’nde mucadele edecek Bursaspor’un, forvet ve stoperi gectim şu an tecrubeli kalecisi, sol beki yok… Hikmet Hoca, idmanlarda mecburiyetten Basser ve genc Batuhan’ı sol bek, Yasin ve Şamil’i de stoper oynatıyor… Kalecilerimiz Harun Tekin, Bekir Sevgi, Okan Kocuk ve Muhammed Şengezer istekliler ama henuz yeterli seviyede değiller… Yoneticilerimizin, bir Turkiye gerceği olan; sportif başarı olmadıkca, kurumsallık adına atılan adımların hicbir anlam ifade etmediğini bildiğini duşunuyorum… Muhakkak bir gayret icindeler ama iş işten gectikten sonra bir kıymeti olmadığını gecen sezon hep birlikte yaşadık. Bu arada, Bursaspor, kamptaki ilk sınavını da dun Avusturya’nın Lustenau takımına karşı verdi… Değerlendirme yapmak icin henuz erken diye duşunuyorum… Sadece şunu soyleyebilirim; futbolcuların istekli goruntuleri umut vericiydi… Olayspor __________________