Kaliteli oyuncu alamazsak mahcup oluruz
Futbol0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor
- Futbol
- Kaliteli oyuncu alamazsak mahcup oluruz
-
04-10-2019, 23:38:43Bursaspor Teknik Direktoru Hikmet Karaman transferde nokta atışı yapmak istediklerini belirtirken; “Gunu kurtarmak icin oyuncu almamalıyız. Arkamdan konuşulmasını istemem” ifadesini kullandı. Hikmet Karaman, Avusturya Kampı’nı, Avrupa Kupaları ile ilgili duşuncelerini, transferi Bursaspor TV’de yayınlanan Spor Merkezi adlı programda değerlendirdi. Transferde nokta atışı yapmaları gerektiğini belirten tecrubeli calıştırıcı, “Son 4-5 seneye bakalım, kac yabancı geldi ve gitti bir istikrar yok. Biz de oyle adamlar alalım, gelsinler ve gitsinler mi, yoksa transfer edeceğimiz futbolcular en az 3-4 sene kulube hizmet mi etsin? Gercek futbolcuları bulup kulube kazandıracağız” diye konuştu. KISA ZAMANDA BİTECEK “4 kaliteli adam olursa takımın cehresi ve kalitesi değişir” acıklamasında bulunan Hikmet Karaman; “Biz bu transferleri yapamazsak taraftarımıza karşı mahcup duruma duşeriz. En kısa zamanda transfer bitecek. Ben buradan gunun birinde gitsem ne olacak? Gunu kurtarmak icin transfer yaparsak iyi araştırmazsak gecmiş yıllardaki gibi olur. Arkamdan konuşulmasını istemiyorum” ifadesini kullandı. TARAFTAR DA HAKLI Bursaspor yonetiminin en iyisini yapmak icin gece gunduz calıştığını belirten Karaman; “Mutlaka yonetim Bursa’nın beklentilerini biliyor. Taraftar da transferin bir an once bitmesini ve yeni oyuncuların kampa katılmasını bekliyor. Cok doğru bir duşunce. Ancak Turk futbolu transfer yapmayı bilmiyor. Buna sadece Bursaspor olarak bakmamak lazım. İlk once sistemi kurmalıyız” acıklamasında bulundu. KAMP COK ONEMLİ Takımın fiziksel ve taktiksel durumunu hazırlık maclarının ardından soyleyebileceğini belirten Hikmet Karaman; “O yuzden bu kamp cok onemli. Bugune kadar soyleyebileceğimiz tek şey takımın istekli olması. Amacımız şu; Biz Avrupa Ligi’nde olmalıyız. Temel problemimiz fiziksel eksiklik, basit top kaybı ve pozisyon kacırmak. Biz bu hataları yapmazsak Avrupa’da başarılı oluruz. Bunun calışmalarını da yapıyoruz” dedi. Zirveden inmemeliyiz “Biz iyi takım olacağız. Fırsat geldi de şampiyon oldu yok. İyi kurum, iyi takım olacağız. Her sene uzerine koyarak devam edeceğiz. Buyuk takımız ve buyuk duşunmeliyiz. Biz zirveden inmemeliyiz.” Şamil tecrubeli “Şamil ile ilgili kafada soru işaretleri var. Ancak Bundesliga’da oynamış bir isim. Basit oynuyor ve takımın bir parcası. Cok tecrubeli bir oyuncu. Yasin’in 2-3 haftası daha var. Gecen sezon sakatlık yaşamıştı.” Cok calışma ve eğlence “Kamp gerilla kampı olmamalı. Kamp neşeli ve oyuncunun istediğini yaptığı yer olmalı. Evli olan futbolcularımıza ailelerini kampa getirebileceklerini soyledim. 25 gun burada kalacağız. Burada cok calışacağız ancak bunu eğlenerek yapacağız.” Daha fazla koşu “Bundesliga’da 90 dakika takım kilometresi 120. Turkiye’de ortalama 105. Bircok kişi ne diyor; ‘Sahada koşan, mucadele eden bir takım olsun ama yenilsin. Sahada mucadele gucu yuksek bir takım gormek istiyoruz.’ Bunun icin cok calışmamız gerekiyor. Yorulduk diye bir şeyi kabul etmiyorum.” Ozan’ın durumu iyi İcimizdeki oyuncuların performansını uste cekmek de transfer. Ozan İpek’in şu ana kadar calışması cok iyi. Ancak vida gevşek kalmayacak. Kapasitesi var. Şu ana kadarki mucadelesi, oyun bilgisiyle resmen yeni bir transfer olacak. Bursa Hakimiyet __________________