Gecen haftaki Fenerbahce galibiyetini anlamlı kılmak icin mutlaka kazanmamız gereken bir maca cıktık. Hocamız Kadıkoy'de kazanan kadro ile sahadaydı. Mac genel itibariyle dengede gitti. Oyun olarak iki tarafından da birbirleri uzerine bariz ustunluğu yoktu. Nakoulma'nın bireysel yetenekleri ve defansımızın pasifliği ile bulduğu golde "Acaba bu adamı neden biz değil de Kayseri aldı?" sorusu donup durdu kafamda. (Ki kendisi Mitrovic ile birlikte kulube onerildi. Fakat kulubun bizzat ilgilendiği Mersin'deki takım arkadaşları Welliton'un yuksek olan yıllık ucreti bu isimlerin de yıllık ucretlerinin yuksek olduğu ongorusu nedeniyle alınmadı sanırım. Bizim vermediğimiz paraları Kayseri nasıl veriyor? Orası da ayrı bir tartışma konusu) oyun olarak bir ustunluk soz konusu değildi ama bir faktor var ki Bursaspor'u diğer takımlardan ayırıyor. O da "Pablo Martin Batalla” Super Lig'de bir takıma bu kadar direkt etki eden bir isim daha yok. Boyle bir futbol zekasına sahip olduğumuz icin sevinsem mi? Yoksa takımımızın kendisine bu kadar bağlı olmasına uzulsem mi? İnanın bilemiyorum. Once 1.90'lık Kubilay'ın zamanlama hatası nedeniyle vuramayıp en azından rakip stoperi bozduğu pozisyonda yine guzel bir kafa vuruşu ile dengeyi sağladı. Daha sonra 10 kişi kaldığımız ve rakibin uzerimizde baskı kurduğu anlarda rakibin pas hatasını iyi değerlendirip Jorquera'yı olumcul bir pas ile kaleci ile karşı karşıya bırakıp galibiyetin mimarı oldu. Her hafta yazıyoruz yineleyelim. Allah nazarlardan korusun, sakatlığını gostermesin. Mac biterken Kubilay'ın pası ile karşı karşıya kalan Sercan skoru belirleyince sahadan 3-1 galibiyetle ayrıldık. Dikkat cekmek istediğim bir konu işlerimizin rast gitmesi. Gecen hafta ve bu hafta Ertuğrul'un tatminkar sağ bek performansı Hamza Hoca'nın tutan bir hamlesi oldu. Keza bu akşamki oyunda "mac gitti" diye duşunduğum Faty'nin sakatlığı sonrası sıfır defansif orta saha (Jorquera'yı, Bilal, Batalla ) ve 10 kişi ile macı kazanmamız da bana gore şansımızın da etkisi vardı. Her zaman boyle iyi zar atar miyiz bilemiyorum. Ancak ne olursa olsun ust sıralara tutunma adına onemli bir galibiyet oldu. Şimdi onumuzde 6 puan cıkarma ihtimalimizin cok yuksek olduğu 2 mac var. Bu 2 macın kazanılması durumunda takımın yakalayacağı hava, sakatların iyileşmesi ile iyi bir ivme yakayabilir miyiz? Bekleyip goreceğiz. Sonuc olarak şunu soyleyebiliriz ki mucadele anlamında bir ivme yakaladık ancak macı koparma noktasında hala sıkıntılarımız olduğunu, ustad Batalla'nın yeteneklerine bağımlı olduğumuzu duşunuyorum. Umarım zamanla bu konuda da gelişme sağlarız. Bursasporluyuz.org
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Batalla faktoru