Kayserispor ile karşılaşan Bursaspor, 1-0 geriye duştuğu karşılaşmadan 3-1’lik galibiyetle ayrıldı. Karşılaşmada Bursaspor adına acılış golunu kaydeden Arjantinli yıldız Pablo Martin Batalla, 4 haftası geride kalan Super Lig’de toplamda 3 gol, 2 asistlik performans sergilemeyi başardı. Bursaspor’un Arjantinli yıldızı Batalla, ligde takımının ilk 4 haftada attığı 6 golun 5’ine katkı sağlamayı başardı. 1,70'lik boyuna rağmen 3 kafa golu, 2 asistlik performans sergileyen yıldız isim, "Burada olan herkes kulube değer veriyor. Herkes her gun, her yerde bunun hakkını vermeye calışıyor. Boyle bir grubun kaptanı olmak cok daha fazla gurur veriyor" dedi. Sadece Başakşehir macını boş gecti Ligin ilk haftasında oynanan Adanaspor karşılaşmasında rakip fileleri havalandırmayı başaran Batalla, genc oyuncu Ertuğrul Ersoy’un attığı golun de asistini yapmıştı. Ligde gectiğimiz hafta oynanan Fenerbahce karşılaşmasında da macın tek golunu kaydeden yıldız isim, dun oynanan Kayserispor musabakasında da 1 gol, 1 asistlik performans sergileyerek maca damga vuran isim olmayı başardı. 190 macta 123 gole katkı sağladı Yeşil-beyazlı takıma 2009-2010 sezonu başında transfer olan Batalla, 2013-2014 sezonunda Teknik Direktor Christoph Daum ile yaşadığı problem sebebiyle 3.5 milyon Euro karşılığında Cin'in Beijing Guoan takımına transfer olmuştu. Gectiğimiz sezonun devre arasında yeniden Bursaspor’a transfer olan Batalla, gollerine kaldığı yerden devam ediyor. Dun oynanan Kayserispor karşılaşmasıyla birlikte Bursaspor’daki 190. resmi macına cıkan yıldız oyuncu, 57 gol, 66 asistlik performans sergileyerek toplam 123 gole katkı sağladı. “Birbirimize destek olmalıyız” Kayserispor macının ardından basın mensuplarına acıklamalarda bulunan Kaptan Batalla, “Taraftarlarımıza cok teşekkur ediyoruz. Cok onemli bir destek verdiler. Ozellikle 10 kişi kaldıktan sonra bize verdikleri destekle takımın adeta ayağa kalkmasında onemli rol aldılar. Başakşehir macından sonra konuştuğumda “Sadece 1 mac kaybettik. Ligi kaybetmedik. Ligin en kotu takımı olarak algı oluşturulmaması gerektiğini” soylemiştim. Bugun de sadece 1 mac kazandık. Ligin en iyi takımı da değiliz. İyi bir takımız. Birbirimize destek olmalıyız. Davranış bicimimizi değiştirmeden ligin geri kalan kısmına devam etmeliyiz” dedi. "İyi orta acan oyuncularımız var” Fenerbahce macındaki golun bir benzerini bugun Kayserispor ağlarına gonderdiğinin hatırlatılması uzerine Batalla, “Ceza alanına girerken kanat oyuncularımızın iyi orta acacağını bilmek cok buyuk guven yaratıyor. Aslında hep iyi orta yapabilen oyuncularımız oldu. Daha once Ozan İpek, Vederson vardı. Şimdi John var, başka oyuncularımız var. Bunu bilerek ceza sahası icine giriyorum. Golle sonuclandırmak da bana cok buyuk mutluluk veriyor. Pivot santrafor olmadığımı her hafta bu tarz gol atamayacağımı da biliyorum” diye konuştu. “Bu gruba kaptanlık yapmak benim icin gurur” Takım kaptanlığı hakkında da konuşan Batalla, “İyi bir ekibimiz var. Burada olan herkes kulube değer veriyor. Herkes her gun, her yerde bunun hakkını vermeye calışıyor. Boyle bir grubun kaptanı olmak cok daha fazla gurur veriyor. Ben de kaptanları olarak bu değeri taşımaya calışıyorum. Onlara iyi liderlik yapmaya calışıyorum” şeklinde konuştu. “Maclara tek tek bakıyoruz” Takımın sezon sonu hedefinin sorulması uzerine Batalla, sozlerini şoyle tamamladı: “Ben sezon sonu ile ilgili hicbir şey duşunmuyorum. Şu anda sadece Kupa ve Kasımpaşa macına odaklıyım. Bursaspor zor bir kulup. Her macı kazanmak icin sahaya cıkıyorsunuz. Tek tek ele almayı daha doğru buluyorum. Bizim onumuzde hedefler var ama ben mac mac odaklanmaktan yanayım.” Bursasporluyuz.org