Antalyaspor Teknik Direktoru Calımbay, yıldız oyuncunun tedavisinin birkac hafta daha surebileceğini soyledi. Antalyaspor Teknik Direktoru Rıza Calımbay, Kamerunlu yıldız oyuncu Samuel Eto'o'nun cekilen MR ve sağlık raporlarında durumunun ic acıcı olmadığını belirterek, "Adanaspor macına bile yetişeceğini zannetmiyorum. Bu bizim icin bir kayıp." dedi. Calımbay, Hasan Subaşı Tesisleri'nde duzenlediği basın toplantısında, Genclerbirliği macında sakatlanan ve yurt dışında tedavisi devam eden Eto'o'nun sağlık durumuyla ilgili acıklamada bulundu. Kamerunlu futbolcunun 12. haftadaki Adanaspor macında bile forma giyemeyebileceğini anlatan Calımbay, "İnşallah yetişir. Bu bizim icin bir kayıp. Mukemmel bir hava yakalamıştık. Aynı şekilde devam etmek istiyorduk. Zaman zaman boyle şeyler oluyor. Onun yerine forma giyecek arkadaşımızın da cok iyi oynaması gerekiyor." diye konuştu. Uzun suren sakatlığının ardından takımla birlikte calışmalara başlayan Emre Gural'ın da oynayacağına kanaat getirmediğini acıklayan Calımbay, "Emre Gural'ın Trabzonspor macına yetişeceğini zannetmiyorum. Zaten yetişse de oynatamam. Geldiğimden beri bizimle neredeyse hic calışmadı. Benim ac adama ihtiyacım var. Her şeyini ortaya koyacak adama ihtiyacım var. Takımla tam calışmamış, iki gunluk calışmayla oynatma şansım yok." ifadelerini kullandı. "Onumuzde 6 onemli mac var" Calımbay, ligde yoğun ve cok kritik haftalara girdiklerini belirterek, onlerinde 6 onemli macın olduğunu soyledi. Bu macların hepsini de iyi bir şekilde bitirmeleri gerektiğinin altını cizen Calımbay, daha sonrasında ise iyi bir calışma ve yapacakları takviyelerle lige verilen arayı değerlendireceklerini anlattı. Deneyimli teknik adam, şu ana kadar gosterdikleri performansın biraz daha ustune cıkmaları gerektiğini vurgulayarak, şoyle konuştu: "Onumuzdeki Trabzonspor karşılaşması, kapasitemizin en ustune cıkacağımız bir mac. Bizi orada cok buyuk bir mucadele bekliyor. Bunun da farkındayız. Bu mucadeleyi de gosterebilecek kapasitede bir takımız. Oyuncularıma guveniyorum ve inanıyorum. İnşallah oradan da istediğimiz şekilde ayrılacağız. Oyle bir konumdayız ki takım ismi fark etmiyor, bizim mutlaka oradan iyi bir şekilde ayrılmamız gerekiyor. Bizim icin şu anda onemli olan oynayacağımız altı tane mac. Bu altı mac Antalyaspor'un ikinci yarıdaki yonunu cizecek. Altı tane final macımız var. İcerisi, dışarısı hic fark etmiyor. Butun maclarda olağanustu bir şekilde mucadele edeceğiz. İyi bir şekilde ayrılacağız, ayrılmamız da şart. Yoksa istemediğimiz şeyler olabilir." "Dar ama iyi bir kadro olacak" Calımbay, takımda eksik olan bircok nokta olduğunun altını cizerek, en buyuk sıkıntılardan bir tanesinin, cok pozisyona girmelerine karşın gol atamamaları olduğunu kaydetti. İzlediği bazı takımların cok az pozisyona girmelerine karşın gol atarak galip geldiğini vurgulayan Calımbay, "Ligin ikinci yarısında telafisi olmayan maclar oynayacağız. Ona gore kadrodaki oyuncuların hepsinin, o yoksa bu oynayacak dediğimiz kişinin, oynayanla aynı yerde olması gerekiyor. Kadromuz şimdikinden dar ama iyi bir kadro olacak." diyerek sozlerini tamamladı. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Eto'o sakatlık kurbanı