Spor Toto Super Lig’in geride kalan 10 haftasında topladığı 20 puanla 4. sırada yer alan Bursaspor’da, Teknik Direktor Hamza Hamzaoğlu, 10 haftalık periyodu, Harun Tekin’in performansını, yaşadıkları sakatlık sorunlarını ve transfer gibi konulara ilişkin ozel acıklamalarda bulundu. Geride kalan haftalarda aldıkları sonuclarla puan anlamında bekledikleri noktada olduklarını belirten Hamzaoğlu, “İnişli cıkışlı bazı maclarımız oldu ama oyun olarak her gun gelişiyor olmamız bizi mutlu ediyor” diye konuştu. “Hep beraber emin adımlarla yuruyoruz” 10 haftalık periyotta Gaziantepspor ile oynadıkları macın kendisini en cok uzen mac olduğunu soyleyen deneyimli calıştırıcı, “Erdem’e verilen kırmızı kart vardı. Kazanabileceğimiz bir mac olduğunu duşunuyorum. Onun dışında burada yaşadığımız Başakşehir macı. Sonuctan daha cok yaşadığımız olaylar biraz uzdu beni ama şu anda her şeyi geride bıraktık ve hep beraber emin adımlarla yuruyoruz” ifadelerini kullandı. “Harun ve Jorquera’nın performansı bizi sevindiriyor” Takımdaki butun oyuncuların performanslarından memnun olduğunu dile getiren Hamzaoğlu, sozlerini şoyle surdurdu: “Butun kalecilerimiz şu anda iyi durumda. Metin Hoca’ya da teşekkur etmek lazım onların form durumlarından dolayı. Butun takımımız da zaten istekli ve keyif alarak antrenmanlarını surduruyorlar. Maclarda da Bursaspor icin oldukca iyi mucadele ediyorlar. Ellerinden geleni fazlasıyla yapmaya gayret ediyorlar. Hem Harun’un bireysel performansı, hem de Jorquera’nın performansı ayrıca bizi sevindiriyor ama gol atamayıp, performansı iyi olan başka arkadaşlarımız da var. Onlar sadece skora etki ettiği icin on plana cıktı. Ben hem onlardan hem de diğer oyuncularımdan son derece memnunum.” “Benim yapımda oyle bir şey yok” Sakat oyuncuların fazla olmasının teknik heyet olarak kendilerini etkilemediğini ifade eden deneyimli teknik adam, “Benim yapımda oyle bir şey yok. Allah kimseye gostermesin tabi hepsi benim icin cok değerli oyuncular. Biz antrenorler olmayan icin uzulmeye pek vakti olmayan insanlarız. Biran once o uzuntuyu ve o arkadaşımızı bir kenara koymalı ve farklı kapı acmalıyız. Bu tarafta da diğer kalan sağlamlarla beraber iyi bir kadro oluşturup, onumuzdeki maca da en iyi şekilde hazırlanmak zorundayız. Dolayısıyla ben bunu iyi yaptığımı duşunuyorum. O kapıyı kapatıp, bu tarafa donebiliyorum. Oyle bir bahanem hicbir zaman olmuyor. Oyle bir duşuncem olmuyor. Bir oyuncum oynamayacaksa o yokmuş gibi pozisyon alıyorum ve kalanlar beraber devam ediyoruz. Sakatlanan arkadaşlarımız icin de onların en kısa ve en sağlıklı şekilde aramıza donmeleri icin calışıyoruz” diye konuştu. “Serdar guclu bir karakter” Hazırlık macında dizi cıkan Serdar Kurtuluş’un pozisyonunun kendisini cok uzduğunu ifade eden Hamzaoğlu, “Cok uzuldum, ben dizinin cıktığını gordum, kırık da olabilir endişesi yaşadım. Bir futbolcu icin en kotu şeydir sakatlık. Bırakın ayları birkac gun bile uzak kalmak oyuncunun canını sıkar. Serdar icin cok uzuldum ama yapacak bir şey yok. Futbol icinde olan şeyler bunlar. İnşallah bir an once aramıza donecektir. Ben inanıyorum Serdar guclu bir karakter ve sakatlığı cabuk atlatacaktır diye duşunuyorum” dedi. “Buyuk paralarla buyuk transferler yapılıyor” Bursaspor’un genc oyuncular icin buyuk bir şans olduğunu ifade eden Hamzaoğlu, “Tesis olarak mukemmel imkanlara sahibiz. Daha iyisi icin de kulubumuz caba gosteriyor ama cim sahada calışıyor olmaları bizim oyuncularımız icin buyuk şans. Diğer kuluplerdeki oyuncular hedefleri acısından baktığınızda oynama şansları zor. Buyuk paralarla buyuk transferler yapılıyor. Ozellikle yabancı oyuncular. Beklenti icinde o camialar. Orada yetişen genc oyuncuların orada forma şansı bulmaları daha zor bize gore. Biz altyapıya onem veren bir camiayız. Genc oyuncu oynattığımızda seyircilerimizden de olumlu donuşler alıyoruz. Bu da guzel bir şey. O yuzden biz de mumkun olduğunca hazır olan genc kardeşlerimizi takımımıza monte etmeye calışıyoruz. Bu konuda şu ana kadar iyi gittiğimizi duşunuyorum. Futbolcular burada formaya daha yakın olduklarını hissediyorlar. Bu da onlar icin itici guc oluyor” dedi. “Kendilerini geliştirip, aramıza donecekler” TFF 1. Lig ekiplerinden Bandırmaspor’da kiralık olarak forma giyen oyuncuları da takip ettiğini vurgulayan Hamzaoğlu, “Zaman zaman oynuyorlar, zaman zaman forma şansı bulamıyorlar ama onlar bizim icin değerli. Sadece oynayarak değil, oynamadan da tecrube kazanmaları onemli bizim icin. Onlar da kendilerini geliştirip, aramıza donecekler” acıklamasını yaptı. “Deplasman yasaklarının kalkması cok guzel” Kulupler Birliği Vakfı'nın deplasman yasağını kaldırma kararını yerinde bulduğunu ifade eden tecrubeli teknik adam, “Keşke bu tur şeyleri yaşamadan toplum olarak bunun farkına varabilseydik. Hep zorluklar bizi birleştiriyor. Biz iyi gunlerde de birlik olabilmeyi becermeliyiz. Bundan sonra hep kotu gun beklememeliyiz. Taraftarlar arasındaki duşmanlıklar zaten hic anlam veremediğim şey. Yaptığımız iş keyifli bir oyun. Sahada bunu guzel ortaya koyan takımları alkışlayabilmeliyiz hep beraber. Gonlumuzde bir takım olacaktır. O takımı da sonuna kadar destekleyeceğiz. İyi gununde sevinirken, kotu gununde oyuncularla beraber biz de uzuleceğiz. Zaten guzel olan budur. Kucuk takılmalar, şakalaşmalar tabi ki taraflar arasında olacaktır. Bu da guzel yanı ama asla bunu duşmanlık boyutuna taşımamak lazım. Deplasman yasaklarının kalkması cok guzel. Taraftarlar arasında dostluğu pekiştirecek organizasyonlar yapılmalı” dedi. “Her dakika farklı bir şov sunabiliyorlar” Taraftarların kendilerine olan desteğini iyi bulduğunu dile getiren Hamzaoğlu, “Stadı doldurmak kolay bir şey değil. Ataturk Stadı’ndan sonra yeni stadı birden bire doldurmak kolay bir şey değil ama ben her gecen gun taraftarımızın buyuyeceğine inanıyorum. Ailelerin maclara gelmesi cok onemli. Passolig gibi bahanelerimiz olsa da bunu alışkanlık haline getirebilirsek cok iyi olacak. Stattan şiddetin uzaklaşması ve guzel ambiyansın ortaya cıkmasıyla cok daha mumkun. Bu bizim taraftarlarımız icin oldukca iyi. Şolen havasında geciyor tribunler. Her dakika farklı bir şov sunabiliyorlar. Bu hem bizi motive ediyor, hem tribune gelen taraftarları ve diğer seyircileri de motive ediyor. İnşallah bundan sonra hem o tribun şovumuz devam eder, hem de hep beraber bir aktivite haline donuşturebiliriz” şeklinde konuştu. İHA / Mesut Alan