20 yıldır Avrupa kamplarını takip ederim. İlk kez bir Milli Takım hocamızı Anadolu takımlarının hazırlık maclarını izlemek icin kampta goruyorum. Şenol Guneş, “Anadolu’ya ihtiyacım var” diyor ve bunu oyunculara sonuna kadar hissettiriyor Yılllardır sezon oncesi yurtdışı kampları izlerim. Gercekten Hollanda’da Konyaspor ile Twente ve Sivasspor-Ajax maclarında A Milli Takım Teknik Direktoru Şenol Guneş’i gorunce cok duygulandım. Sanırım cok hoşnut olanlar sadece ben değil, Anadolu takımlarının teknik adamları ve yerli futbolcuları da oyle. Şenol hoca ile kısa bir sohbet etme şansımız oldu. Hem 2020 icin kamp yerleri tespit etmek hem de takımlarımızın hazırlık maclarını izlemek icin gelmiş. Hicbir onyargısı olmadan sade bir şekilde macları izledi. Gurbetcilerimizin yoğun ilgisini karşılıksız bırakmadı, onlarla bol bol selfie yaptı, fotoğraf taleplerini geri cevirmedi. Benim kişisel goruşum hem Aykut Kocaman’ın hem de Rıza Calımbay’ın bu ziyaretten fazlasıyla memnun oldukları, bu gozlemimi rahatlıkla soyleyebilirim. Tabi ki zaman zaman yardımcılar gonderilebilir ama teknik direktorun bizzat kendisinin gelmesi manen onemli bir adım, saygı duyulacak bir hareket. ‘Son durumlarına bakıyoruz’ Guneş kısa sohbetimizde, “Anadolu takımları bizim icin cok onemli. Onlara ihtiyacımız var. Onlara ihtiyacımız olduğunu gostermemiz lazım” dedi ve ekledi: “Futbolcuların son durumlarını gormek istedim, takımlarımızı da ziyaret edip yeni sezon oncesi başarılar diliyoruz. Bir yandan da EURO 2020 icin kamp yerlerine bakıyoruz.” Tecrubeli calıştırıcı, Sivas’ın Ajax ile oynayacağı hazırlık macı oncesinde Rıza Calımbay ile bir araya geldi. gunluk gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Şenol Guneş: Anadolu'ya ihtiyacımız var