Bursaspor Başkanı Korustan'ın acıklamalarına dair Prof. Dr. Sinan Cavun'un değerlendirmeleri.. BAŞKAN:“Biz eksik mevkilerimize gerekli transferleri yaptık”. Katılmıyorum. Gecen sezon bu takımın on libero, sağ on ve santrafor ihtiyacı olduğu cok net bir gercekti. BAŞKAN:“Karamsarlık, futbolcuya, teknik heyet ve bize yansır. Karamsar havanın biran once dağılmasını istiyoruz”. Kesinlikle doğru. Ama bu havanın dağılması icin saha ici ve dışı sonucların gelmesi gerek. Turk insanı icin anlık başarılar cok onemlidir. Yoneticiler de bunu bilmek zorundalar. BAŞKAN: “Transfer konusunda yabancı sınırlaması sıkıntı yarattı ve şansız sakatlıklar yaşandı. Gelecek sezonu da duşunursek 8 taneden fazla yabancı ile oynamak bizlere olumlu gelmedi”. Sakatlıklar konusunda haklı. Sonucta Belluschi’nin sakatlanması ciddi sıkıntı yarattı ama kadro derinliği işte boyle zamanlar icin gerekiyor. Yabancı sınırlamasının coğu takımda olduğu gibi Bursaspor’da da sıkıntı yarattığı gercek. Gelecek sezonu duşunerek fazla yabancı transfer etmeme stratejisi de doğru (zira burada kulubun maddi imkanlarını da duşunmek gerekiyor). Lakin 6 yabancı saha ici sınırlaması varken, yabancı haklarından birini kalede kullanmak hatalı bir stratejiydi. BAŞKAN:“Onceki sezonlardaki gibi fiyatları yuksek tutsaydık stadyumumuz dolmayacaktı. Bize 3 puan kazandırabilecek en buyuk gucumuz taraftarımız. Bu nedenle fiyatlarımızı ucuz tuttuk”. Doğru bir yaklaşım. Ben de her zaman boş tribunler yerine dolu tribunlere oynayarak, surumden kazanılması taraftarıyım. Ama kombine fiyatlarının Şampiyon bir takım icin bu kadar ucuz olmaması goruşundeyim. Zira Bursaspor’un en onemli gelir kaynaklarından birisi seyirci gelirleri. BAŞKAN:“Evet, ben basının karşısına cıkmayı cok fazla sevmiyorum. Cok konuşacağımıza işimize bakalım. Ne kadar cok konuşursak o kadar cok hata yaparız. Hz Ali’nin bir lafı vardır “Konuştuğum icin pişman olduğum anlar oldu ama sustuğum icin asla”. Cok konuşmak, surekli goz onunde olmak doğru değil ama HİC olmamakta yanlış. Bunun ayarını iyi bilmek gerekiyor. Orneğin Hikmet Hoca’da bunun sıkıntısını gorduk. BAŞKAN: “Taraftarlarımız 1-2 maclık performansa gore futbolcularımıza not vermemesi lazım. Bu takım başarılı bir takım” Kesinlikle talihsiz bir soylem oldu. Toplam 7 resmi mac oldu. 4 mağlubiyet alındı. Takım Avrupa’dan elendi. Ve şu anda 16. sırada yani kume duşme hattında. Tabii ki takım toparlanacaktır. Bunda sanırım kimsenin şuphesi yok. Ama bu ne zaman olacak? Herkesin merak ettiği ve endişe duyduğu konu burası. BAŞKAN:“Stadyumun isim hakkı ve localarının satışına hemen başlamamızı istedi. Cok kısa surede loca satışlarına başlayacağız. Bursaspor’un menfaatleri cercevesinde dik duruşu, sadece ben değil tum Bursa’nın gostermesi lazım”. Diğer gelirler ne olacak? Kapı isimleri, Oradaki mağazaların kiraları ne olacak? Hangi şartlarda, hangi gelirler Bursaspor’un olacak? Bilinmesi gereken cok hayati konular bunlar. Ama Sayın Başkan’ın belirttiği “Bursaspor’un menfaatleri cercevesinde dik duruşu, sadece ben değil tum Bursa’nın gostermesi lazım” ifadesinden bu konuda gerekli dik duruş ve hassasiyeti gostereceğini anlıyorum. BAŞKAN:“Bursaspor kendi gelirleri ile nasıl ayakta kalırın hedefi icerisindeyiz. Hic kimseye muhtac olmadan Bursaspor’u yaşatmanın calışmalarını icerisindeyiz” Yuzde yuz doğru. Zaten yonetime gelen herkesin İLK olarak yapması gereken icraat her zaman bu yonde olmalıdır. BAŞKAN:“Şu anda transfer gerektiğini duşunmuyorum” Yine belirttiğim gibi talihsiz bir acıklama. On libero ve santrafor konusunda cok ciddi bir sıkıntı ve transfer ihtiyacı mevcut. BAŞKAN: “Scouting olmazsa olmazlarımızdan bir tanesiydi. Biz sadece scouting ekibini Bursaspor’a transfer icin kurmadık. Para kazanmak icin de kullanacağız”. Doğru ve belki de gec kalınmış bir hamle. Umarım gercek anlamda, Bursaspor’a futbolcu ve gelir getiren bir yapılanma olur. BAŞKAN:“Her şeye cevap verirsek bu sefer işin icinden cıkamayız. Arada oyle eleştiriler yapılıyor ki Bursaspor Kulubu başarısız olsun da biz nemalanalım diye duşunenler var”. Eğer “Bursaspor başarısız olsun da biz de nemalanalım” diyen birileri varsa, tek kelimeyle “Yazıklar olsun”. Ama Başkan’ın da bu isimleri camia ile paylaşması gerekiyor. Herkes kimin ne olduğunu bilsin. BAŞKAN:“Avrupa’da kulupler tamamen profesyoneller ile idare ediliyor. Biz yoneticiler tepede kontrol mekanizması olarak gorev yapmalıyız. Gorev tanımları anlatılmadı”. Kesinlikle katıldığım bir soylem. Yonetim kurulundaki kişiler tablonun tamamını gorebilecek bir mesafede olmalılar ve kulubu bu işlerden anlayan, konunun profesyonellerine teslim etmek gerek. Ama burada tartışılan profesyonellik değil, secilen kişilerin bu goreve ne kadar layık olduğu ile ilgili sanırım… BAŞKAN:“Bursaspor’un başarısı hepimizin başarısı. Bursaspor kume duştuğu zaman tum şehir olarak duştuk. Şampiyon olduğumuz zamanda şehir olarak şampiyon olduk”. Bu soylem de yuzde yuz doğru. Bunun farkında olamayacak insanların, gercek Bursaspor taraftarı olduğuna inanmıyorum. Sinan CAVUN / Yeni Donem Gazetesi
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Korustan haklı mı, Haksız mı? Doğru mu, yanlış mı?