Başkan Ali Ay camiaya yakışmayan icraatlarıyla kacınılmaz sona yaklaşıyor... Bursaspor iyi yonetilemediğinden bu hale geldi... Başkan Ali Ay cok iyi bir sanayici cok da iyi bir insan olabilir... Bunlara kimsenin diyeceği yok... Ama iş kulubu yonetmeye gelince Ali Ay kelimenin tam anlamıyla sınıfta kaldı... Sadece bunu skor ya da takımın son macta ligde kalması olarak değerlendirmeyin... Kulup kulup olmaktan cıktı bu donemde... Her kafadan bir ses... Başkan Ali Ay herkesi dinledi, iş corba oldu ve en sonunda camia ile karşı karşıya geldi... Bugunlerde sıkca kullandığı 'Sadece benim dediğim olacak, kimseyi dinlemeyeceğim' sozleri zamanında ağzından cıksaydı bu hallere duşmezdi Bursaspor... Şimdi bir imza kampanyası duzenleniyor... Sayı henuz istenilen noktada değil... Bugun ya da yarın belki de dernekler mevzuatının belirlediği rakama ulaşacak... İşte bu durum Bursaspor'un gercekle yuzleşmesidir... Bir kulup duşunun genel kurul uyeleri kendi aralarında imza topluyor ve başkanın kongre kararı almasını istiyor... Hatta bugun 'Gitsin' diye **imza atanlar, gecmişte 'Ali Ay kazansın' diye oy kulanmış bile olabilir... Ne kadar acı değil mi? Genel olarak hafızamız zayıf olduğundan hatırlatmakta fayda var... Şu ana kadar kac yonetici istifa etti Ali Ay'ın ekibinden? Dort yonetici gorevden ayrıldı... Demek ki insanlar yonetimden o ya da bu sebeplerle kacıyor... Peki, Bursaspor'un borcu ne kadar arttı... 200 milyonlu rakamlardan 400 milyonlu rakamlara ulaştı... Burada da iflas soz konusu... Yıllardır Bursaspor'u takip ederim kulup personelinin isyan cıkardığına ilk defa şahit oldum... Demek ki onlar da bir şeylerden şikayetci... Sadece bir atamayı baz almayın bu noktada... Duzenli maaş alamayan personelden verim almayı ya da mutlu olmasını bekler misiniz? Gelelim şu kadar para getiren varsa gorevi bırakırım sozlerine Ali Ay'ın... İşte asıl skandal nokta odur... Bursaspor kimsenin tekelinde değildir... Hele ki başkanlık makamı... 'Parası varsa başkanlık yapsın' soylemi kesinlikle genel kurul uyelerine yapılmış bir saygısızlıktır... Parası olsun ya da olmasın genel kurul uyesi oyunu kullanır, secimi kazanan da başkanlık koltuğuna oturur... Yani 'Parası varsa gelsin' cumlesi başlı başına skandal bir soylem ve iletişim hatasıdır... Ordu'da Trabzon'da hepimiz o heyecanı yaşadık... Tribunde binler, Bursa'da onbinler ekran başında takımın alacağı neticeyi bekledi... Peki değer miydi Bursaspor'u bu hale getirmeye... Ozluce'deki yonetim kademesi hic duşundu mu acaba Bursaspor'u duşurduğu durumu... Onceki yonetimlerin hatası vs, gecelim bunları... Ali Ay başkanlığındaki yonetim ne yaptı bu donemde ona bakalım... Futbol bilinmediğinden takım kume duşuyordu kume... Son anda ligde kalmayı başarı olarak kabul ediyorsanız evet Ali Ay yonetimi başarılı... Maddi anlamda iflas etmiş, futbolcusu takımdan kacmak isteyen, personeli arada sırada maaş alan, bazılarına cifte standart uygulayan bir kulup başarılıysa evet Ali Ay yonetimi başarılı... Sozun ozu şu; Yıllar once 'Vakıfkoy bir ciftlik olmuş' diyordum... Şimdi de Ozluce icin aynısını soyluyorum ama bir farkla... Ozluce Tesisleri ciftliğin de otesinde... Hatta tıpkı, Dallas dizisindeki Ewing Ailesi'nin Southfork Ciftliği'ndeki gibi... Bircok entrikaya ev sahipliği yapan, başarısız bir ciftlik... Hatırlatırım, Dallas dizinin sonu husranla bitiyordu.. Suha Gursoy
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Canlar Ali Ay icin calıyor!