Sol kanat futbolcularımız Ferhat Kiraz antrenman sonrasında medya mensuplarının sorularını yanıtladı. "Kotu başladığımız bir lig, ardından toparlanma adına bizim icin olumlu sayılabilecek maclar oynadık" diyen Ferhat, "Medical Park Antalyaspor ve Galatasaray macları ışık vermişti. Beşiktaş macının onemini herkes biliyordu. Karşımızda iyi bir takım vardı. Son yılların en iyi Beşiktaş'ı diye duşunuyorum. Biraz daha Bursaspor kimliğini bu macta yansıtmalıydık. Biraz pasif kaldık. Bize yakışan oyun bu değildi. Futbolda boyle şeyler var. Gecen sene Beşiktaş'a darbeyi vurmuştuk. Futbolda boyle şeyler olabiliyor. Onemli olan en iyi sonucla toparlanmak" şeklinde konuştu. Caykur Rizespor'un ligin surpriz ekiplerinden olduğunu ifade eden Ferhat, "Caykur Rizespor ligin surpriz ekiplerinden biri. Tehlikeli oyuncuları var. Diri bir takım. Baktığınız zaman bizim kesinlikle ağır mağlubiyeti telafi etme adına daha fazla enerjiyle, daha fazla mucadeleyle 3 puanı iyi bir oyunla alıp gelmek istiyoruz. Ust uste mac kazanmanın zamanı geldi diye duşunuyorum. Bursaspor'un kimliği var. Bir futbol karakteri var. Yeni gelen arkadaşlar da en kısa zamanda uyum sağlayıp o eski havayı sahaya yansıtıp daha rahat maclar oynayacağız diye duşunuyorum. Sezon başından beri baktığımız zaman bunu zaman zaman yansıttık. Ama onemli olan sureklilik. Surekliliği yakaladığımız anda istediğimiz sonuca varırız. Bu hafta bu hataları telafi edip gereken yerden başlamak gerekiyor" diye konuştu. Teknik Direktorumuz Christoph Daum'un tercihlerine saygı duyduğunu sozlerine ekleyen Ferhat Kiraz, "Gecen sezon kendi adıma Super Lig'de ilk yılım olduğunu da duşunursek olumlu goruyorum. Daha iyi olabilirdi. Sonucta uzun sure Super Lig 'den ayrı kalmış bir oyuncu olarak kayda değer diye duşunuyorum. Vojvodina maclarında ise takım olarak cok kotuyduk. Teknik direktorumuzun ayrılmasından sonra Christoph Daum geldi. Onun goruşune ve tercihlerine saygı duyuyorum. Benim yapmam gereken calışmak. Antrenmanlarda cok iyi calıştığımı duşunuyorum. İnşallah bu emeklerimin karşılığını tekrar 11'de forma giyerek vermek istiyorum" dedi. "Beşiktaş macından sonra taraftarın tepkisi cok haklı" diyerek sozlerine devam eden futbolcu şunları soyledi: "Bize yakışmayan bir oyun vardı. Gectiğimiz donemlerde de Avrupa'dan elenmemiz olumsuz bir durumdu. Taraftar etkileniyor. Tepkileri normal karşılıyorum. Onların gormek istediği daha iyi mucadele eden bir takım. Yenilse bile ortaya bir şeyler koyabilen bir takım. Rakibi boğan mucadeleyi yaparsak, puan kaybı yaşasak bile taraftar bizi bağrına basacaktır. İhtiyacımız olan iyi oyun sergilemek. İyi işler yaparak hep beraber sinerjiyi oluşturup seri yakalamak istiyoruz." Bursaspor.org.tr
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- ''Seri yakalamak istiyoruz''