Spor Toto Super Lig ekiplerinden Sivasspor'un Portekizli defans oyuncusu Manuel Da Costa, kırmızı-beyazlı forma altında sergilediği başarılı futbolla beğeni topluyor.
Yiğidoların, Portekiz Premier Lig takımlarından Nacional'dan transfer ettiği 27 yaşındaki Fas asıllı stoper Da Costa, AA muhabirine yaptığı acıklamada, kırmızı-beyazlı ekibin formasını giymekten dolayı mutlu olduğunu soyledi. Spor Toto Super Lig'in 4. haftasında oynanan Sivasspor-Eskişehirspor macının 48. dakikasında yaklaşık 35 metreden vurduğu sert şutla rakip takımın filelerini havalandıran Da Costa, "Cok guzel bir gole imza attığım icin mutluyum, Bu tarz goller her zaman olmaz. Butun kamuoyunda, hatta yurt dışında bile bu gol konuşuluyor, onemli olan takımımın kazanması" dedi. Eskişehirspor'a attığı golun takımı ve kendisi adına onemli olduğunu ifade eden Da Costa, "Futbolculuk kariyerimde 8 gol attım ve attığım onemli gollerden birisi bu olabilir. Fransa'da oynadığım takımda bunun gibi guzel bir gol atmıştım. Defanstan topu alıp, tek başıma gidip gol atmıştım. Bu iki gol, kariyerimdeki en guzel gollerdi" diye konuştu. Da Costa, Sivasspor Teknik Direktoru Roberto Carlos'un attığı golu beğendiğinin belirtilmesi ve buna ilişkin goruşunun sorulması uzerine, şunları kaydetti: "Hocamız futbolculuk doneminde bu tur gollere cok imza attı. Carlos'un cok sert şutları vardı. Tabi ki onun gibi bir insandan bu tarz ovguler almak beni mutlu ediyor. Boyle olduğu zaman insan bu tarz goller atmak ve tekrarlamak istiyor. Sert şutlar vurduğumu biliyorum, antrenmanlarda kendimi deniyorum. Macta bu tur pozisyonlar her zaman gelmez. O an kendimi cok iyi hissettim, topa vurdum ve gol oldu. " "Sivasspor'da iyi futbol sergileme mecburiyetim var" Sivasspor'a buyuk hedeflerle geldiğini ve kırmızı-beyazlı ekipte başarıyı yakalamayı arzuladığını dile getiren Da Costa, şoyle konuştu: "Teknik direktorumuz Roberto Carlos ve kulup başkanımız Mecnun Otyakmaz'ın isteğiyle buraya geldim. Bu sebeple Sivasspor'da iyi futbol sergileme mecburiyetim var. Sivasspor'da başarıyı yakalamayı hedefliyorum. Bu sezon iyi bir takımla mucadele veriyoruz. Takımda gidenler ve gelenler oldu, ben de yeni geldim. Tabi her şeyi birden istemek yanlış, biraz zamana bırakmamız lazım. Yeni bir takım olmamıza rağmen iyi yoldayız. Takım olarak iyi bir cizgiye doğru gidiyoruz. İnşallah boyle devam edip sezon sonu istediğimiz yerde olacağız." Da Costa, Roberto Carlos'un, Avrupa kupalarına katılmak gibi onemli bir hedefi olduğunu anımsatarak, "Hocamız sezon başından beri hedeflerini bizlerle paylaşıyor. Carlos'un hedeflerine, hep birlikte ulaşacağımıza inanıyorum. Avrupa kupaları neden olmasın, cunku biz iyi takımız" dedi. Spor Toto Super Lig'i cok zorlu bulduğunu vurgulayan Da Costa, ligde fizik gucu iyi olan takımların kazanacağını vurguladı. Ligde buyuk-kucuk takım ayrımı yapmanın yanlış olduğunu soyleyen Costa, "Cunku her takım tehlikeli, o gun kim daha gucluyse sahada, kazanabilir" ifadesini kullandı. AS Nancy'de futbol hayatına başlayan Manuel Da Costa, daha sonra PSV, Fiorentina, Sampdoria, West Ham United, Lokomotiv Moskova ve Nacional takımlarının formalarını giydi. Sezon başında Sivasspor'a transfer olan Da Costa, Spor Toto Super Lig'in ilk 4 haftasında, kırmızı-beyazlı ekipte tum maclarda 90 dakika forma giyme şansı buldu. Ajansspor __________________