Bursaspor Teknik Direktoru Samet Aybaba, hedefinin 3 yıl icinde yeşil- beyazlı takımı Turkiye'nin en buyuk 5. takımı yapmak olduğunu belirterek, "Bursaspor'da cok iyi altyapı var. Bunu harekete gecirerek 3 yıl icinde bu hedefe ulaşmak istiyoruz" dedi. Samet Aybaba, kamp yaptıkları Antalya Lara'daki Titanic Otel'de yaptığı acıklamada, "Ligin ilk yarısında bazı oyuncularımız sakattı. Bazı oyuncularımız da 8 maclık periyotta inişli-cıkışlı bir grafik cizdi. Bu donemde genc oyuncularımızın da performansıyla 3 galibiyet aldık. Şimdi biz cok daha rahatız, cunku onumuzde daha iyi calışma imkanımız var. Biliyorsunuz lig arası cok kısa. Ama takıma 2 yerli ve 2 yabancı takviyesi yapacağız ve bu doğrultuda calışmalarımız devam ediyor. Ligin ikinci yarısında daha rahat sorunsuz bir Bursaspor seyrettireceğiz" dedi. İkinci yarı oncesi Fortis Turkiye Kupası'nda zorlu maclar oynacaklarını da hatırlatan Aybaba, "Tabii ligde zor bir fiksture sahibiz. Ama bunların hepsi birer mac. Mac kaybetmek icin oynanmaz, hepsine kazanmak icin cıkacağız. Ama tabii ciddi rakiplerle karşılaşacağız ikinci yarının başlarında. Eğer bu bolumu rahat bir şekilde atlatırsak iyi olur. Hedefimiz Turkiye Kupası'nda da ilk ikiye kalmak. Evimizde oynayacağımız Galatasaray macı bizim icin cok onemli. Galatasaray'ı yenersek iki takımdan biri olma şansımız yukselir" diye konuştu. Super Lig'deki Anadolu kuluplerinin bu sezon ozellikle hakemlerden dertli olduklarının hatırlatılması uzerine ise Aybaba, "Hakemler değil de başka muesseseler bizi kullanıyor. Ama ben hakemlerle ilgili yorum yapmıyorum. Onların ayrı bir işi var, bizim ayrı bir işimiz var" yorumunu yaptı. Ligin ilk yarısını hedefledikleri 23 puanla bitiremediklerini dile getiren Aybaba, "Biz ligi 40-45 puan arasında bitirmek istiyoruz. İkinci yarıda biraz hedefi yukseltmemiz lazım. Ligin ilk yarısında şanssız puan kayıpları yaşadık. Manisa ve Beşiktaş maclarında şanssız puanlar kaybettik. Bunları kazansaydık daha farklı bir yerde olabilirdik. İkinci yarıda 23-25 puan toplamayı hedefliyoruz" dedi. Ligin ilk yarısında Bursaspor'un hem az gol atan, hem de az gol yiyen takım kimliğine burunduğunun hatırlatılmasıyla ilgili ise Aybaba şoyle konuştu: "Ben Bursaspor'a goreve geldiğimden beri Sinan'dan yararlanamadım. Tum da inişli ve cıkışlı bir grafik ortaya koydu. Pancu da uzun sure oynamamanın psikolojisiyle cok verimli olamadı. Biz iki genc oyuncumuz Volkan ve Sercan'la butun işleri başarmaya calıştık. Bunda da başarılı olduk. İlk yarıda yararlanamadığımız oyunculardan ikinci yarıda faydalanıp daha cok pozisyona giren ve daha cok gol atan takım olmak istiyoruz. Bursaspor'da cok iyi altyapı var. Bunu harekete gecirerek 3 yıl icinde Turkiye'nin en buyuk 5. takımı olmak istiyoruz." __________________