Turkcell Super Lig'in ilk yarısını 21 puanla 10. sırada tamamlayan ve teknik direktorluk gorevine eski futbolcusu ve altyapı sorumlusu Bunyamin Sural'ı getiren Gaziantepspor, ligin ikinci yarısına umutla bakıyor. Gaziantepspor Teknik Asbaşkanı Bilal Ceker, yaptığı acıklamada, teknik direktor Sural ile ligin ikinci yarısının, kendileri icin ilk yarıdan daha iyi gececeğini duşunduğunu soyledi. Bunyamin Sural'ın goreve gelmesinin ardından ikinci yarı icin kadroyu guclendirme calışmalarına hemen başladıklarını ifade eden Ceker, şunları kaydetti: ''İkinci yarıya yeni bir teknik ekiple başlayacağız. Hocamızın da goruşunu alarak transfer calışmalarına hemen başladık. Gelecek adına daha umutluyuz. Ozellikle ikinci devrenin, ilk yarıdan cok daha iyi olacağını duşunuyorum. Kadroya 2-3 futbol takviyesi yapacağız. Bir forvet ve orta saha olmak uzere iki oyuncu alacağız. Gidecek oyunculardan boşalacak yerlere de takviye yapmayı duşunuyoruz. 2-3 gun icinde calışmalarımızı sonuclandırmak istiyoruz. Forvet icin 3 yabancı 2 yerli, orta saha icin de bir yabancı 2 yerli oyuncu ile goruşmelerimiz suruyor. İkinci yarı zor bir donem bizi bekliyor. Lige verilen ara cok az. Fortis Turkiye Kupası macları nedeniyle calışmalarımızı Gaziantep'te surdureceğiz.'' Kısa bir zaman aralığında transferleri gercekleştireceklerini, henuz istedikleri kalitede futbolcuya ulaşamadıklarını anlatan Ceker, sozlerini şoyle surdurdu: ''Nokta transferler yapmak istiyoruz ama şu da bilinen bir gercek ki, devre arasında transfer yapmak cor zordur. Hem kulubunun ekonomik durumunu goz onunde bulundururken, hem de alacağımız futbolcunun bunyemize uyum sağlayıp sağlamayamayacağını duşunuyoruz. Beğendiğimiz oyuncular var ama kulubu de iyi oyuncusunu bırakmak istemiyor. Kulubumuzun ekonomik yapısını goz onunde bulundurarak transfer yapmak zorundayız. Sırf transfer olsun diye yapmayacağız. Direkt takıma katkı sağlayacak oyuncuları alacağız.'' -KULUBU KARIŞTIRMAK İSTEYENLER VAR- Ceker, Turkcell Super Lig'in 15. haftasında oynanan Trabzonspor macı sonrasında gorevinden istifa eden teknik direktor Mesut Bakkal'ın yerine gecici olarak goreve getirilen Gaziantepspor altyapı sorumlusu Bunyamin Sural'ın, kulup başkanı İbrahim Kızıl'ın onerisi ve yonetim kurulunun oy birliği ile aldığı kararla teknik direktorluk gorevine getirildiğini belirtti. Yonetim kurulunda Sural'ın dışında başka bir ismin gundeme gelmediği, yonetimde iddia edildiği gibi bolunmenin yaşanmadığını anlatan ceker, şunları kaydetti: ''Mesut Bakkal'dan boşalan teknik direktorluk gorevine Sural'ı getirdik. Yonetim kurulu olarak Sural'a guvendik ve işbaşına getirdik. Turkcell Super Lig'in ilk yarısının son iki macı olan Konyaspor ve İstanbul Buyukşehir Belediyespor karşılaşmalarındaki başarılı performansından dolayı Sural ile yola devam kararı aldık. Gerceklerin bu olduğu bilindiği halde bazıları sırf kulubu karıştırmak adına kafa karıştıran, doğru olmayan iddiaları gundeme getirdiler. Kafamızda Bunyamin Sural dışında başka bir isim yoktu. Kulup başkanı İbrahim Kızıl'ın yonetim kuruluna getirdiği teklif oy birliği ile kabul edilmiştir. Yonetim bu karar alındı diye ikiye bolunmemiştir, tek yonetici bile istifa kelimesini ağzına almamıştır. Sural ismine tek itiraz bile gelmemiştir. Karar, yapılan ilk toplantıda alınmıştır. Bunyamin Sural hocamıza olan guvenimiz tamdır ve onun arkasındayız. Ne yazık ki, Gaziantepspor'un başarısını istemeyenler halen aramızda bulunmaktadır. Biz bu kişileri kınıyoruz. Artık Gaziantepspor'un ustunden ellerini ceksinler. Gaziantepspor'u buyutmek, başarılar yaşatmak istiyoruz. Bunyamin Sural'a başarılar diliyoruz, umarım onunla birlikte ligin ikinci yarısında olumlu enerji yakalarız. Buna cok ihtiyacımız var. '' Bu arada, sezon başında transfer edilen Slovak orta saha oyuncusu Thomas Sedlak'tan sakatlığı nedeniyle umduğu verimi alamayan kırmızı-siyahlıların bu oyuncuyu gonderme kararı aldığı, teknik direktor Bunyamin Sural ile yapılacak toplantının ardından 3-4 oyuncunun daha kuluple ilişkisinin kesilebileceği oğrenildi. __________________