Antalya'da bu kez konuğumuz Bursaspor'un golcu oyuncusu Sinan Kaloğlu. Ligin ilk yarısını sakatlıklarla boğuşarak geciren golcu oyuncu, ikinci yarıda Samet Aybaba'nın en guvendiği isimlerin başında geliyor. Hollanda Ligi takımlarından Williem II'den transfer teklifi aldığını da soyleyen Kaloğlu, Bursaspor'un kamp yaptığı Lara'da editorumuz Hilmi Sever'in sorularını yanıtladı. -İlk sorumuz, gazetelerde yer alan bir haber ile ilgili olacak. Hollanda Ligi takımlarından Williem II'nin seni transfer etmek istediği yazıyordu. Boyle bir teklif var mı? Acıkcası ben de yeni oğrendim. Kulubumuze resmi bir başvuruları olmuş, kulupler şu an goruşuyor. Kararı kulubumuz verecektir. "4-5 KULUPTEN TRANSFER TEKLİFİ ALDIM" -Menajerinin sana ilettiği teklifler var mı? Turkiye icinde 4-5 kulupten transfer teklifi aldım. Ama beni isteyen kuluplerin muhattabı ben değilim, bu nedenle hic biriyle de goruşmedim. Onların muhattabı kulup, cunku benim Bursasspor ile anlaşmam sezon sonuna kadar devam ediyor. -Burssaspor'da kalmak istiyor musun? Tabii ki kalmak istiyorum, burda mutluyum, beni seviyorlar, ben de onları cok seviyorum. Bursasspor cok guzel bir camia, Turkiye'de futbolcuların ender oynayabileceği kuluplerden bir tanesi. Taraftarı cok iyi, buyuk bir şehrin takımı. -İlk yarıda sakatlıklar nedeniyle bekleneni veremedin... Evet maalesef. Lige iyi başlamıştım aslında, ilk maclarda sol tarafta oynadım daha sonra kendi mevkiime gectim, goller ve asistler yapmaya başladım. Ondan sonra sakatlığım oldu ve uzun suredir de oynayamıyorum. -Sakatlığın ne durumda? Koşulara daha yeni yeni başladım, ikinci yarının ilk maclarından itibaren takımdaki yerimi almak istiyorum. "İNŞALLAH BANA GUVENENLERİ UTANDIRMAM" -Samet Hoca ile neler konuşuyorsunuz? Samet Hoca'nın benden beklentileri normal olarak buyuk. Ben de takımıma, O'na ve kendime yararlı olmak istiyorum, cunku herkesin beklentileri var. İnşallah lige sağlam ve kuvvetli donerek bana guvenenleri utandırmam. -Artık ligin deneyimli golculeri arasında adın geciyor ama henuz 26 yaşındasın... 19-20 yaşında ligde oynamaya başlayınca boyle oluyor. Aslında o kadar da deneyimli değilim, hala gol kacırıyorum yani. -Futbol hayatında en verimli olabileceğin yaşlardasın. Hedeflerin arasında neler var? Hedefler hic bir zaman bitmez. 35 yaşındaki bir futbolcuda da hedefler bitmemeli. Cunku hedefin olduğu zaman bu arkanda itici bir guc yaratır. Hedefim, gectiğimiz oynadığım futbolla utandırmadığım kulubumuzu ve taraftarımızı bu sezon da oynayacağım iyi futbol ile utandırmamak ve ardından da Bursaspor formasıyla Milli Takıma gitmek istiyorum. İnşallah bu hedefimi gercekleştiririm. -Herve Tum ile aranız nasıl, anlaşabiliyor musunuz? İyi iyi ama Tum ile cok fazla yan yana oynayamadık, ikimizin de sakatlıkları oldu. Bizim takımımız icinde arkadaşlık son derece iyi, coğu takımdan daha iyi bir arkadaşlığa sahibiz. İkinci yarıda bunu sahaya yansıtırsak cok iyi yerlere geleceğimizi duşunuyorum. -Super Lig'deki takımların kadrolarına baktığımız zaman gercekten cok iyi oyunculardan kurulu olduğunu goruyoruz. Ankaraspor, Manisaspor ve Gaziantep ilk aklıma gelen ekipler, cok iyi kadrolara sahip olmalarına rağmen son sıralardalar. Boyle zorlu bir ligde Bursaspor ikinci yarıda neler yapabilir? Bizim kadromuz coğu takımdan daha iyi. Bizim ligde bulunduğumzu yer bu kaliteli kadronun hakettiği yer değil. Tabi bunların nedenleri var, hakem hatalarından 7-8 puan kaybettik, takımın iskeletini oluşturan kilit oyuncular cok uzun sure sakatlıklarından dolayı oynayamadılar. İc saha avantajımızı cok fazla kullanamadık, İstanbul takımları ile Bursa'daki maclarımızda iki kez berabere kaldık, birinde de mağlup olduk. Şunu rahatlıkla soyleyebilirim, bu macların tamamında ustun olan taraf bizdik. İkinci yarı fikstur bize donecek, cekiştiğimiz rakiplerimiz Bursa'ya gelecek, İstanbul takımları ile de deplasmanda oynayacağız. "GOL ATAN FORVET BAŞARILI GORUŞU YANLIŞ" -Ligin ilk yarısında gol krallığı yarışını uzun sure orta saha oyuncuları onde goturdu. Golculer ancak son haftalarda attığı goller ile ust sıralarda kendilerine yer bulabildiler. Ben şuna inanıyorum, takımlarda santrforlardan cok, arkadaki oyuncular daha cok gol atar. Cunku biz forvetler surekli markaj altındayız ama arkadan gelen oyuncu serbest geliyor, bu oyuncularından gol yapma becerisi varsa cok rahat goller atarlar. Turkiye'de forvetin hep gol atması beklenir ancak forvet hem defansif anlamda hem de ofansif anlamda cok etkili bir oyuncudur. Yaptığı boş koşu bile arkadaşlarına pozisyon hazırlar, topu saklayıp arkadaşlarına verebilmesi de artı olarak gorulmelidir. Gol atan forvet başarılı, atamayan forvet başarısız goruşu bence yanlış ama hocalar bunun nasıl olduğunu biliyor ve ona gore karar veriyorlar. "BEŞİKTAŞ'A ERKEN TRANSFER OLDUM" -Sinan genc yaşında Beşiktaş'a buyuk umutlarla transfer edildin. Geriye donup baktığında Beşiktaş'ta neden olmadı? Beşiktaş'a 21 yaşında transfer oldum, cok fazla forma şansı da bulamadım. Beşiktaş'a erken transfer oldum. Beşiktaş'a transfer olmadan onceki sezonda birinci ligde 15-16 gol atıp, 10 asist yaptım, Milli Takım'da forma giydim. Butun kulupler beni istiyordu, tercihimi Beşiktaş'tan yanu kullandım. Benim icin zor bir tercihti, aslında oynayabileceğim bir yer mi değil mi konusunu duşunmem gerekiyordu. Beşiktaş 100. yıl şampiyonu olmuş guclu bir kadroya sahipti, yenilmez bir takımdı, tecrubeli oyunculardan oluşuyordu. Tabi benim bu durumda forma şansı bulmam zor olacaktı, boyle de oldu, fazla forma şansı verilmedi, bu hep icimde kaldı. İlk yıl Lucecsu ile calıştım, ikinci yılda Yıldırım Demiroren başkan oldu ve yeni bir yapılanmaya gitti, 18-19 oyuncu gonderildi, genc oyuncular kiralandı. Ben de kiralık giden oyuncular arasında yer aldım. Gittiğim takımlarda cok iyi oynadım, istatistikler ortada. Donuşlerimde Beşiktaş'taki hocalar ile goruştum, Tigana olsun Rıza Hoca olsun duşunceleri hep olumluydu ama bir turlu şans vermediler. Cok da onemli değil artık, her işte bir hayır varmış. Bursaspor'da cok mutluyum. -Onumuzdeki bir ornekte Burak Yılmaz olsa gerek. Genc yaşta Beşiktaş'a transfer oldu ama bekleneni veremeyince, Manisaspor'a gonderildi... Burak, Tigana Beşiktaş'ın başındayken, cok fazla forma şansı buldu. Tabi ben icinde olmadığım icin Burak'ın bu şansı kullanıp kullanmadığını bilmiyorum. Bir genc oyuncu buyuk takıma transfer oluyorsa, ordaki hoca cok onemli. Hocaların genclere uc-dort mac sabretmesi gerekir, kotu oynasa bile sahada tutmalılar. Bu şans verilmediği icin coğu futbolcu ezilip arada kalıyor. Fatih Terim, Galatasaray'ın hocasıyken, bir cok genc oyuncuyu Turk Futbolu'na kazandırdı. -Yerli hoca ile calışmak avantaj mı? Kesinlikle, dialog acısından avantaj. Seni daha rahat anlayabiliyor. "İKİ TAKIM TARAFTARLARI İNŞALLAH BARIŞIR" -Beşiktaş ile Bursaspor taraftarları arasında gerginlik ile ilgili ne duşunuyorsun? İki takımın taraftar grupları, Turkiye'deki en iyi taraftar grupları. Takımlarını 90 dakika destekliyorlar, birbirlerine cok yakın ozellikleri var. Bu tatsızlığın bitmesini, barış yapmaları gerektiğini duşunuyorum. İnşallah yakın zamanda da barışırlar. -Vestel Manisaspor'da Holosko ile takım arkadaşıydın, şimdi Holosko Beşiktaş'ta. Sence Holosko Beşiktaş'ta başarılı olur mu? Holosko sprinter bir oyuncu, bu senede cok iyi bir cıkış yaptı ve tranfserin gozdesi oldu. Beşiktaş iyi bir takım, cok iyi hocaları ve teknik ekibi var. Holosko, Beşiktaş'ta ne yapar acıkcası bir yorumum yok ama futbolunun ustune her gecen macta koyduğunu goruyoruz. -Şimdi Sinan sana kısa kısa sorularım olacaktı. İlk yarıyı değerlendirme anlamında... -Sence ilk yarının en iyi performans gosteren kalecisi kimdi? Burda bir kac isim soylemek istiyorum, Fenerbahceli Volkan ve bizim kalecilerimiz Vega ve Yavuz -İlk yarının en iyi savunma oyuncusu kim? Omer Erdoğan ve Servet -İlk yarının en iyi orta saha oyuncusu kim? Serdar Ozkan, Musa ve Arda -İlk yarının en iyi forveti kim? Mehmet Yıldız -Bu sezon şampiyon kim olur? Şampiyonluk yarışının İstanbul takımları arasında gececeğini duşunuyorum. 01.01.2008 Kaynak : Sporx.com __________________