Turkiye Kupası kuraları cekildi!!!(Altay-KARŞIYAKA)
Futbol0 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor
- Futbol
- Turkiye Kupası kuraları cekildi!!!(Altay-KARŞIYAKA)
-
04-10-2019, 23:07:27Swissotel'de gercekleştirilen kura cekimine Futbol Federasyonu'ndan yonetim kurulu uyesi Kemal Unsal, genel sekreter vekili Gıyasettin Şenman, profesyonel maclar planlama organizasyon muduru Ufuk Şepik ile kulup temsilcileri katıldı. Fortis Turkiye Kupası'nda 1. kademe maclarında, 2006-2007 sezonunda Turkcell Super Lig'den duşen 3 takım, gecen sezon Lig A'da yer alan ve sezon sonunda Turkcell Super Lig'e yukselemeyen 15 takım, Lig B Yukselme Grubu'nda oynayan 10 takım ve 3. Lig gruplarında ilk 2 sırayı alarak Lig B'ye yukselen 8 takım, tek maclı eleminasyon sistemiyle mucadele edecek. Futbol Federasyonu Yonetim Kurulu Uyesi Kemal Unsal, kura cekimi oncesi yaptığı acıklamada, kuluplerin daha guclenmesi icin macların yayın hakkını D-Smart'a verdiklerini belirterek, ''Kuluplerimiz kademe gectikce, daha da cok gelir elde edecek. Bir kulubun finale kadar yukselmesi durumunda milyon dolar alması soz konusu olacak'' dedi. Unsal, gazetecilerin sorusu uzerine, Trabzonspor-Sivasspor macı hakkında henuz hukuk kurulundan goruş gelmediğini belirterek, ''Disiplin kurulu kararını vermişti. Şu anda macın skoru ile ilgili karar bekleniyor, ancak kamuoyu coktan karar vermiş durumda. Romanya ile oynadığımız milli mac nedeniyle yonetim kurulu toplantısını bu hafta yapamadık. Bu macla ilgili kararı gelecek haftaki yonetim kurulu toplantısında vereceğiz'' diye konuştu. EŞLEŞMELER Toplam 36 takımın, 5 Eylul'de mucadele edeceği Fortis Turkiye Kupası 1. kademe maclarında eşleşmeler şoyle oluştu: 1. GRUP: Kucukkoyspor - Kartalspor. Sarıyer - Gaziosmanpaşaspor. Tepecik Belediyespor - İstanbulspor. 2.GRUP: Eskişehirspor - Kocaelispor. Sakaryaspor A.Ş. - Bozuyukspor. 3.GRUP: MKE Kırıkkalespor - Bugsaşspor. Turk Telekomspor - Kayseri Erciyesspor. 4.GRUP: Boluspor - Samsunspor. Akcaabat Sebatspor - Araklıspor. Orduspor - Arsinspor. 5.GRUP: Elazığspor - D.Bakır B.Ş. BLD. Diskispor. Mardinspor - Diyarbakırspor. Şanlıurfaspor - Malatyaspor. 6.GRUP: Alanyaspor - Tarsus İdmanyurdu. Adana Demirspor - Antalyaspor. G.Antep B.Ş. Belediyespor - Adanaspor A.Ş. 7.GRUP: Uşakspor - Afyonkarahisarspor. Altay - Karşıyaka. __________________