Bursaspor’un yeni Teknik Direktoru Christoph Daum’u eski oğrencilerine sorduk. Beytullah SUAT Hikmet Karaman’ın ayrılmasından sonra Bursaspor’un başına gecmeye hazırlanan Alman teknik adam Christoph Daum, bugun resmen işbaşı yapacak. Turkiye’de uzun yıllar Fenerbahce ve Beşiktaş’ta gorev yapan tecrubeli calıştırıcı, bir cok futbolcuyla birlikte calışma imkanı oldu. Olay Spor olarak Daum’u birlikte calıştıdığı isimlere sorduk. Nasıl bir teknik adamdır, futbolcularla iletişimi nasıldır, başarılı olabilir mi?, İşte Fenerbahce’de futbolcusu olan İsmail Gulduren ve Beşiktaş’ta birlikte calıştığı Rıza Calımbay ve Ertuğrul Sağlam’ın goruşleri: İsmail Gulduren ’2 yıl Daum’la Fenerbahce’de calışma imkanı buldum. İyi bir taktisyen olduğunu soyleyebilirim. Futbolcularla diyaloğu oldukca iyidir. Takım icersinde de cok etkilidir. Bursaspor yabancı olarak alabileceği en iyi ismi getirdi. Daum, kendi bildiği oyuncuları sever. Takımında onları ister. Başarı yakalayacağına eminim. Tabii ki burada malzeme de cok onemli. Bursaspor’un bence acil transfere ihtiyacı var. Eksik yerleri zaten herkes biliyor.’ Rıza Calımbay ’Christop Daum inanılmaz hırslı bir teknik adamdır. Beşiktaş’taki yıllarımızda takım olarak bize cokşeyler katmıştı ve şampiyon olmuştuk. Teknik Direktorluk hayatımızda rakip de olduk. Bir kere antrenmanlara cok cok iyidir. İlk geldiği vakit heyecan yaratmayı cok sever. Diyalogları cok iyi kurar. Tek handikabı takımı tanımaması. Bunun sıkıntısını cekebilir. Burada sabredilmeli. 1 aylık bir surecin ardından mutlaka ağırlığını hissettirecektir. Ben başarılı olacağını tahmin ediyorum.’ Ertuğrul Sağlam ’Christoph Daum cok deneyimli bir teknik adam. Turkiye’yi yakından tanıyor. Beşiktaş’ta beraber calıştık, şampiyonluk yaşadık. Pazar gunu benim karşımda eski oğrencilerim olacak ancak Daum’un karşısında da eski talebesi olacak. Biz Bursaspor’la şampiyonluk yaşarken, Fenerbahce’nin başında Daum vardı. Biz belki o donem Turkiye’den ayrılmasına sebep olduk ama Bursaspor sayesinde geri dondu.’ Olayspor
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Daum icin ne dediler?