Gecen sezon cıktığı Hentbol Erkekler Super Ligi'nde başarılı sonuclara imza atan ve bu sezon ulkemizi Avrupa'da temsil eden Goztepe'de Kaptan Gokhan Ornek, onemli acıklamalarda bulundu Yıllarca taraftarların desteğiyle ayakta kalan, Mehmet Sepil'in başkanlığının ardından ise Super Lig'e cıkıp ulkemizi Avrupa'da temsil eden Goztepe'de Kaptan Gokhan Ornek Yenigun'e konuştu. Sezona istedikleri gibi başlayamadıklarını ancak son haftalarda yukselen bir grafiklerini olduğunu soyleyen Ornek, “Her sene takımı yeniden kurmak zor. Bu sezon kadromuzda buyuk bir değişim yaşandı. Gelen oyuncuların buyuk coğunluğunun da yabancı olması adaptasyon surecini uzattı. Feridun Hoca'yla oldukca başarılı sonuclar aldık ancak ayrılmak zorunda kaldı okul sebebiyle. Daha sonra Adnan Hoca geldi. Milli Takım'da en iyi donemler Adnan Hoca zamanında yakalandı. O yuzden cok başarılı bir secim oldu bence. Son haftalarda ligde başarılı sonuclar almaya başladık. Bunun devamını getirmek istiyoruz” dedi. "AVRUPA'DA KALICI OLMAYALIYIZ" Başarılı oyuncu, Goztepe'nin hedefini de acıkladı. Takımın her sezon Avrupa'da yer alması gerektiğini savunan tecrubeli oyuncu, “Avrupa'da kalıcı olmalı, turlar atmalıyız. Bizim artık Avrupa'ya katılalım hedefimiz olmamalı cunku onu başardık. Nasıl tur atlarızı duşunmeliyiz. Guclu bir taraftar kitlen ve sağlam bir ekonomin varsa Avrupa Hentbol Federasyonu, Şampiyonlar Ligi'ne katılman icin sana kart veriyor. Doğal olarak Avrupa'nın dikkatini daha fazla cekmeliyiz” şeklinde konuştu. SEPİL BAMBAŞKA Başkan Mehmet Sepil'in kendilerine verdiği değerin takımın motivasyonunu arttırdığının altını cizen Gokhan, “Bizi diğer kuluplerden ayıran en onemli şey Başkanımız Mehmet Sepil. Biz kulupten ayrı gormuyoruz kendimizi. Maddi anlamda ellerinden geleni zaman yapıyorlar. Ama manevi olarakta hep yanımızda. Başka kuluplerde olduğu gibi kendi kendine oynamıyorsun burada. Başkanımız ve yoneticilerimiz maclarımızda yer alıyor. Bu da bizim motivasyonumuzu oldukca artırıyor” dedi. "GOZTEPE KALİTEYİ YUKSELTTİ" Goztepe'nin hentbolde yaptığı atılımın ligin kalitesini yukarı cektiğinin altını cizen Goztepe kaptanı, “Hentbolde yıllardır bu durum var. Zamanında İzmir BŞB yatırım yaptı ve Beşiktaş'ın karşısına cıktı. Ancak Goztepe Super Lig'e gelene kadar durağan bir donem yaşandı. Gecen sene gosterdiğimiz başarıdan sonra diğer takımlar da yatırım yapmayı başladı. Hentbol icin cok onemli bir durum bu. Bizim guclenmemiz doğal olarak Beşiktaş'ı da guclendirdi. Cunku rekabet edecekleri takımlar artmaya başladı” ifadelerini kullandı. HOLLANDA'YI UNUTAMIYOR Bu sezon tarihinde ilk kez Avrupa'da mucadele veren takımın parcası olmaktan gurur duyduğunu belirten başarılı golcu, “Daha once bircok takımda Avrupa maclarına cıktım ama başka takımla Avrupa'ya oynamakla Goztepe formasıyla Avrupa'da oynamak başka bir duygu. Burası tam anlamıyla bir şehir takımı ve takımına cok bağlı bir taraftarı var. Buradaki mac cok guzeldi ama Avrupa'daki ortam inanılmazdı. Umarım diğer takımlarda birgun boyle bir duyguyu tadar” şeklinde konuştu. "DURMAZ'IN GOZLERİNDE GORDUM" Taraftarın şubesi olarak bilinen hentbol şubenin gecmişini cok iyi bildiğini soyleyen Gokhan, “Ben Ankara'da forma giyerken en yakın arkadaşlarım Serhat Bulut Goztepe'de oynuyordu. O donem yaşananları o yuzden cok iyi biliyorum. Yonetici yoktu belki arkalarında ama her yerde o takımı destekleyen taraftarlar vardı. Taraftarın desteklemesiyle kulubun şubeyi zorunluluktan acması birbirinden cok farklı şeyler. Eğer destek olmasaydı kapanır giderdi hentbol. Ama taraftarın şubesinin sonu Avrupa oldu. Daha iyisi de olacaktır. JMS Hurry-Up macından once Deniz Durmaz'ın gozunde mutluluğu, gururu ve heyecanı gordum. Zaten o sahne her şeyi ozetliyor” diye belirtti. "UMARIM BURADA BIRAKIRIM" Hentbolu Goztepe'de bırakmak istediğini soyleyen Gokhan Ornek, “Kendimi Goztepe'ye ait hissediyorum fakat taraftarın arma icin o salonda olduğunun farkındayım. Yarın ben giderim başkası gelir ama taraftar yine aynı yerinde olur. Taraftarların gonlunde guzel bir iz bırakmak, hatırlanmak elbette cok guzel. Ancak takımın onune cıkmaya başlarsan eğer yavaş yavaş kaybolursun. Biz işimizi en iyi şekilde yapmaya calışıyoruz. Umarım Goztepe'de devam ederim. Burada bırakmak gurur olur benim icin” dedi. "KAZANMAK ONEMLİ DEĞİL" Goztepe taraftarından ovguyle bahseden kaptan, “Bu sene biraz kotu başladık. Daha sonra Beşiktaş macından sonra ceza aldık ve biraz kopma yaşadık taraftarla. O yuzden tribunlerimiz biraz boş kaldı ama ben yine salonu tamamen dolduracağımıza eminim. Milli Takım kamplarında diğer oyuncu arkadaşlarımız da soruyor rakibin cok guclu olmadığı maclarda bile salon nasıl doluyor diye. Bilmedikleri şey taraftarın gol atmak, gol yemek veya yenip yenmek değil taraftarımız icin” diye konuştu. Ozel Haber: Tolga TAHCI - Gazete Yenigun __________________