Kayserispor'un başarılı teknik direktoru Robert Prosinecki, 14/16'da NTV Spor'un sorularını yanıtladı. Prosinecki, "Uzun yıllar gorevimin başında kalıp, Kayserispor'u iyi yerlere getireceğime inanıyorum" dedi. NTV Spor'da yayınlanan 14-16 programına katılan Kayserispor Teknik Direktoru Robert Prosinecki sarı kırmızılı takımda gecirdiği sezonu değerlendirdi. Başarılı teknik adam başka kulube gideceği yonundeki iddialara da acıklık getirdi. NTV Spor'da yayınlanan 14-16 programının konuğu Kayserispor ile ligi 5.sırada bitiren Hırvat Teknik Direktor Robert Prosinecki'ydi. 8. haftada duşme hattından aldığı takım ile ligi 5. sırada bitiren Prosinecki, Kayserispor ile gecirdiği sezonu değerlendirdi: “8. haftadan itibaren takımı devraldım. Geldiğim zaman takım sıkıntılı bir durumdaydı. Oyuncuların kendine olan guveni kaybolmuştu. İcinde bulunulan durumdan dolayı son derece moralsizlerdi. İstenen sonucları alamamış bir Kayserispor vardı. Ancak ben gelir gelmez elimden gelen ne varsa yapmaya calıştım. Oyuncuları tekrar ayağa kaldırmak adına tum bildiğim yontemleri uygulamaya soktum. Tum takım olarak inanılmaz bir calışma sarfettik. Bunun sonucunda da Spor Toto Super Lig icin azımsanmayacak bir derece elde ederek sezonu 5. sırada tamamladık. Bunun yanında iyi bir futbol ortamı ve soyunma odası atmosferi yarattık. Oyunculara gercek kimliklerini hatırlattık ve ozguvenlerini geri getirdik. Zira elimdeki oyuncuların kaletisini biliyordum. Cok iyi kurgulanmış bir takım. Oyuncular belki ilk donem gercek performanslarını yansıtamamıştı ama benle birlikte; sergilediğimiz ortak calışmayla performanslarını ust seviyeye cektiler. Bu durumda başarı da kacınılmaz hale geldi.” Robert Prosinecki, başka kuluplerden teklifler geldiğine ve ayrılacağına dair iddialara da son noktayı koydu: “İyi bir iş ortaya koymuşuz ki bu tip haberler cıkıyor. Ben konuyu bu şekilde değerlendiriyorum. Turkiye’de iyi işler yaptık ve konuşulur hale geldim. Bu mutluluk verici. Ama bu konu ile ilgili bir bilgim yoktu. Beşiktaş macından sonra bu haberler gundeme geldi. O andan sonra haberim oldu. Ben bu konuların dışındayım ve Kayserispor ile sozleşmem devam ediyor. Yola burada devam edeceğim. Daha yeni başladık ve yapacak cok şeyimiz var. Seneye daha buyuk hedeflerle yola cıkacağız ve iyi yerlere gelmeye calışacağız. Kayserispor’da olmaktan dolayı son derece memnunum.” Ntvspor __________________