Bursaspor'da tuzuk değişikliği icin duğmeye basıldı. İşte Başkan Ali Ay'ın da dillendirdiği değişim kapsamında yeniden duzenlenecek o maddeler... Bursaspor'da uzunca suredir yapılması planlanan tuzuk değişikliği artık gun sayıyor. Yeni yonetimin kurduğu oğrenilen ve Divan Kurulu ile konu hakkında birlikte calıştığı acıklanan Tuzuk Kurulu'nun hazırladığı taslakta değişmesi ongorulen 10'un uzerinde madde var. Ali Ay yonetimi, bu değişiklikleri Aralık ayında yapılacağı duyurulan tuzuk kongresi ile kongre uyelerinin oyuna sunacak. YONETİM 7 KİŞİDEN OLUŞACAK Tuzuk değişikliğinin Timsah'a getireceği en onemli değişikliklerin başında, yonetici sayısındaki değişiklik geliyor. Yeni tuzuk ile beraber, yonetim kurulları 1 başkan ve 6 yoneticiden, yani 7 kişiden oluşacak. Yedek yonetici sayısı da yine aynı şekilde 6'ya duşurulecek. Bu yolla yetki karmaşasının aza indirilmesi ve sıkca karşılaşılan yonetimler ici sorunların onunun alınması planlanıyor. Ayrıca, bundan boyle yonetim kurulları, 1 yoneticinin liderliğinde ceşitli kulup calışmaları icin resmi calışma kurulları oluşturabilecek ve bu kurullara yonetimde bulunmayan, dışarıdan uyeler de dahil edilebilecek. Goreve gelen yonetimlerin, bir onceki yonetim donemindeki mali ve idari tabloları bağımsız bir denetci firmaya inceletmesi de tuzukle artık zorunluluk haline getirilecek. Kulupte 3 donem gorev yapan yoneticilerin Divan Kurulu'na otomatikman dahil olması konusundaki maddede de bu 3 yıl şartı 5 yıla cıkartılacak. Disiplin ve denetleme kurullarında gorev alanların da bu şarttan yararlanıyor olması durumu ise ortadan tumuyle kaldırılacak. ADAYLIK KRİTERİ; 100 İMZA Ozellikle son secimli kongrenin ardından gundeme gelen başkan adaylığı kriterleri konusunda da değişiklik yapılacak. Yeni tuzuğun yururluğe girmesinin ardından Bursaspor'a başkan adayı olmak isteyen kişiler , oy hakkına sahip 100 uyenin noter tasdikli imzasını toplamakla yukumlu olacak ve bu şartı yerine getiremeyenlerin başvuruları geri cevrilecek. Yeni uyelerin oy kullanabilmek icin beklemesi gereken sure zarfı da 3 aydan 1 yıla cıkartılacak. Kongrenin iki gune yayılması konusunda da bir değişiklik yapılacak. İBRA OLMAYANA GOREV YOK Daha once ibra edilmeyen herhangi bir yonetimde gorev alan kişiler, sonrasında Bursaspor'un herhangi bir organında gorev alamayacak. İbrası ile alakalı hukuki surecin devam ediyor olması halinde bu kişiler kulup organlarında gorev alabilecek ancak kararın hukuki organlar tarafından da onaylanması durumunda bu kişilerin de zorunlu istifası istenecek. Bursa.com