Spor Toto Super Lig takımlarından Konyaspor'da teknik direktor Aykut Kocaman, "Şampiyonluk Turk futbolunda bizim gibi takımlar icin sorunlu yerlerimizden birisi. Şampiyonluk gercek anlamda cok zor bir şey. Bireysel sporlarda da grup sporlarında da cok zor" dedi. Spor Toto Super Lig takımlarından Konyaspor'da teknik direktor Aykut Kocaman, "Şampiyonluk Turk futbolunda bizim gibi takımlar icin sorunlu yerlerimizden birisi. Şampiyonluk gercek anlamda cok zor bir şey. Bireysel sporlarda da grup sporlarında da cok zor" dedi. Konyaspor, Bolu Dağı'nda bulunan bir otelde yeni sezon hazırlıklarını surdurdu. Konyaspor Teknik Direktoru Aykut Kocaman antrenman oncesi gazetecilere yaptığı acıklamada gecen sezonu değerlendirerek, "Gecen sezon ozellikle ikinci yarısı cok yakın gecti. Takımlar birbirlerine puan ortalamasına bakıldığı zaman da puanların daha fazla paylaşıldığı bir sezon olarak gecti. Bu bir tarafı ile de nereden baktığınıza bağlı benim baktığım tarafı ile takımların birbirine yakın olduğunu ve dolayısıyla da kazanclarla kayıpların birbirlerine yakın bir şekilde seyrettiğini gosteren bir ligdi. Olumlu tarafı bence cok daha fazlaydı ki şimdi buradan hemen onumuzdeki sezona başlarken VAR sistemi yabancı sayısı antrenorlerin ozelikle takımları ile ilgili verimliliklerinin artması sanki onumuzdeki seneye eğer elde ettiğimiz veriler gercekse ve doğruysa yine birbirine yakın takımların puan kayıplarının ya da kazanclarının biraz daha fazla olduğu cekişmeli bir lige aday olduğunu gosteriyor. Biz de bu cekişmeli gecmeye aday ligde kendimize iyi bir yer tutabilmek kazanclarımızı arttırmak ve kayıplarımızı nispeten biraz daha duşurebilmek icin calışmalara başladık. İlk etap Konya’da oldu. Daha cok kontroller, testler ve başlangıctı. Esas yuklemelerin olacağı yer burası ki ligin ozellikle ilk yarısının yukunu taşıyacak bolum burası. Biraz sert antrenmanlar olacak. Doğal olarak hem ağrıların hem de zaman zaman kucuk sakatlıkların da olabileceği yer olacak. Ama şu ana kadar sezon başı hazırlıkları icin herhangi bir hap uretilmediği icin kamp futbolcularımız icin bunu yapmak zorundayız" diye konuştu. "HENUZ TAMAMLAMADIK KADROYU" Bolu'da kamp ortamının cok iyi gectiğini belirten Aykut Kocaman takıma 2 oyuncu daha beklediklerini ifade ederek, "Bolu’nun şu ana kadar hem şartları hem de havası son derece uygun ozelikle yukleme antrenmanları icin biz de bu şartları bu anlamda kendimize uygun bir şekilde değerlendirmeye calışıyoruz. Henuz tamamlamadık kadroyu. O da bir gercek. En azından bir ya da 2 oyuncu daha bekliyoruz takıma. Bir onceki konuşmamda da soylemiş olduğum gibi Konya’daki kampa başlarken yonetim bu konuda calışıyor. Ama oyuncu transferleri cok kolay gercekleşen, hem oyuncuların hem kuluplerin ortak bir zemin oluşturması kolay olmuyor transferde. Zaman zaman kolay olduğu gibi pek cok zaman ortalaması uzayabiliyor da. Dolayısıyla yonetim bu konuda calışıyor. Mac kampı dediğim Hollanda’daki kampa en azından bir tanesini daha yetiştirebilirsek bizim icin olumlu olur" diye konuştu. Riad Bajic ve Alper'in takıma katılmasının olumlu olduğunu belirten Kocaman, "Ayrılanlar katılanlar baktığımız acısından baktığımızda hem Alper şu an takıma katıldı hem Riad Bajic katıldı. Aynı zamanda da kiralıkta olan genc oyuncularımız vardı gecen sezon onlar da aramıza katıldılar. Şu andaki goruntu olumlu gozukuyor. Umarım bu olumlu durumu katılan arkadaşlarımızla beraber var olanlarında verimini biraz daha arttırarak bir adım daha oteye gotururuz" dedi. SAKATLIKLARI OLAN OYUNCULAR Kampın sakatlık yaşayan oyuncuların rehabilitasyonu olacağını aktaran Kocaman şoyle devam etti: "Bu kampta onların sadece rehabilitasyonları devam edecek. Belki Filipovic belki Fallou belki birkac zamana daha ihtiyacı olabilir. Ancak Filipovic dunku antrenmanın bir bolumune katıldı. Bu akşamkinin bir bolumune katılacak. Etap etap katmaya calışıyoruz ama yine de mac kampına kadar toparlamak kolay olmuyor. Ancak onları lige kadarki surece kadar bekletmek lazım. İkisi de diz operasyonu gecirdiler. Hurtado milli takımda ayağında bir kırık oldu. Dolayısı ile onun da bir suresi var. şu andaki planlarımız Filipovic, Fallou ve Hurtado'nun uzerine değil onları daha ikinci planda bırakarak var olan oyuncularla kapasitemizi arttırmaya calışıyoruz." TRANSFER CALIŞMALARI Transfer calışmaları ile ilgili de bilgiler veren Aykut Kocaman, şu acıklamada bulundu: "Stoper icin zaten calışmalarımız var. mutlak ve mutlak olması da gerekiyor. Hem sayısal olarak hem de var olan kalitemizi biraz daha yukarıya cekmek icin mutlak olması gerekiyor. Calışma devam ediyor ama transfer dediğiniz şey bazen cok kısa zamanda olabiliyor ama zaman zaman da uzayabiliyor." KULUP LİSANS TALİMATNAMESİ Kocaman kulup lisans talimatnamesi ile ilgili olarak da şunları soyledi: "Heyecanlandıran bir şey. Mutlaka olması gereken bir şey. Yıllardır en cok ustune duştuğum şey. Sadece profesyonel calıştırıcı olarak soylemiyorum, bir antrenor olarak da soylemiyorum. Bu futbolun icindeki unsurlardan birisi olarak soyluyorum. Sorunları goruyorum. Nelerin neden olmadığını duşunduğumuz zaman en başlıcası burası. Turkiye Futbol Federasyonu'nun sonuna kadar bu konuda direnmesi futbolumuzu ayağa kaldırabilecek en başlıca şeylerden birisi." "ŞAMPİYONLUK GERCEK ANLAMDA COK ZOR BİR ŞEY" Konyaspor'un bu sezonki hedeflerine de değinen Aykut Kocaman, "Şampiyonluk Turk futbolunda bizim gibi takımlar icin sorunlu yerlerimizden birisi. Şampiyonluk gercek anlamda cok zor bir şey. Bireysel sporlarda da grup sporlarında da cok zor. Konyaspor’un etap etap alması gereken yolu duşunduğumuz zaman yarıştığınız takımlar yuz yılı aşmış Fenerbahce, Beşiktaş, Galatasaray her sene genetik kodlanmış olarak şampiyonluğa oynuyorlar. Son 50 yılında Turk futboluna damga vurmuş Trabzonspor. Araya sadece girmiş bir Bursaspor var. Dolayısıyla şampiyonluk kelimesiyle başlamak buyuk bir yuk, sorumluluk. Aynı zamanda Avrupa ligleri icin de soylemiştim, bir taraftan da yaşadığımız ornekler bunu bir şekilde gercekleştiğini goruyor. Oraya doğru yurumek cok bambaşka bir şey, o derinliği sağlamak başka bir şey, bugunku durumda hicbir olcum yapmadan şampiyonluk icin yola cıkıp da buyuk bir husranla kumede kalma ve kalamama haline gitmek cok acı bir durum. Benim butun derdim, hem bir futbolsever olarak hem de cok değer verdiğim Konyaspor’a bu derinliği kazandırmak. Once sportif anlamında, guc anlamında derinliği kazandırmak. Once o derinliği kazandırabilirsek Bursaspor’un da yaptığı gibi bir şeylerin sıkıntılı olduğu anda araya girmek mumkun olabiliyor. Ancak once oralarda ust seviyelerde oynayabilecek, dayanıklı, ne yaptığını bilen bir takıma doğru gitmek, ondan sonra da acaba olabilir mi diye genetik olarak şampiyonluğa kodlanmış takımlar arasından on alabilmek. Ben ısrarla bunu soyleyeceğim. Once rakiplerimiz ne, durumumuz ne, ortam ne. bunları olcumlemek, onları doğru şekilde yerine koymak, daha sonra da kendi gucumuzu artıracak calışmalar yapmak. Bugune kadar boyle yapmaya calıştım. Bundan sonra da boyle yapmaya calışacağım. Hayal etmek cok guzel bir şey. Buna hicbir itirazım yok ama hayalperestlik başka bir şey. İkisinin arasındaki farkı anlayabilen insanlar ve gruplar yol alabiliyorlar" diye konuştu. İnternet Haber