Yeni sezon oncesi kamp calışmalarını Erzurum'da surduren gectiğimiz yılın flaş takımlarından Antalyaspor'da teknik direktor Bulent Korkmaz, Demiroren Haber Ajansı'na (DHA) ozel acıklamalarda bulundu. Bulent Korkmaz, "Ali Şafak Ozturk başkanın gelişiyle birlikte guzel bir ortam da oluştu. Bu da sezonu guzel bitirmemizde onemliydi. Bu sene, uzerine koyup ilerlemek istiyoruz. Takım da bu duşuncede ve istekli, arzulu şekilde calışıyoruz. Erzurum'da gayet guzel bir ortam var" dedi. Gecen yıl ve onumuzdeki sezon hakkında duşuncelerini paylaşan Bulent Korkmaz, "Guzel bir sezon gecirdik. Kamuoyu bizi duşme adayı olarak goruyordu ama sene sonu farklı bir algı yarattık. Oyuncularımın cok buyuk emeği var. Bir grup kenetlenir ve iyi bir aile ortamı oluşturursa o takım, o sezonu iyi gecirir. Ben buna inanıyorum. Her insan kendine gore iyidir ama onemli olan sporcu karakteridir. Ali Şafak Ozturk başkanın gelişiyle birlikte guzel bir ortam da oluştu. Bu da sezonu guzel bir bitirmemizde onemliydi. Bu sene, uzerine koyup ilerlemek istiyoruz. Takım da bu duşuncede istekli ve arzulu calışıyoruz. Erzurum'da gayet guzel bir ortam var" dedi. "GENC OYUNCULARDA AİDİYET DUYGUSU YARATMAK İSTİYORUZ" Genc oyunculara cok onem verdiklerini soyleyen Korkmaz, "Altyapının başına Sedat Karabuk'u getirdik. Onunla etkileşimimiz cok iyi. Ali Şafak Ozturk başkan da buna onem veriyor. Babası da dernek başkanı oldu. Genc oyuncularda aidiyet duygusu yaratarak gelecek yıldaki hedeflere ulaşmamızda yardımcı olmalarını istiyoruz. Bahadır ve Doğukan artık bu takımın oynayan oyuncuları. Bunun uzerine koymak istiyoruz. Başkanla benim ortak hedefim bu. Ben uc yıllık bir kontrat imzaladım ve burada kendimi iyi hissediyorum. Sevgi ve saygı cercevesinde hedeflerimize ulaşmak istiyoruz" acıklamasında bulundu. "UC TRANSFER DAHA YAPACAĞIZ" Transfer konusunda da bilgiler paylaşan tecrubeli teknik adam, "3 transfer yaptık. Ufuk, Karagumruk'te iyi iş yaptı. Harun'u Bodrumspor'dan aldık. Aatif ise tecrubeli ve kalitesine inandığımız bir diğer oyuncu. Amacımız genc ve tecrubeli oyunculardan guzel bir takım yaratmak. 3 oyuncu daha transfer etmek istiyoruz. Mevki belirtmek istemiyorum. Eğer genc oyuncu bulabilirsek genc oyuncu tercih edeceğiz. Turkiye'de kulupler yuksek bonservis bedeli istiyor ve bu da geri adım atmamıza neden oluyor. Antalyaspor'un da bir borc durumu var, bunu da duşunuyoruz. Sedat Abi ile birlikte genc takımla dort gun calıştık ve oradan bazı oyuncuları bu kampa getirdik" dedi. "YABANCI KURALINA NEDEN TAKILIYORLAR ANLAMIYORUM" DHA'ya konuşan Korkmaz, yabancı kuralıyla ilgili fikirlerini de şoyle dile getirdi; "Buna neden takılıyorlar anlamıyorum. Ben gereksiz bir konuşma olarak goruyorum. Uretmedikten sonra istediğiniz kadar yabancı koyun fark etmez. Siz uretmek zorundasınız. Fransa ve Brezilya, ureterek bu noktalara geliyor. Merih Demiral Alanya'dan cıktı, Juventus'a gitti. Daha once buyuk bir takımın altyapısında oynadı. Orada şans verilmeli ve keşfedilmeliydi. Fatih Hoca, Ozan'a şans verdi ve Schalke'de şu an. Cağlar, Cengiz diğer ornekler. Onemli olan altyapıda doğru eğitim. 80 milyon nufusumuz var ve biz oyuncu cıkarmak zorundayız. Bu bir devlet politikası olmalı. İyi statları, antrenman sahalarını, tesislerini bu yonde kullanmalıyız." "MİLLİ TAKIMDA LUCESCU BUYUK BİR ADIM ATTI" Milli takımın yakaladığı jenerasyona ve şu an ki durumuna değinen Bulent Korkmaz, "Lucescu'ya oncelikle teşekkur ediyorum. Bu değişimi o başlattı. Buyuk bir adım attı ve fırsat yarattı. Şu anda ise Şenol hoca, bunu surduruyor. Onunla calıştığım icin cok şanslıyım. Kuluplerde bu konuda ona yardımcı olmalı. Bu jenerasyona cok guveniyorum. Bunu iki yıl once de soyledim gecen yıl da. Biz onlara guvenelim, destekleyelim, yeri geldiğinde yapıcı eleştiriler yapalım. Ben bu jenerasyonun buyuk turnuvalarda yer alacağını duşunuyorum" diye konuştu. "KİŞİSEL OLARAK İLK HEDEFİME ULAŞTIM" Teknik direktor olarak ilk hedefine ulaştığını belirten Korkmaz, "Bir sezona başlayıp, bitirmek benim ilk hedefimdi. Buna ulaştım. Bu sene de mac kazandıkca, mac kazanmak istiyorum. Başlayıp bitirebilmek ve bir genc oyuncu oynatabilmek, gecen sene olduğu gibi bu sene de en buyuk hedefim. Belli bir puan sınırı koymadım bu sezon icin. Uc sene sonra altyapıdan cıkmış 5-6 oyuncu gormek istiyorum" ifadelerini kullandı. "YABANCI TEKNİK DİREKTORE KARŞI DEĞİLİM" Yabancı teknik direktor konusundaki duşuncelerini ifade eden Bulent Korkmaz, "Buna karşı değilim. Nasıl yabancı futbolcu transfer ediyorsak, yabancı teknik direktorlerin de ulkemizde gorev alması gayet normal. Nihayetin hepimiz mesleğimizi idare ediyoruz. Bizde de cok yetenekli, bilgili, gelişime acık teknik direktorler var. Teknolojiden, değişimden faydalanan ve başarılı olan antrenorlere sahibiz" şeklinde konuştu. "TURK ANTRENORLER İCİN DİL, BİR SORUN OLABİLİR" Turk antrenorlerin yurt dışında calışma durumları hakkında fikirlerini paylaşan Korkmaz, "Dil bir sorun olabilir. Nihayetinde yabancı dil de bilmeniz gerekir. Ortam, duygu, cesaret de diğer etmenler. Bana boyle bir fırsat gelirse değerlendirmek isterim. Risk mi? Evet, risk ama risk almadan başarı gelmiyor. Bu tabii ki sizin kendi ulkenizde calıştırdığınız takımınızla başarı durumunuza da bağlı. Buyuk kulup calıştırıyorsanız başarı kıstası şampiyonluktur. Anadolu takımı calıştırıyorsanız Avrupa kupalarına katılmak onemli bir kriterdir" ifadelerini kullandı. "SURPRİZ BİR TAKIM CIKABİLİR" Gecen sezon ligde yaşanan cekişmenin bu sezon da olabileceğini dile getiren Korkmaz, "Gecen sezon gecmişte kaldı herkes onune bakmaz zorunda. Klasik bir laf ama gecmişten de bir ders cıkarıp kulupler planlama yapmalı. Gecen sezon enteresan bir lig oldu. Butun takımlar birbirlerine cok yakındı. Bu sezonda boyle olacağını duşunuyorum. Teknik adamlar artık hem kendi takımlarını hem de rakipleri iyi analiz ettiklerini duşunuyorum. Şampiyonluğa oynayan takımlar az cok belli. Sezon devam ettikce, şampiyonlukta iddialı takımların performansı gidişatı belirleyecek. Surpriz bir takım belki cıkar ve ust sıralara oynayabilir. Turkiye'de de Avrupa'da da bu oldu" diye konuştu. "AVRUPA'DA BAŞARI GELİRSE ULKE FUTBOLU GELİŞİR" Bu sezon Avrupa kupalarında yer alan takılarında başarılı olmasından mutluluk duyacağını vurgulayan Korkmaz, "Avrupa'da yer alan buyun Turk takımların başarılı olmasını isterim. Başarı gelirse Turkiye'de futbolun marka değeri artıyor, olmadığında ise duşuyor. Bu bir gercek. Olmaması icin bir neden yok, onemli olan yaşayabilmek ve yaşatabilmek. Başarılı olurlarsa ulke futbolu gelişir" acıklamasında bulundu. İnternethaber