Gecen sezon gosterdiği performansla dikkat ceken sarı-siyahlılar, Super Ligi 5'inci sırada tamamlayarak tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde mucadele etmeye hak kazandı. Malatya'da 16 yıl sonra bir takımın Avrupa kupalarında mucadele edecek olması kentte buyuk heyecan yarattı. Yeni Malatyaspor, UEFA Avrupa Lig'i 2'nci Eleme Turu'nda Slovenya temsilcisi Olimpija Ljubljana ile karşı karşıya gelecek. Olimpija Ljubljana ile yarın saat 20.00'de Yeni Malatya Stadı'nda karşılaşacak sarı-siyahlı takımın teknik direktoru Sergen Yalcın basın toplantısı duzenledi. Yalcın, kendilerini zorlu bir periyodun beklediğini kaydederek şunları soyledi: "3 kulvarda birden mucadele etmek, erken sezonu acmak gercekten oyuncuların işini biraz zorlaştırıyor. Onumuzde uzun bir zaman var. Cok hazır olduğumuzu soylenemez, şu an hazır değiliz ama bu macı 6 haftalık hazırlıkla oynayacağımızı daha once de belirtmiştim. Rakibimiz oranın iyi takımlarından bir tanesi, onlara da saygı duyuyoruz. Ama duşuncemiz bu turda iyi bir mucadelemiz olursa, gecebilirsek bundan sonraki tura yeni katılan oyuncularımızla beraber hem fiziki hem oyunsal anlamda cok daha hazır bir Malatyaspor olabilir diye duşunuyorum. Cunku daha katılacak oyuncular da var takıma. Şu anda onların hazırlıklarını yapıyoruz yonetimle başkanla beraber. O yuzden bu mac bizim icin de değerli bir mac. Sonucunu kestirmek zor ama Yeni Malatyaspor olarak iyi başlamak istiyoruz. Tur atlamak istiyoruz. UEFA Kupası'nda da bir hedefimiz var. Daha once de soylediğim gibi grup aşamasına kalabilirsek bizim icin ciddi bir başarı olacak diye duşunuyorum. Transferlerde de ihtiyaca gore oyuncu bulmak cok zor. Biliyorsunuz oyuncu rakamları da cok yuksek. O doğrultuda hem yonetim hem biz doğru, nokta oyuncuları getirmek istiyoruz. Bu da kolay olmuyor biraz vakit alıyor ama lig başına kadar tahmin ediyorum, tam oturaklı, hazır bir takım haline geleceğiz." "İYİ ŞEYLER BAŞARIRIZ" Takımın son transferleri Gokhan Tore ve Guilherme'nin tam hazır olmadığını, Ghaylen Chaaleli'nin ise izinli olduğunu hatırlatan Yalcın, bunların haricinde 2-3 oyuncuya net olarak ihtiyaclarının olduğunu ifade etti. Kentte Avrupa heyecanının olmasını temenni ettiğini cunku kendilerinin oldukca heyecanlı olduğunu dile getiren Yalcın, teknik ekip olarak da ilk defa boyle bir seruvene cıktıklarını soyledi. Onemli olanın yaşadıkları heyecanı, isteği ve arzuyu sahaya yansıtmak olduğunu ifade eden Sergen Yalcın, "Bu isteği, arzuyu, heyecanı en doğru şekilde sahaya yansıtmak istiyoruz. Bu heyecanımızı taraftarımıza da vermek istiyoruz aslında. Onların desteği ve gucuyle birlikte başarmak istiyoruz. Hep beraber iyi bir birliktelik kurabilirsek iyi şeyler başarırız diye umuyorum" şeklinde konuştu. "BEN COK FAVORİSİ OLDUĞUNU DUŞUNMUYORUM" Bir gazetecinin rakipleri Olimpija Ljubljana'nın teknik direktoru Safet Hadzic'in macta kendilerini favori gostermesine yonelik acıklamasını hatırlatması uzerine, "İki ayaklı maclarda bu tur acıklamalar oluyor, boyle acıklamalar yapıyor teknik direktorler. Cok sağlıklı olduğunu duşunmuyorum. Oynanmayan bir musabakanın cok favorisi olduğunu kabul etmiyorum. Kendi liginin, ulkesinin iyi takımlarından. Macın ben cok favorisi olduğunu duşunmuyorum. Şanslar yuzde 50'ye 50" diye yanıt verdi. MURAT YILDIRIM: UEFA KOLAY OLMAYACAK Yeni Malatyaspor'un orta saha oyuncusu Murat Yıldırım da guzel bir kamp donemi gecirdiklerini belirterek, "Hazır bir şekilde buraya geldik. Guzel bir heyecan var. Umit ediyorum ki Malatya halkı ve taraftarında da bu heyecan vardır. İlk resmi macımız UEFA'da ve kolay olmayacak. Ne kadar macın favorisi olarak gozuksek de her şey saha da belli olur. Biz mucadele edip macı kazanmak ve rovanşta avantajlı durumda olmak istiyoruz" dedi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Sergen Yalcın: UEFA Kupası'nda bir hedefimiz var