Kariyeri aynı onun gibi... gecmişinde Juventus ve İnter var. Diagne gibi Cin’e değil ama Arabistan’a gitmiş. Avrupa’ya donuş icin ise sectiği yer aynı, ustelik Galatasaray’ın yıldızının da yakın arkadaşı. Bedavaya gelen, şimdiden yeni Diagne olarak lanse edilen Mame Thiam’la ilginc hikayesini konuştuk, mesajı net: Burası kendimi gostermek icin en doğru secenek. Super Lig’de oynamak icin sabırsızım. Diagne ve Trezeguet transferlerinden 23 milyon gibi rekor bir bedelle kasasını dolduran Kasımpaşa, pili bitmiş unlu forvetlere değil, yine parlatacağı yıldızlara yoneliyor... Bunlardan bir tanesi de hic kuşkusuz Mame Thiam... Daha 26 yaşında... Diagne’ye cok benziyor... Sadece stil olarak değil, kariyer seruveni de benzer şekilde... 18 yaşında İnter’e gelmiş, oradan Juventus’a... İkisinde de dunyaca unlu yıldızların golgesinde kalmış genc yaşında. Ama pes etmemiş. Birleşik Arap Emirlikleri’nde parasını kazanırken kariyer hedefleri icin Kasımpaşa’ya ‘Evet’ demiş. Arkadaşı Diagne’nin de yoğun desteğini alarak. Biz biraz tanıttık, gerisini kendisi anlatsın isterseniz... Sokakta başlayan hikaye “Futbola Senegal’de başladım, tabii ki sokaklarda... Afrika’daki her futbolcu gibi biri beğendi ve yurtdışı seceneğini onume koydu. Portekiz’e gittim, orada da yine biri tarafından İnter’e onerildim. Denenmeye gittiğimde ne heyecan ama... Dunyaca unlu yıldızlar ve ben... Sonrasında Juventus... Yine aynı şekilde. Belki de bu benim şanssızlığımdı.” ‘Yıldızların arasında...’ “Cunku İnter’e Mourinho’lu donemde gittim. Kimler yoktu ki; Milito, Eto’o... Tarihin unutulmaz takımlarından biri. 18 yaşımda nasıl şans bulabilirdim ki... Juventus’a gittiğimde de durum farksız sayılmazdı. Higuain ve Dybala... Ucuyorlar. Doğal olarak benim icin kiralık gitme seceneği ortaya cıktı. Ben de sure almak ve kendimi gostermek adına bu secenekleri denedim. Bu yuzden de bu kadar cok takımda oynamak zorunda kaldım.” ‘Buyuk hedeflere geldim’ “Guney’e giderken bir gun geri donmeyi tabii ki cok istiyordum, hedefim yeniden Avrupa’da oynamaktı. Menajerim Ediz Balkan da bu fırsatı getirince değerlendirmek istedim. Cunku onume bir proje kondu. Kasımpaşa’da başarılı olmak, burada takımıma en ust seviyede bir katkı sağlamak, sonrasında da milli takıma kadar yukselmek. Kolay değil elbette. Ancak ben bunları başarmak icin geldim. Doğru bir secim yaptığımı duşunuyorum.” ‘Her yerde oynarım’ “Zorlu bir meydan okuma olacak benim icin ancak Super Lig’de iyi işler yapacağımı duşunuyorum. Farklı ozelliklere sahip olan bir hucum oyuncusuyum. İki ayağımı da kullanırım, yalnızca en ucta değil, hocamızın talebi doğrultusunda kenarlarda da oynayabilirim. Şimdiden herhangi bir sayı vermek istemiyorum ama atabildiğim kadar cok gol atarak başarılı olmayı hedefliyorum.” ‘Diagne kalırsa cok iş yapar’ “Diagne’nin kalıp kalmayacağını bilemem ama Galatasaray’da kalırsa cok daha fazla katkı sağlayacaktır. Bundan şuphem yok” “Gelmeden once Diagne’yle konuştum. Bana Kasımpaşa hakkında cok olumlu şeyler anlattı. Yalnızca Kasımpaşa da değil, Super Lig hakkında cok guzel detaylar verdi. Bu da elbette Kasımpaşa’nın teklifini kabul etmemde cok etkiliydi. Hedefleri olan bir oyuncuyum. Bu yuzden de hedefleri olan bir takımda kariyerime yeni bir yon vermek istiyordum. Bu acıdan bakıldığında Turkiye ve Kasımpaşa benim icin doğru adımlar.” ‘Boşuna kral olmadı’ “Diagne’yle her zaman konuşuruz. Super Lig’de gol kralı olması onun ne kadar iyi bir forvet olduğunu cok net bir şekilde gosteriyor. Galatasaray’da yoluna devam edip etmeyeceğine dair herhangi bir fikrim yok. Ancak şunu soyleyebilirim ki kaldığı takdirde yeni sezonda Galatasaray’a eskisinden cok daha fazla katkı sağlayacaktır. Galatasaray buyuk bir takım, buyuk takımların yıldız oyuncuları ve o oyuncuların da karşılaştığı baskılar olur. Diagne de bu baskıyla başa cıkabilmeyi bence oğrendi ve yeni sezonda eminim ki cok daha iyi işler yapacaktır.” GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Huzurlarınızda yeni Diagne: Mame Thiam