Medipol Başakşehir’in milli kalecisi Mert Gunok, turuncu-lacivertli kulubun geldiği noktadan sonra, artık hedefinin şampiyonluk dışında bir şey olamayacağını soyledi. Mert Gunok, AA muhabirine yaptığı acıklamada, "Kulubun gelmiş olduğu nokta, senelerdir ust sıralara oynamak ve son iki senedir de şampiyonluğun neredeyse kıl payı kacması. Buralara kadar gelmişken hedefi duşurmek olmaz. Hedefimiz yine ligi en ust sırada bitirmek olacaktır." dedi. Takımda yeni bir oluşum olduğunu vurgulayan Mert, şunları kaydetti: "Okan hocamızla başka bir sistemin icine girdik, değişim olacak, tabii bu değişim bazen sancılı olabiliyor. Bunu lig başladığında daha net gorebileceğiz. Milli takıma giden oyuncular olarak kampa da gec katıldık. Hocamızın bize oynatmak istediği oyunu, vermek istediği şeyleri yeni yeni uygulamaya calışıyoruz. Şimdi yeni bir sistem, yeni bir anlayış, yeni bir vizyon var. Biz de buna ayak uydurmaya calışıyoruz. Ben yine her şeyin iyi olacağına inanıyorum. Nasıl gecen senelerde ozellikle son iki sezon hedefimizi en ust sıraya koyduysak bu sene de oyle olacaktır." Spor Toto Super Lig’de sezona Yeni Malatyaspor deplasmanı ile başlayacaklarını hatırlatan Mert, "Fikstur avantajı-dezavantajı" sozune inanmadığını belirterek, "Fikstur avantajı ya da dezavantajı diye konuşulan bir şey var ama bana gore bu sadece kağıt ustunde kalıyor. Cunku sahada oynanan oyun sonucu belirliyor. Gecen sene bizim bazı maclarda fikstur avantajımız olduğu gibi gozukse de kazanamadığımızda neler olduğunu gorduk. Fiksture bir avantaj ya da dezavantaj gibi bakmıyorum. İlk macımızı Yeni Malatyaspor ile oynayacağız. İklim olarak muhtemelen sıcak bir havada oynanacak bir mac olacaktır ama iyi hazırlanıyoruz, saha ve iklim koşullarına ayak uydurarak inşallah iyi bir başlangıc yaparız." şeklinde konuştu. Şampiyonlar Ligi 3. on eleme turunda Olympiakos-Viktoria Plzen eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak Medipol Başakşehir icin hedefin gruplara kalmak olduğunu aktaran deneyimli file bekcisi, "Şampiyonlar Ligi şu an oynadığımız futbolun en ust ligi. Şampiyonlar Ligi’nde olmak, oranın havasını solumak, maclara cıkmak bambaşka bir duygu. Biz de kulup olarak katılmak icin elimizden geleni yapacağız. Olmazsa UEFA Avrupa Ligi’nde devam edeceğiz. Avrupa macları hem benim hem de takımın gelişimi adına daha faydalı oluyor." değerlendirmesinde bulundu. "Kalecilik anlamında Turkiye’de bir altın cağ yaşanıyor" Super Lig’deki takımların buyuk coğunluğunun artık yerli kalecilere guvendiğinin altını cizen Mert Gunok, "Turk futbolunda kaleci anlamında guzel bir cağ yaşanıyor. Cunku hem alttan gelenler hem de şu an mevcut benim yaş aralığımda olan kaleci arkadaşlarımız gercekten iyi performans sergiliyor. Kalecilik anlamında Turkiye’de bir altın cağ yaşanıyor." dedi. Mert, "Fenerbahce’de uzun sure gorev bekledin, genc kalecilere daha cok oynayabilecekleri takımlara gitmelerini tavsiye eder misin?" sorusunu, "Ozellikle bu Turkiye’de oyuncuların kendi elinde olan bir şey olmuyor. ’Ben gitmek istiyorum’ deyince gidemiyorsun. Takımlara bağlı sozleşmeniz var. Ben de daha gencken bu tarz sıkıntılar yaşadım, şimdi de illa yaşayan genc kaleci arkadaşlarımız da vardır. Oynamak tabii ki cok onemli, sure aldıkca kaleciler kendisini daha iyi geliştiriyor. Benim genc olduğum zamandaki durumla şu anki durum daha farklı. Artık takımlar genc kalecilere daha cok guvenebiliyorlar. Yabancı kalecilerden cok Turk kaleci tercih eden takımlar coğaldı." şeklinde yanıtladı. "Bir sene sozleşmem kaldı, gerisi ne olacak, kader bizi nereye goturecek bilmiyorum" "Avrupa’da oynamak coğu oyuncunun isteyeceği bir şeydir. Ben de Avrupa’da oynamak istediğimi daha onceki roportajlarımda da belirtmiştim." sozlerini kullanan Mert, şoyle konuştu: "Eskiden kaleciler daha erken yaşta bırakabiliyordu ama şimdi tabii ozellikle Buffon’un cekmiş olduğu bir cıta var. Neredeyse 42 yaşına kadar oynayabildiğini gosterdi. Kendi adıma da bir sakatlık olmadığı muddetce, 40 yaşıma kadar oynayabileceğimi duşunuyorum. Nerede olur, nasıl gider, nasıl bir kariyerim olur bilmiyorum. 30 yaşıma geliyorum, yaş anlamında belki biraz ilerlemiş gorunse de yaşım kalecilerin altın cağlarını yaşayabildiği yaşlar, 30-35 yaş arası. Kendimi iyi hissediyorum, gecen sezon iyi bir sezon gecirdim. Tabii artık bunun ustune koyarak gitmemiz gerekiyor. Bir sene sozleşmem kaldı, gerisi ne olacak, kader bizi nereye goturecek bilmiyorum. Yaşayarak goreceğiz." Deneyimli file bekcisi, basında yer alan Fenerbahce’nin kendisiyle ilgilendiği yonundeki haberlerin hatırlatılması uzerine ise şunları kaydetti: "Bu benim bilebileceğim, ’gercek ya da değildi’ diyebileceğim bir şey değil. Sonucta kulubume bağlı bir sozleşmem var. Kulube boyle bir teklif geldiyse, benim bildiğim bir şey yok, kulube gelmiştir veya hala geliyordur, bilmiyorum. Sonucta benim bir sene daha sozleşmem kaldı, bu sene Başakşehir’le kontratımın son senesi olacak. Teklif gelmiş mi gelmemiş mi acıkcası bilmiyorum. Ben de milli takımdan sonra askerlik gorevimdeydim, daha sonra kampa katıldım, bu sene fazla tatil yapma şansım olmadı. Geldiğimden beri takım ve kendim adına her şeyin daha iyi olması adına calışmalarımı surduruyorum. Gerisi yoneticilerimizin, başkanımızın bileceği bir şey." "Herkesin bir hedefi var. Hic kimse al bu mac senin olsun demiyor" Mert Gunok, gectiğimiz sezon 9 puanlık farka rağmen şampiyonluğu kaybetmeleriyle ilgili olarak, şu ifadeleri kullandı: "Bircok şeyi sıralayabiliriz ama şunlar şunlar demek doğru olmayacaktır. Roportajın başında da fikstur avantajı denilebilecek şeylerde de avantajlı olduğumuzu duşunduğumuzu anlar vardı ama ozellikle son haftalara girilirken, kritik haftalarda yaşadığımız puan kayıpları en onemli etkendi. Sonucta sahada oynanan bir oyun, herkes kazanmak icin oynuyor. Oynadığınız rakiplerden ust sıralara oynayan, duşmemeye calışan takımlar var. Herkesin bir hedefi var. Hic kimse al bu mac senin olsun demiyor. Sahada oynandı futbol, cok etken vardı saha ici saha dışı ama nasip boyleymiş, olmadı. Gecen seneyi kapattık, yeni bir vizyonumuz yeni bir hedefimiz var." "Avrupa şampiyonasına katılma hedefimiz var" Milli futbolcu, "Gectiğimiz ekim ayında yaptığımız roportajın manşeti ’Mert Gunok A Milli Takım’ın kalesini istiyor’ olmuştu ve artık milli takımın birinci kalecisisin. Yeni bir hedef ve yeni bir başlık onerin var mı?" sorusunu şu şekilde yanıtladı: "O zaman milli takımdan bir başlık koymuştuk, bu sene de milli takımla beraber Avrupa şampiyonasına katılma hedefimiz var. Kotu bir başlangıc da yapmadık. Onemli maclarımız olacak, ozellikle lig başladıktan sonra. Hedefimiz Avrupa Şampiyonası’na katılmak. Bunun icin de şansımızın cok yuksek olduğunu duşunuyorum. Hem oyuncu hem hoca grubu olarak herkes Avrupa Şampiyonası’na katılacağımıza yurekten inanmış durumda. Ben de yurekten inanıyorum ve olacağına yuzde yuz eminim diyebilirim. Cunku herkeste o isteği gorebiliyorum. Buradan artık nasıl bir başlık cıkartırsınız onu bilmiyorum. O zaman milli takımla ilgili bir başlık atmıştın, şimdi yine atmak istersen şampiyonayla ilgili bir başlık olabilir." Mert Gunok, milli takımda gecen sene hakim olan olumsuz havanın, kısa bir surede ortadan kalkmasının sebeplerini ise şoyle acıkladı: "Burada tabii Şenol hocamızın etkisi cok buyuk oldu. Hocamızın kişiliği, tavırları bize saha ici ve saha dışında vermiş olduğu şeyler gercekten değerli. Oyuncu grubunun da buna inanması, hocaya inanması, genc arkadaşlarımızın coğunlukta olması, onların cok istemesi, başarıya ac bir grubun olması da bir etken. Ustune de galibiyetler gelince, ozellikle Fransa galibiyeti, İzlanda mağlubiyeti biraz moralimizi bozmuş olsa da hicbir şekilde inancımızı yitirmedik. Cunku onları burada yenebileceğimizi duşunuyoruz. Herkeste o istek var. Diğer takımlarla oynayacağımız maclar da onemli ama buyuk ihtimalle gruptan cıkmayı belirleyecek şey İzlanda macı olacaktır diye duşunuyorum. Ama bu değişim tabii hocamızla beraber başladı, oyuncuların hocaya, takıma inancı, halkımızın da galibiyetlerle bize inanması, ekstra guc vermesi, tribunleri doldurması bunda en buyuk etken." "Tekrar yogaya başlamayı duşunuyorum" Mert Gunok, futbol dışında cok fazla vakti olmadığını ancak kendini her alanda geliştirmek icin de ekstra caba sarfettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Kendimi kalecilik anlamında ne geliştirebilir diye duşunerek, ne yapmam gerektiğini sorguluyorum. Bunun yanı sıra coğu şeye ilgim var, muziğe ilgim var, gitar calıyorum, tarih kitaplarını seviyorum, mumkun olduğunca film seyrediyorum. Şimdi tabii bebeğim var 5,5 aylık ona ekstra zaman ayırmak zorunda kalıyoruz. İşin şu an en keyifli yanı cocuğumla oynamak. Bu sene ustune koymam icin ne yapabilirim diye duşunduğumde, fizik anlamında daha once yapmıştım tekrar yogaya başlamayı duşunuyorum. Tek benim icin değil, tum oyuncu arkadaşlarımızın kendilerini ne geliştirebilir diye duşunerek ona yonelmesi gerekiyor. Ben de bunu araştırıp fiziğim icin ne gerekiyorsa, sakatlık yaşamamak icin elimden geleni yapıyorum." Tarih kitaplarını cok sevdiğini sozlerine ekleyen Mert, "Beyazıt Akman’ın kitaplarını okuyorum, 4 kitabını bitirdim. Şimdi kalan kitaplarını okumaya calışıyorum. Uğur Ucar da cok kitap okur, onun onerdiği bir kitabı okuyorum. Şu an biraz tarih dışına cıktım ama Beyazıt Akman’ın kitaplarını onerebilirim." şeklinde konuştu. İnternet Haber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Mert Gunok: Buralara kadar gelmişken hedefi duşurmek olmaz