Bursaspor Teknik Direktoru Christoph Daum, hafta sonu oynanacak Caykur Rizespor macına değinerek, kadroda değişiklik yapabileceğinin sinyalini verdi. Bursaspor Teknik Direktoru Christoph Daum, Caykur Rizespor macı oncesi Ozluce Tesisleri’nde basın toplantısı duzenledi. Macın onemine değinen Alman calıştırıcı, zor bir deplasmana gideceklerini soyledi. Beşiktaş macını iyi analiz ettiklerinin altını cizen Daum, “Birincisi, o musabakada birebir mucadelelerde iyi oynayamadık. O yuzden oradaki zaaflarımızı idmanlarımızda duzeltmeye calıştık. Cabukluk idmanı yaptık. Bu hafta futbolcu arkadaşlarımız ozveri ile iyi calıştı. Rizespor musabakasında başka bir takım goreceğimize inanıyorum. Onumuzdeki maclarda, Rizespor, ardından Akhisar macında ustune koymamız gerekiyor. Takım icerisindeki arkadaşlık şu anda iyi. Kazanma arzusu ve isteğini ilk dakikalardan itibaren Rize macında goreceğiz. Ondan ziyade oyunun genelinde bunu gostermeliyiz. Bu macta gecen macta gorduğumuz Beşiktaş’ın sağladığı avantajların yanımızda olması gerekiyor” dedi. ’PİNTO CAYKUR RİZESPOR MACINDA OYNAYAMAYABİLİR’ Takımda eksik futbolcular olduğuna dikkat ceken Daum, “Belluschi iyileşmediği icin forma giyemeyecek. Bu musabakaya yetişemeyecek. Pinto’nun mide problemi vardı ona bakacağız ama bayağı bir kuvvetten duştu. Pinto kadroya dahil olur mu ona yarın bakacağız. Dun hic idmana katılamadı, bugun idmanı neredeyse yarıda bıraktı, tedavisi suruyor. İshal olmuş ve midesinde problemi var, bayağı bir sıvı kaybına uğradı" diye konuştu. ’KAZANMA İSTEĞİNİ YUKSELTMEYE CALIŞIYORUZ’ Rizespor macına pozitif baktıklarını belirten Daum, “Futbolcularımızın bu macı kazanmalarını ve tamamen mucadele etmelerini istiyoruz. 90 dakikadan sonra neleri sahaya yansıttıklarını hep beraber goreceğiz. Son haftalarda fiziksel idmanlarını yaptık. Diziliş hakkında idmanlar oldu, takım disiplini olsun, oyun disiplini ağırlıklı idmanlar oldu. Calışmalarımızda, cabukluk daha iyi olması gerekiyor, kesinlikle kazanma isteğini yukseltmeye calışıyoruz. Bizi buyuk bir mucadele bekliyor. Biz de bekliyoruz bunu ama ne olursa olsun futbolcularımız mucadele edecek" acıklamasını yaptı. ’SEZON SONU AVRUPA’YI HEDEFLİYORUZ’ Takımın sezon sonu hedefiyle ilgili bir soruya da cevap veren tecrubeli calıştırıcı, “Ben olaya matematiksel yaklaşmıyorum, kac puan alırız hesabım yok. Sezon sonunda Avrupa kupalarına nasıl gidebilirsek ona bakıyorum. Zamanında bir kere oyle bir şey oldu. Devre arasında 11 puan liderin arkasındaydık en sonunda şampiyon olduk" dedi. Caykur Rizespor macında takımda değişiklik yapıp yapmayacağı yonundeki bir soruya ise Daum, "Yapabilirim" cevabını verdi. ’PİNTO VE TUNCAY HAKSIZ YERE ELEŞTİRİLİYOR’ Taraftarların Pinto ve Tuncay başta olmaz uzere bazı oyuncuları eleştirmesine konusuna da değinen Daum, "Bence haksız bir eleştiri. Futbol takım oyunudur. Kotu maclardan sonra suclu aranıyor. Bu musabakada her iki futbolcunun gol atmayışı goze batıyor. Atmış olsalardı farklı değerlendirilirdi. Pinto 80 dakika sahada olmayabilir ama 80’den sonra ortaya cıkıp onemli goller atabilir. Ama onları yapmayınca eleştiriliyor. Ben takım olarak gormek istiyorum. Tek tek futbolcuları cıkartıp suclu aramak istemiyorum. 3-0 mağlubiyet bu iki futbolcudan kaynaklanmıyor. Gol yemeden bir musabakayı bitirmek cok onemli, bunu da yapamadık" şeklinde konuştu. Olayspor
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- ’Pinto ve Tuncay haksız yere eleştiriliyor’