Spor Toto Super Lig'de bugun oynanacak olan Caykur Rizespor-Bursaspor macı oncesi her iki kulubun yoneticileri ile taraftarları Rize'de bir araya gelerek dostluk mesajı verdi. Rize'deki Yeni Şehir Stadı'nda oynanacak Caykur Rizespor-Bursaspor karşılaşması oncesi, Caykur Rizespor Başkanı Metin Kalkavan ve yonetim kurulu uyeleri ile Bursaspor İcra Kurulu Uyesi İlhan Satık, Bursa Rizeliler Derneği Başkanı Sebahattin Varlı ve iki takımın taraftar grupları bir restoranda buluştu. Metin Kalkavan, gazetecilere yaptığı acıklamada, sporun, kufur ve şiddet olmadığını vurgulayarak, "Sporda kaybetmek de var kazanmak da. Onemli olan kaybedildiği zaman ofke kontrolunu yapabilmek ve karşı takımın sevincini yaşayabilmektir. Bursa cok guzel bir şehrimiz bizim orada cok hemşehrimiz var. Biz dostluğumuzu pekiştirmeliyiz. Gecmişte yaşananlar yaşandı. Gecmişle yaşanmaz. Gecmişte olanları bırakıp yeni sayfa acmak lazım" ifadelerini kullandı. Tribun liderlerinin cok onemli gorevleri olduğunu kaydeden Kalkavan, şunları soyledi: "Taraftarlar arasında birlik beraberliği tutacak olan tribun lideridir. Hak eden kazansın. Rizespor kazansın diye bir şey yok. Kim iyi oynarsa o kazansın. Kavganın kimseye faydası olmaz. Kavga etmek istiyorsanız evde kum torbaları tutun onlara vurun. İnsana vurmak yazıktır gunahtır. Allah'ın yarattığı bir insana kotuluk yapmak zulumdur. Zaten dinimizde de yasaktır." Bursaspor İcra Kurulu Uyesi İlhan Satık ise Rize'de nezaket ile karşılandıkları ifade ederek, "Birliğin, beraberliğin ve arkadaşlığın devam ederek surmesini istiyoruz. İki takıma da bugun başarılar diliyorum. Hak edenin kazanacağını duşunuyorum" ifadelerini kullandı. Daha sonra iki kulubun taraftarları birbirlerine cicek ve takımlarının rengini taşıyan atkı hediye etti. Teksas.org
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Rize'de sıcak karşılama